Antrenmanda sakatlanma nasıl olur?

ATA 1881

Kilopat
Katılım
7 Ocak 2019
Mesajlar
1.176
Çözümler
1
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam, normalde ısınmadan çok ağırlık altına girmek sakatlık yapıyor diye biliyorum. Ama tam emin olamadığımdan sormak istedim.

Normal düzeyde ağırlıkla çalışırken, kendimi çok zorlarsam, yani normal ağırlık altında 12 tekrar değil de 15-16 yapsam (bu tükeniş mi demek oluyordu? ) yine sakatlanma olabilir mi?
 
Eğer yeterli ısınıp, doğru formda ve kiloda bir hareketi yapıyorsanız sakatlanamazsınız sadece tükenişe gidersiniz. Bu üçüne uyduğunuz sürece bir şey olmaz.
 
Ben ısınmadan en yüksek ağırlıkla başlıyordum salon çok kalabalık olduğu için. Yoksa sehpayı kapıyorlardı :D sakatlanmadığım için şanslıyım belki de bilmiyorum. Tükeniş demek 1 tekrar bile çıkaramayacak duruma gelmek demektir, 100 kilo benchte 7-8. tekrarda tükeniyorum ben. Tükeniş demek yüksek tekrar değildir. Hareketleri nizami ve dikkatli yaparsanız zaten sakatlanmazsınız hocam. En çok sakatlığa sebep olan egoliftingdir. Form bozuldukça bazen riskli olabiliyor.
 
Yakın zamanda sürekli ısınsamda başıma gelen bir şey söyleyeyim. Ben araya dinlenme koymadan spora gittim vucudum taş gibi oluyordu havalardaydım 2. haftamda eklem ve bilegimde agrılar olusmaya başladı. Dinlenmeyi ihmal etme yani her vücut kaldırmıyor yeni başladıysan.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı