Anti-Virüs programları güvenilir midir?

Evet indirdiğin dosyaların bilgisayarına gizlediği ve zamanla belki da günler sonra aktif olan ve bu sayede kendisini sana hissettirmeyen şeyler yapabilir bilgisayarına. Ben kendi kullandığım ve önerdğim kişilerin de çok memnun kaldığı, fiyatı da bence çok cazip olan Norton'un şu ürün paketini öneriyorum:

Ben Norton önermiyorum o varken virüs girmişti Türkçe yamadan.
Kaspersky standart paket indirimde ise alınabilir.

Ben Norton önermiyorum o varken virüs girmişti Türkçe yamadan.
Kaspersky standart paket indirimde ise alınabilir.
Yani 4 senedir kullanıyorum ve hangi sürümünü kullandın bilmiyorum. Ücretli firewall olan sürümünü kullanıyorum ve bilimum crackli vs ıvır zıvırda bir kere sıkıntı yaşamadım. Ki ben senelerdir her türlüsünü ücretli ya da ücretsiz denedim. En son artık Norton sayesinde rahatladım. Kullanımı da çok rahat, gereksiz her şeye de virüs muamelesi yapmıyor. Biraz programın ayarlarını da bilmek gerek. Mesela benden habersiz ve ben izin vermeden hiç bir şey internet ile bağlantı kuramıyor. Bu zaten bir çok zararlı yazılımın başka sistemlerle online bağlantısını en başta kesiyor.

Ayrıca antivirüs programı şahsen önermiyorum. Bence gereksiz ram, işlemci ve disk yükü oluşturuyor. Normal bir ev kullanıcısı internet tarayıcısında emsisoft eklentisi, usb virüslerine karşı da usbguard programı kullansa yeterli. Gerisi kendi kullanımına bakıyor.
Size katılıyorum, düşük sistemlerde antivirüs programları sisteme ağırlık yapıyor, Windows Defender yetiyor. Ancak tedbiri elden bırakmamak lazım. O yüzden bir antivirüs programı kullanmak lazım.

İndirdiğin dosyada gizli exe bağlantısı olabilir bu da bilgisayarına trojan bulaşmasına neden olur trojan nedeniylede mail, Spotify, Discord vb. pcnde şifresi ve maili bulunan açık olan hesaplarına erişim sağlanır aynısı bir arkadaşımda başına geldi ESET antivirüs kullandı birkaç defa detaylı arama ve Windows'un kendi güvenlik ayarlarını kullanarak trojeni buldu ve tamamen sildikten sonra bir sorunu kalmadı sadece alınan hesapları geri almakla uğraştı tekrar hesap çaldırmadı.
ESET programında tüm taramaları yaptım Smart, İçerik menü , Kapsamlı ve Bilgisayar taraması 0 algılama göründü

Anti virüsler için genel olarak konuşmak istiyorum. Bilgisayarınızda bir virüs varsa anti virüsler bunu kesin olarak algılayacaktır. (Her anti virüs için konuşmuyorum bu arada.) Anti virüsler zararsız yazılımları veya dosyaları da algılayabilir. Bu yılki istatistiklere göre kullanıcılar Norton'u daha olumlu bulmuş.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı