Antidepresan kullanan kişi kan verebilir mi?

emprorvader

Centipat
Merhaba, karaciğerinden ameliyat olacak bir yakınım için kan vermek istiyorum grubumuz aynı fakat ben antidepresan kullanıyorum, kan verebilir miyim? Günlük 100MG selectra, 40MG dideral ve 150MG urikoliz kullanıyorum. Bu arada geçen ay kan tahlilinde tüm kan değerlerim normal çıktı, emin olan cevaplarsa sevinirim teşekkürler.

Maşallah karaciğerinizi güzel mahvediyor bu ilaçlar keşke tedavi etseler. Ama etmiyor değil mi etmez çünkü siz hasta değilsiniz. Büyük ihtimal anksiyete sorunları yaşıyorsunuz. Psikolog izzet güllü'nün YouTube kanalını takip edin.

Hangi araştırmaya dayanarak bu ilaçların karaciğeri mahvettiğini veya adamın hasta olmadığını anladın? Şöyle insanlardan uzak durun verdiği tavsiyelere falan da uymayın. 2 video izleyerek uzman kesiliyorlar.

Hangi araştırmaya dayanarak bu ilaçların karaciğeri mahvettiğini veya adamın hasta olmadığını anladın? Şöyle insanlardan uzak durun verdiği tavsiyelere falan da uymayın. 2 video izleyerek uzman kesiliyorlar.
Psikiyatrist ve psikolog arkadaşlar kuduruyor görüyorum ki. 7 sene tedavi mi olur. Kemoterapi bile ne kadar sürede cevap veriyor veya vermiyor. Boşa sürekli sağlam vücuda ilaç içe içe zaten 50 60 yaşında karaciğer rahatsızlığı başlayınca antidepresanı zorla bıraktırıyor doktorlar. Ne tedavi olmuş oluyorsun ne karaciğerin kalmış oluyor içmeye devam edin hapları kesin iyileşirsiniz :)

Psikiyatrist ve psikolog arkadaşlar kuduruyor görüyorum ki. 7 sene tedavi mi olur. Kemoterapi bile ne kadar sürede cevap veriyor veya vermiyor. Boşa sürekli sağlam vücuda ilaç içe içe zaten 50 60 yaşında karaciğer rahatsızlığı başlayınca antidepresanı zorla bıraktırıyor doktorlar. Ne tedavi olmuş oluyorsun ne karaciğerin kalmış oluyor içmeye devam edin hapları kesin iyileşirsiniz :)
Bilginiz olmayan, sadece ucundan tecrübeniz olduğu bir konuda inatla bilimsel olarak kanıtlanmış tedavi yöntemlerini aşağılayıcı üslupla konuşuyorsunuz.

Siz YouTube üzerinden terapi videolarıyla iyileşmiş olabilirsiniz, ancak yüz yüze uzun süreli terapi, uzun süre ilaç destekli terapi ile bile iyileşemeyen insanlar var. Veya ilaçlar sayesinde çok daha kısa sürelerde iyileşen insanlar var.

İstediğinize inanıp istediğiniz yöntsmi önerebilirsiniz, ama insanların bilimsel kanıtlı tedaviler almasını engelleyecek iftiralarda bulunamazsınız.
Psikiyatrist ve psikolog arkadaşlar kuduruyor görüyorum ki.
İnsanların kendilerine veya başkalarına zarar vermesine, intihar etmelerine sebep olacaksınız ve haberiniz bile yok, iyilik yaptığınızı düşünüyorsunuz.

Kendisiyle ilgilenen, konuşan, terapi uygulayan doktorlar tarafından verilen ilaçları kullanmasının hiçbir sakıncası yok kişinin. Doktorunuz sizinle ilgilenmiyor, 5 dk bile konuşmadan antidepresanınızı yazıp gönderiyorsa, bu şekilde tedavinizin ilerlemediğini düşünüyorsanız farklı bir doktora veya psikoloğa gitmeyi düşünmelisiniz.

Suçu ilaçlarda değil, hastasıyla uzun uzun ilgilenme imkanını devlet doktorlarına sunmayan devlette, veya hastasıyla ilgilenmeyen başarısız doktorlarda arayın. Saçma sapan bir şekilde bilimi suçlayamazsınız.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı