antiX Linux dualboot kurma

3507Enes

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu an USB'den açtım AntiX'i ve disk kısmında takıldım. use for kısmına hangisi seçeceğim, root format Home falan var.

@kayra150
@363652

Son düzenleme:
Bence bilgisayarı sadece kendiniz kullanıyorsanız ya da güvenlik çıtasını çok yüksek tutup en temel işlemlerde bile yavaşlamak istemiyorsanız yükleyeceğiniz bölümün tamamı root olsun. Kalanları isteğe bağlı ilerleyin. Şifre koyup koymamak, kullanıcı adı vb. eve geçince daha iyi yardımcı olabilirim şuan telefondayım ve şarjım çok az. Dual boot için bir ayar gerektiğini hatırlamıyorum. Otomatik kuruyordu sanki.

Bence bilgisayarı sadece kendiniz kullanıyorsanız ya da güvenlik çıtasını çok yüksek tutup en temel işlemlerde bile yavaşlamak istemiyorsanız yükleyeceğiniz bölümün tamamı root olsun. Kalanları isteğe bağlı ilerleyin. Şifre koyup koymamak, kullanıcı adı vb. eve geçince daha iyi yardımcı olabilirim şu an telefondayım ve şarjım çok az. Dual boot için bir ayar gerektiğini hatırlamıyorum. Otomatik kuruyordu sanki.

PC'yi kendim kullanmayacağım. Ablam da kullanacak.

Bence bilgisayarı sadece kendiniz kullanıyorsanız ya da güvenlik çıtasını çok yüksek tutup en temel işlemlerde bile yavaşlamak istemiyorsanız yükleyeceğiniz bölümün tamamı root olsun. Kalanları isteğe bağlı ilerleyin. Şifre koyup koymamak, kullanıcı adı vb. eve geçince daha iyi yardımcı olabilirim şu an telefondayım ve şarjım çok az. Dual boot için bir ayar gerektiğini hatırlamıyorum. Otomatik kuruyordu sanki.

Root kurayım mı yani?

Son düzenleyen: Moderatör:
Root kurunca daha az sıkıntı yaşarsınız diye tahmin ediyorum. Çünkü home yapınca ayrıca root da isteyecek. Baştan hepsi root olsa home zorunluluğu yok. Tek hesap olur o da root hesabı olur.

Root kurunca daha az sıkıntı yaşarsınız diye tahmin ediyorum. Çünkü Home yapınca ayrıca root da isteyecek. Baştan hepsi root olsa Home zorunluluğu yok. Tek hesap olur o da root hesabı olur.

Hocam root yapıp diski başlatınca kurulmmu aşlıyacak ve dualboot otmatik mi? kuracak.

@kayra150 hocam şu an kuracağımda yardım eder misiniz?

Son düzenleme:
Hocam root yapıp diski başlatınca kurulmmu aşlıyacak ve dualboot otmatik mi? kuracak.

@kayra150 hocam şu an kuracağımda yardım eder misiniz?
Evet grub ekranı otomatik kurulur. Windows da yüklü ise.

Yükleme kısmını ekran görüntüsü atabilirseniz bakalım.

SS nasıl atacağım.

Root kısmını seçtictekn sonra diskin üstüne basıp Next mi diyeceğiz. Yani.
Disk i seçip sonra oradan root a seçitikten sonra Next mi diyeceğiz.
@kayra150

Son düzenleme:
AntiX yüklemeyeli çok oldu açıkçası, yükleme aşamalarını tam hatırlamıyorum. Hatırladığım şu:

Hazır olan disk bölümünü root olarak seçin.
Önyükleyici sorarsa sda'ya yani ana diskinize kurun ki zaten genelde varsayılan seçili gelir.
Hesap ismi, parola oluşturun. Bu kadar gerisi beklemeydi diye hatırlıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı