Antalya'da ırkçılığa uğramak

Makaleler
1
Yıl 2020-2021 falan. Ailemle anlaşamadığım için ayrı eve çıkmak istiyorum. Neyse büyük kavgalar sonucu eninde sonunda bir ev tuttular bana ve ayrı eve çıktım. Ama içimde hep yaşadığım şehirden (Gaziantep) küçük bir sahil şehrine Akdeniz'e veya Egeye göçmek vardı. Yeni yaşadığım evi de beğenmiyordum. Neyse ayrı eve çıktıktan 3 ay kadar bir süre geçti. Ev sahibi ile konuştum ve depozitomu alıp evden çıktım. Evden çıkmışken parada lazım olacağı için sahip olduğum dizüstü bilgisayarımı sattım. Aylıkta asgari ücretin üzerinde gelirim var. Bir otobüse atlayıp tek başıma Antalya Side'ye yola koyuldum.

Side de otobüsten indim. Yol boyunca Manavgat üzerinde kalma planı yaptım ve ev bulana kadar bir otelde kalmaya karar verdim. Otel sahibi sağ olsun Antalya'da kalmak istediğimi duyunca 1 haftalık otel paramı geri verdi. Bende bu otelde kaldığım süreçte evimi buldum ve eksiklerini tamamladım. Birkaç parça eşya yatak falan ayarladım eve geçtim.

Hala eksiklerim vardı çoğu şeyi uygun alması amacıyla internetten sipariş verdim ama internetten alamayacağım şeyler vardı. Evden çarşıya doğru giden bir otobüse bindim. Ömrümde ilk kez hiç görmediğim kadar çok ırkçılığa burada maruz kaldım. Daha önce otobüse bindiğimden olacak ki 18-19 yaşlarında lise son sınıf ile YKS hazırlanan tayfa vardı. Benimle tanıştılar merhaba, nerelisin, daha önce seni gördük, falan tanıştık neyse ardından biraz zaman geçince bana doğulu, Kürt, gerici, aşiretin nerede, göçebe vb. laflar atmaya başladılar. Oradaki öğrenciler ile tartıştım. Otobüs şoförü haklı olmama rağmen beni otobüsten attı.

Bu ömrüm boyunca yaşadığım ilk büyük ayrımcılık olayıydı. Bayağı etkisinde kaldım. Otobüse binmemeye karar verdim. Her yere yürüyerek veya taksiyle gitmeye başladım. Bir keresinde bir esnaf beni tam kapıdan girerken dükkandan çık kapalıyım defol falan demişti. Bunun dışında 2-3 kez daha böyle olaylar yaşadım. Birkaç ay sonra başıma bazı olumsuz olaylarda geldi. Yaşadığım olaylar sonucu Psikolojim bozuldu ve memleketime döndüm.

Tek suçum gereğinden fazla Türk olmak, Türk'e benzemek, biraz Kürt genetiğim ve hafif esmer olmam. Dışarıdan bakınca aşiret filmlerinde oynatılan oyuncular olur ya hani hercai falan onlardaki oyunculara anımsatıyorum. Kendi memleketimizde yabancı durumuna düşmüşüz. Bu yaşadıklarımdan dolayı hala hayretler içerisindeyim. Benim de farklı etnik kökenden ve kültürden arkadaşlarım oldu ama kimseye bu şekilde yaklaşımda bulunmadım. Kimseye böyle ağır ithamlarda bulunup saldırmadım.

Ayrımcılık-ırkçılık yaşamış birisi olarak uzun zamandır her türlüsüne lanet ediyorum. Bundan sonra benim başıma gelenler bir başkasına gelirse ona yardım edeceğim. Birisi de bana bu yaşadıklarımın aynılarını yaparsa suratına sağlam bir punch atacağım.

Buraya kadar dinlediğiniz için teşekkürler. Yalnızca biraz içimi dökmeye ihtiyacım vardı. Umarım sıkmamışımdır.

Son düzenleme:
Hocam tekniğin iyi gibi ama geliştirmen şart.
Sadece sonunu biraz örnek hale getirdim. Bir anda farklı bir şehre göçmek falan inandırıcı gelmeyebilir tabii.

@Shinya Kogami Çok alındım hocam alta kaynak bırakıyorum. Olay örgüsünün kanıtı olarak.

Hayatinda ilk defa Turkiye'nin batisina gitmissin ve pek de istedigin gibi islerin ilerlemedigi de ortada. Yazik, uzuldum dogrusu.

Turkiye'de ne kadar batiya gidersen git, o kadar da insanlarin gorunus olarak ne kadar Avrupalilara ozendigini goreceksin. Kurtlere karsi irkcilik yapmak bati tarafindaki illerde cok normal bir sey. Izmir'de buyumus biri olarak sana Kurtlere karsi irkciligin ne kadar normal olduguna ornek vermek zorunda kalsaydim bunu tek bir seyle ozetlerdim: Diyelim arkadaslarimla takiliyorum veya beraber oyun oynuyoruz. Durduk yere yuksek bir yere veya hafif daglik bir yere cikarsan "Oglum insene asagiya Kurt musun?" diye "saka" yaparlar. Oyle Antalya, Ankara, Izmir gibi illerde 1-0 onde degil, geride basliyorsun ve bunun tek sebebi de sirf Kurt oldugun icin. O yuzden kendine ekstra ceki duzen verip kendi imajini duzeltmen gerek. Benim de tanidigim bazi Kurt arkadaslarim vardi. Onlar da boyle irkciliga ugruyoruz diye dis gorunuslerine ekstradan dikkat ederlerdi. Hepsi cok killi insanlardi o yuzden hep beden killarini tiras ederler, kaslarini kesip biraz inceltirlerdi vs. Diyebilecegim kesin bir sey varsa o da genel olarak Kurtlere karsi odaklanmis bir irkciligin oldugu. Ben de Uygur Turkuyum, gozlerim cekik, bana en fazla cin can con diye saka yaparlardi. Cinliye benzetilmek cok zoruma giderdi ama umursamaz gecistirirdim. Dis gorunusunu kesinlikle duzelt demiyorum ama duzeltmen iyi olur herhalde, benim Kurt arkadaslarim oyle yapiyorlar cunku.

Ote yandan Turk olmanin ne oldugunu da iyi bilmen gerekir. Turk olman icin illa Turk sayilan birinin soyundan gelmene gerek yok. Ister Kurt ister Arap ol hic farketmez; Turk olmak icin Turkce yiyip icmen, Turk orf adetlerine ve geleneklerine gore yasaman yeterli. Bir Turk'u Turk yapan bunlardir. "Turk soyundan geliyorum" diyen herkes melezdir. Eger guvenilir tarihsel calisma ve kaynaklara bir goz gezdirecek olsan Turklerin aslinda en basta bir cok baska kabile ve kavimlerin bir araya gelerek olusturdugu bir "topluluk" oldugunu anlarsin. Peter B. Golden tarafindan yazilmis "An Introduction to the History of the Turkic Peoples" diye bir eser var. Turk halklarinin tarihini ve kokenini derinlemesine inceleyen onemli bir akademik calisma. Orada bu dediklerim yaziyor, isterseniz bir okuyun. Eger birileri kalkip da size Kurt diye irkcilik yaparlarsa acikca bunlari yuzune vurun. Kendisinin ne kadar cahil ve on yargili oldugunu apacik bir sekilde kendisine hissettirin.

Diyebilecegim baska bir sey yok galiba. Bunlari da uygulayamayacaksaniz benim elimden baska bir sey gelmez, Gaziantep'te kalmaya devam edin derim.

Rum melezi Türkler, Kürt melezi Türklere ırkçılık yapıyor. Batıdaki Türk, doğudaki Türk'e ırkçılık yapıyor. Olay bundan ibaret. Muhattap bulamayıp ilk önünüze gelen insana saldırın. Azerilerin konuşmasını duyup Kürt sanarak kendi soydaşlarınız öldürün. Göçmen karşıtlığı yapıp ülkemizin hurdacısını çöpçüsünü öldüren iğrenç Türkçüler gibisiniz. İnsanlar kim vurduya gitmemek için doğum yerini batı illeri gösteriyor. Kürtler Suriyeliyim diyor. Tek sebep üstün veya alçak olan beyniniz değil lanet önyargılarınız. Tabi bu yaşanılan problemler. Normal haliyle yapılan ırkçılığı da destekliyorum demiyorum.

Rum melezi Türkler, Kürt melezi Türklere ırkçılık yapıyor. Batıdaki Türk, doğudaki Türk'e ırkçılık yapıyor. Olay bundan ibaret. Muhattap bulamayıp ilk önünüze gelen insana saldırın. Azerilerin konuşmasını duyup Kürt sanarak kendi soydaşlarınız öldürün. Göçmen karşıtlığı yapıp ülkemizin hurdacısını çöpçüsünü öldüren iğrenç Türkçüler gibisiniz. İnsanlar kim vurduya gitmemek için doğum yerini batı illeri gösteriyor. Kürtler Suriyeliyim diyor. Tek sebep üstün veya alçak olan beyniniz değil lanet önyargılarınız. Tabi bu yaşanılan problemler. Normal haliyle yapılan ırkçılığı da destekliyorum demiyorum.
Sen baska bir boyutta yasiyorsun resmen. Benim yasadigim yerlerde bunlarin hicbiri olmuyor. Harbi daga falan cik sen biraz catis. Turk milliyetcisinden daha igrenc ne var diyordum. Kurt milliyetcisiymis o da herhalde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı