Anti virüsler ve temizlik programları gereksiz değil mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Galiba ben dikkat ettiğimden çok kullanma gereksinimi duymuyorum. Tabi kullanıcıdan kullanıcıya değişir.

İsteyen kullanır isteyen kullanmaz. Eğer "Ben ne olur ne olmaz bir anti-virüs alayım azda olsa güvende kalayım." diyorsanız alın. Öte yandan "Ben kendimden eminim ne yapıp ne yapmayacağımı biliyorum boşuna masrafa gerek yok." tarzı bir düşünceye sahipseniz o zaman almayın. Açıklaması bu kadar basit.

Temizlik uygulamaları basit ve işlevsel olmalıdır. Windows 10 kullanıcıları için aman aman gerekli olmasa da CCleaner, Glary Utileties gibi yazılımlar kullanılabilir.

Güvenlik yazılımları ise mutlaka kullanılması gerekir. Bunda da Türkiye ve global olarak başarı sağlayan yazılımların güncel sürümlerini tercih etmek önemlidir.

İstediğin kadar bilgili veya bilinçli ol. Günümüzdeki zararlılar için ve özellikle Windows kullanıcıları için güvenlik yazılımları şarttır.

Word, Excell formatı da dahil. Jpeg, avi, rar, zip gibi uzantısı ne olursa olsun. Herhangi bir web sitesi bu bilindik güvendiğimiz siteler de dahil, haber sitesi, teknoloji sitesi vs. Herhangi bir içeriğe girdiğimizde sisteme zararlı bulaşma ihtimali var. Bunu yapan o güvenilir haber sitesi değil de o sitede açık bulup oraya zararlı yerleştiren kişilerden.

Günümüzde sitelerde açık bulunduktan sonra site deface edilmemekte. Hacklink veya gelişmiş botnet ağı için kullanılmakta.

Ali Güngör'den bahsetmişsiniz, ben buna Recep Baltaş'ı da ekliyorum ikisi de bilgisayar konusunda gerçekten bilgili ve bilinçli fakat üst düzey güvenlik konusunda bilgisi olmadığını belirtebilirim ki Recep Baltaş Chip'ten beri bu konuda çok bilgim yok sadece Norton yazılımının kaliteli olduğunu biliyorum gibi cümleler kullanmıştır.

Günümüzde ben her linki tıklamam, her siteye girmem, bana zararlı girmez anlayışı mevcuttur. Bu yanlış bir düşüncedir.

En güvenilir sistem kullandıklarını söyleyenler bile zamanında tuş olmuştur. Bunu detaylı anlatmak istemiyorum fakat beni tanıyanlar bilir diyorum sadece.

Ek olarak uzantı boyutuna daha önceden yazdığım bir makale ile belirtmek istiyorum.

Zer0-Day Bypass.pdf ve Güvenlik Yöntemleri

AV kullanmam korunurum, en iyi AV insandır, ücretsiz AV yeterlidir, bana zararlı bulaşamaz, beni kimse hackleyemez vb. saçma sapan şeyleri artık konuşmayı bırakın bunlar ilk başta dediğim gibi ya bilgisiz kişinin sözleri yada salağın önde gidenidir.

Ha bu bilgisiz veya salak dediklerim içinde kendini görmek istemeyenler de ya korunmaya ihtiyacım yok çünkü korumaya ihtiyacım olacak verim yok diyorsa, birşey olmaz diyen insan ırkındansanız, "koy g*t*ne rahman gitsin" Dünyayı boş vermişim giden gitsin vb. diyenlerdenseniz size lafım yok üzerinize alınmayın.

İster hacker olsun, ister Dünyaca ünlü kişi veya siteler olsun, ister en güvenli server olsun yine de sizi hackleyen olacaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…