Antivirüs Tavsiyesi

MesutYavuzx

Centipat
Katılım
12 Kasım 2019
Mesajlar
15
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Yazılım
Biraz önce Hotmail'e giriş yaptım ve e-postamın çalındığını fark ettim. Hallettim bu sorunu lakin tahminimce bilgisayarımda virüsler var. Bu saydığım üç programdan virüs konusunda hangisi daha iyidir sizce? Başka Antivirüs öneriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Dizüstü bilgisayarımda Kaspersky kullanıyorum. Ofisteki bilgisayarımda da Eset Internet Security.

İkisini de önerebilirim.

1576359376691.png

Norton da kullandım, öneririm.
 
En temizi, temiz bir kurulum yapmak. Malwarebytes ile bilgisayarını tarayabilirsin, hem de senin işine yarayacak kısım ücretsiz. Ben yine de temiz bir kurulum yapmanı ve ne olduğu belli olmayan sitelerden indirmeler yapmamanı öneririm. Neyi, nereden indirdiğine dikkat ettikten sonra benim gibi Windows Defender bile kullanabilirsin, fazlasıyla yetecektir. HDD kullanıyorsan disk kullanımı zaman zaman fazlasıyla artabilir. Kaspersky, Norton, vesaire de kullanabilirsin.
 
Bu dördü arasından Kaspersky'ı öneririm.
  • Avast daha kendini koruyamayan bir antivirüs, yıllar öncesinde hacklenmişti.
  • Windows Defender son yıllarda her ne kadar kendini geliştirse bile yine de kimi virüsler için yetersiz kalabiliyor.
  • ESET son zamanlarda oldukça kendini geliştiren bir yazılım. Ama daha katetmesi gereken yollar var.
Bu dördü arasında en iyisi Kaspersky. BitDefender, Kaspersky'dan çok az bir farkla önde. Ama arayüzü bana daha kullanışlı geldiği için Kaspersky'dan yana olacak tercihim.

Bunlar haricinde BitDefender ve Norton'a da bakabilirsiniz.
 
Her antivirüs kendine göre iyidir. Şahsen ben güvenlik duvarını ve HIPS özelliğini çok beğendiğim için Comodo IS kullanıyorum. Reverse engineeringe meraklı olduğumdan, güvenliğim açısından Comodo IS benim için en iyisi. Beraberinde gelen sandbox özelliği ise ayrı güzel zaten.

Dediğim gibi riskli yazılımlarla uğraştığımdan benim için ideal antivirüs yazılımı Comodo IS.

Siz ise bu dördünden en iyisini sisteminize kurmak istiyorsunuz, o zaman Kaspersky derim. Kaspersky'ın güvenlik duvarı ve HIPS özelliği, Comodo'nun güvenlik duvarı ve HIPS özelliği gibi. Arayüzü Comodo'ya göre daha kullanışlı. Comodo'ya göre artı bir özelliği ise, bir programın herhangi bir özelliğini kısıtlarken (Fiziksel bellek erişimi, Read/Write memory...) daha detaylı bir şekilde kısıtlayabilmen.

Kısacası bu dördünden Kaspersky'ı tavsiye ederim. :)
 
Son düzenleme:
Bitdefender'dan uzak dur sana tavsiyem. Deneme amaçlı alayım dedim ancak sistemi çok fazla kastırıyor. Windows Defender'ı yeterli olarak görüyorum ama ekstra güvenlik istiyorsan Kaspersky kullanmalısın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı