Anti-Virüs neden kullanılmamalı?

Sarp Ucer

Hectopat
Katılım
12 Haziran 2019
Mesajlar
241
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Sadece meraktan soruyorum. Zaten Anti-Virüs'lerin neden kullanılması gerektiği birçok kaynakta var ama neden kullanmamalı?
 
Kullanılmamalı diye birşey yok. Kişiden kişiye göre değişir. Ben şahsen telefonda kullanmayı tercih etmiyorum ama pc'de gereklilik duyuyorum.
 
İlginç bir soru. Kesinlikle kullanılmalı fakat eğer dezavantajlarını soruyorsan kaynak tüketimi örnek gösterilebilir. Burada da iyi bir AV seçimiyle kaynak tüketimini optimize edebilirsin.
 
Antivirüs kullanmak genel olarak iyi bir pratiktir ancak güvenlik adına alınan önlemlerin bazıları performansı düşürüyor. Saf performans veya gecikme kaygısı olan, girdilerin güvenli olacağı önceden belirli olan sistemlerde antivirüs kullanmak pek de verimli olmayacaktır.

Benzer şekilde donanımlarda bulunan güvenlik açıklarını kapatan yamalar yayınlanıyor ama bunun yine performansa olumsuz etkisi oluyor.

Retpoline örneği:
Intel zamanında Meltdown ve Spectre açıklarının performansı düşürdüğünü reddetmiş, gelen tepkiler sonucu açıklama yapmıştı. Performans düşüşünün iş yüküne ve güvenlik yamasına göre değiştiğini belirtmişti.
 
Bir gün mailinize gelen bir dosyayı çalıştırdığınızda ya da internetten bir PDF indirip ramsomware kaptığınızda neden kullanmamanız gerektiğini anlayacaksınız.
 

Geri
Yukarı