Çözüldü Antimalware Service nasıl kapatılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
4
Öyle bir illet ki, zaten cihazın 4 GB RAM'ı var bir de bu program çöküyor üstüne. Regedit'ten değeri 1 yaptım ama yine olmadı, bir türlü kapanmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows güvenlik hizmetlerini tamamen kapatmanın antivirüs kullansanız dahi sistem güvenliğini riske atacağını düşünüyorum. Güvenliği sağlayan tek programlar antivirüsler değil. İşletim sistemi de önemli. Kapatmamanızı öneririm.

Windows güvenliği bilgisayarı zaten korumadığı için sorun yok. :)

Windows güvenliği bilgisayarı zaten korumadığı için sorun yok. :)
Ciddi misin? Ben Windows Defender'dan bahsetmiyorum. Kapattırdığınız şey de Windows Defender değil. Onun koruyup korumadığı da testlere göre belli olur. Windows 7'deki aynı antivirüs programıyla Windows 10'daki aynı antivirüs programı aynı korumayı sağlayamaz. Bu, işletim sistemine gömülü bir Windows hizmetidir. Siz de ne olduğu belirsiz 3. parti bir program önererek kapatmasını sağlıyorsunuz. Program hakkında bilgim yok, ancak gömülü bir güvenlik hizmetini kapatabilen bir programın gerektirebileceği izinleri tahmin bile edemiyorum.

Ciddi misin? Ben Windows Defender'dan bahsetmiyorum. Kapattırdığınız şey de Windows Defender değil. Onun koruyup korumadığı da testlere göre belli olur. Windows 7'deki aynı antivirüs programıyla Windows 10'daki aynı antivirüs programı aynı korumayı sağlayamaz. Bu, işletim sistemine gömülü bir Windows hizmetidir. Siz de ne olduğu belirsiz 3. parti bir program önererek kapatmasını sağlıyorsunuz. Program hakkında bilgim yok, ancak gömülü bir güvenlik hizmetini kapatabilen bir programın gerektirebileceği izinleri tahmin bile edemiyorum.

Gömülü bir hizmet değil o hizmet Windows Defender'ın hizmeti:D. O program bir izin gerektirmiyor ki çift tıklayıp açıyorsunuz Defender'ı kapat diyorsunuz bu kadar.

Gömülü bir hizmet değil o hizmet Windows Defender'ın hizmeti:D. O program bir izin gerektirmiyor ki çift tıklayıp açıyorsunuz Defender'ı kapat diyorsunuz bu kadar.
Ne olduğu belirsiz bir programla. Anlıyorum... Konu sahibine o dosyadan dolayı zararlı falan bulaşırsa artık ona da yardım edersin.

Ama Windows Defender'a o kadar sallayıp sonra güvenlik güncellemesi geldiğinde indirmeyi bilirsiniz. Sisteminizi riskli duruma getiriyorsunuz. Harici antivirüs kullansanız bile Windows Defender ve güvenlik hizmetleri arkada çalışır.

Ne olduğu belirsiz bir programla. Anlıyorum... Konu sahibine o dosyadan dolayı zararlı falan bulaşırsa artık ona da yardım edersin.

Ama Windows Defender'a o kadar sallayıp sonra güvenlik güncellemesi geldiğinde indirmeyi bilirsiniz. Sisteminizi riskli duruma getiriyorsunuz. Harici antivirüs kullansanız bile Windows Defender ve güvenlik hizmetleri arkada çalışır.

Ne olduğu belirsiz bir program mı? :D bütün kodları falan her şeyi belli o programın neden bahsediyorsunuz? Ne zararlı bulaşması?
Defender yıllardır kapalı bende bir kere bile güncellemesini indirmedim. Harici antivirüs kullanıldığında Defender arka planda çalışmıyor.
Bence biraz araştırma yapıp gelin. :D

Ne olduğu belirsiz bir program mı? :D bütün kodları falan her şeyi belli o programın neden bahsediyorsunuz? Ne zararlı bulaşması?
GitHub adresini atar mısın?
Defender yıllardır kapalı bende bir kere bile güncellemesini indirmedim.
Güvenlik güncellemeleri Windows Update ile gelir.
Defender yıllardır kapalı bende bir kere bile güncellemesini indirmedim.
Senin anlamadığın şey işletim sisteminin de kendi güvenlik hizmetlerinin olduğu. Antivirüs tek başına sistemi koruyamaz. Öyle olsa insanlar güvenlik desteği çekildi diye Windows 7'yi bırakmazdı. Sonuçta çoğu antivirüsün Windows 7 desteği hala var. Ama Windows 7 desteği sona erene kadar kullanan topluluk da güvenlik güncellemeleri gelmeyeceğinden dolayı Windows 7'yi bıraktı.

Ben Windows Defender'dan bahsetmiyorum. Kapattırdığın şey Windows'un kendi güvenlik hizmeti. İşletim sistemine gömülü bir yazılım. Ek olarak zaten başka antivirüs kullanınca Windows Defender büyük oranda deaktif oluyor.
Harici antivirüs kullanıldığında Defender arka planda çalışmıyor.
En basitinden Görev Yöneticisi'ni bile açsan çalıştığını göreceksin.

Son düzenleme:
GitHub adresini atar mısın?

Güvenlik güncellemeleri Windows Update ile gelir.

Senin anlamadığın şey işletim sisteminin de kendi güvenlik hizmetlerinin olduğu. Antivirüs tek başına sistemi koruyamaz. Öyle olsa insanlar güvenlik desteği çekildi diye Windows 7'yi bırakmazdı. Sonuçta çoğu antivirüsün Windows 7 desteği hala var. Ama güvenlik güncellemeleri gelmeyeceğinden dolayı insanlar bıraktı.

Ben Windows Defender'dan bahsetmiyorum. Kapattırdığın şey Windows'un kendi güvenlik hizmeti. İşletim sistemine gömülü bir yazılım. Ek olarak zaten başka antivirüs kullanınca Windows Defender büyük oranda deaktif oluyor.

En basitinden görev yöneticisi'ni bile açsan çalıştığını göreceksin.
Eki Görüntüle 1096680

O hizmet SmartScreen hizmeti bu program onu kapatmıyor Defender hizmetini kapatıyor. Güvenlik desteği bitti diye Windows 7'yi bıraktığını kim söyledi insanların? Bırakmayan çok kişi var.

O hizmet SmartScreen hizmeti bu program onu kapatmıyor Defender hizmetini kapatıyor. Güvenlik desteği bitti diye Windows 7'yi bıraktığını kim söyledi insanların? Bırakmayan çok kişi var.
Bırakmayan birkaç kişiyi tanıyorum. Geçen ay Malwarebytes'le sistemi taratınca ~450 malware türü çıkmıştı. Daha sonra Windows 8.1'e geçirdim. İnsanların güvenlik konusunda bilinci yoksa ve bırakmıyorlarsa bu bırakılmaması gerektiğine mi işaret ediyor?

Bırakmayan birkaç kişiyi tanıyorum. Geçen ay Malwarebytes'le sistemi taratınca ~450 malware türü çıkmıştı. Daha sonra Windows 8.1'e geçirdim.

Bilinçli bir kullanıcı değil demek ki. Her gördüğü linke basarsa tabii virüs girer. Mesela ben yıllardır antivirüs kullanmıyorum Defender kapalı ancak hiç virüs yemedim.

Bilinçli bir kullanıcı değil demek ki. Her gördüğü linke basarsa tabii virüs girer. Mesela ben yıllardır antivirüs kullanmıyorum Defender kapalı ancak hiç virüs yemedim.
Girmediğinden nasıl bu kadar emin olabiliyorsun? Analiz mi ediyorsun? He zararlı türü kendini belli etmez. Bu arada bahsettiğin programın GitHub adresini hala atmadın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı