Anti-Virüs kullanılmalı mı?

Tithisa

Decapat
Katılım
4 Kasım 2019
Mesajlar
547
Çözümler
2
Bilgisayarımda hiçbir crack yazılım, oyun yok. Oyunları Steam’den alıyorum. Bilgisayarda adult siteler, torrent ve dolandırıcı scam sitelere girmiyorum. Bilgisayarıma virüs bulaşabilir mi? Anti-Virüs kullanmalı mıyım?
 
Günümüzde normal bir kullanıcı için gereksiz. Ya aslında artık korsan oyun ya da yazılım kullansanız da, pornografik sitelere girseniz de sorun olmuyor. Windows 10 ve Defender güncel olduğu sürece sizin bilgilerinizi çalamazlar. O tip şeyler mazide kaldı.
 
Kaçıncı konu oldu bu? Neyse bence gerçekten dikkatli iseniz Defender yetebilir ama arada tarama yapmakta fayda var. Akla gelebilecek her şeyi indiren ve her siteye gözü kapalı girenlerdenseniz kaliteli bir AV programına ihtiyacınız var diyebiliriz.
 
Yine de anti-virüs gerekli. Örneğin USB belleğinizi okuldaki akıllı tahtaya takarsınız ve anti-virüs ile içini temizlersiniz. Ya da fazla mail alıyorsanız da gerekli. Aynı şekilde topluma açık internet ağlarına bağlanıyorsanız da gerekli. En uç ihtimalde kullandığınız bir programın güncelleme sunucuları hacklenebilir.(CCleaner'a olmuştu ve zararlı yazılım yaymıştı.)
 
USB belleğinizi okuldaki akıllı tahtaya takarsınız ve Anti-Virüs ile içini temizlersiniz. Ya da fazla mail alıyorsanız da gerekli. Aynı şekilde topluma açık internet ağlarına bağlanıyorsanız da gerekli.

Güzel düşünmüşsünüz ama Defender artık o tarz virüsleri silebiliyor. Hiç gerek yok. Casus yazılım temizleyicilerinin ve antivirüs programlarının sisteme angarya yükten başka bir getrisi yok. Diğer dediğiniz spesifik durumlarda da zaten Microsoft o zararlı yazılım için hemen bir Update yayınlar sorun ortadan kalkar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı