Anti-Virüs programı kullanılmalı mı?

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar. Şu ana kadar hiç Anti-Virüs yazılımı kullanmadım. Şüpheli sitelere, içeriklere veya güvensiz dosya indirmem.

Sadece Terraria ve World Of Warships oynarım. Bir de Adobe programları kullanırım.

Peki, durup dururken sistemime bu tür tehditler girebilir mi? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de tehlikeli siteyi anlarım, sıkıntı çıkmaz diye antivirüs kullanmıyordum, taa ki 1 ay önce ransomware virüs yiyene kadar. Bence antivirüs gerekli hocam. Çok dikkatli kullansanız bile hiç beklemediğiniz yerden gelir tüm dosyalarını çöp eder virüsler.

Flash bellek de kullanmıyorsan sıkıntı olmaz. Eğer flash bellekleri başka pclere takıyorsan virüs girebilir.

Pek bir girme şansı yok. Hali hazırda Windows Defender varken ben kullanmıyorum. Windows Defender işe yaramadığı zaman UnLocker ile C diskinden silebilirsiniz.
(Hayalim boyunca korsan oyun/program oynadım)
Tabii görev yoneticisini de her zaman kontrol edin.

Son düzenleme:
Pek bir girme şansı yok. Hali hazırda Windows Defender varken ben kullanmıyorum. Windows Defender işe yaramadığı zaman unlocker ile C diskinden silebilirsiniz.
(Hayalim boyunca korsan oyun/program oynadım)

Hocam bende 2 seneye kadar öyle idim(gündü 3 öğün korsan oyun indiriyordum.). Windows 10'daki Defender yeter sanıyordum. Sonra bir gün Kaspersky ile tam tarama yaptığımda 60 tane virüs buldu.
Hocam bende 2 seneye kadar öyle idim(gündü 3 öğün korsan oyun indiriyordum.). Windows 10'daki Defender yeter sanıyordum. Sonra bir gün Kaspersky ile tam tarama yaptığımda 60 tane virüs buldu.

Ekleme: Durduk yere virüs girmez. Saçma sapan sitelere girmezseniz Defender yeterli.

Merhabalar. Şu ana kadar hiç Anti-Virüs yazılımı kullanmadım. Şüpheli sitelere, içeriklere veya güvensiz dosya indirmem.

Sadece Terraria ve World Of Warships oynarım. Bir de Adobe programları kullanırım.

Peki, durup dururken sistemime bu tür tehditler girebilir mi? Teşekkürler.
tabi ki girer, güvemli sitelerden bile bulaşır.

Görev yoneticisini ne olur ne olmaz diye kontrol edin. Onu yazmayı unutmuşum :D. Şu ana kadar yavaşlatıcı zart zurt vs. hepsini gördüm ve bu şekilde kurtuldum.

Görev yoneticisini ne olur ne olmaz diye kontrol edin. Onu yazmayı unutmuşum :D. Şu ana kadar yavaşlatıcı zart zurt vs. hepsini gördüm ve bu şekilde kurtuldum.

Hocam şu anda Linux kullandığım için kafam rahat ama o zamanlarda görev yöneticisinden sistemi sömüren bir şey gördüğümü hatırlamıyorum. Bir de Defender crackleri gördüğü gibi sanki tarama yapmadan engelliyor. Kaspersky da öyle bir durumda yok yani o 60 tane virüs bulduğu yerler crackler ile alakalı değildi. Yani direkt cracklere virüs dememişti.

Gördüğüm sıkıntılar;
Durduk yere boş alan artıp azalıyordu.
PC 15 dakika da açılıyordu virüsler temizlendikten sonra 10 dakikaya düştü bu.
Sürekli sesler geliyordu ama ses düzeyi karıştırıcısında bir şey gözükmüyordu.
Oyun oynarken sürekli arka plana atıyordu.
Hesaplarımın hepsi gitti.
PC sürekli mavi ekran veriyordu.

Eğer sizin dediğiniz gibi kullanılırsa kendimden eminim Defender yetmez. Korsanı bırakalı çok uzun oldu ama geçen o sitelerden birine girdiğimde Kaspersky delirmişti. İndirme reddedildi diye(15 tane bildirim geldi Kaspersky dan)ama düzgün kullanılırsa çok rahat yeterli olur Defender.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı