AOC 24G2SPU mu yoksa Lenovo G24-20 mi?

Hocam sizi yakalamışken sorayım ben de Lenovo kullanıyorum, renk ayarlarını atabilir misiniz rica etsem.
Malesef renk ayarı falan yapmadım eğer monitörün ilk geldiğindeki ayarları soruyorsunuz atayım

aoc, hp, lenovo, viewsonic, samsung, asus ve en son olarak da acer kullanmış biri olarak lenovonun servisi kadar kötü servis görmedim, 24-20 ben de satın aldım ve monitör normalde güzel fakat bende ölü pixel ve ekran titremesi sorunları vardı, bazı alan arkadaşlarda da ölü pixel ve cihazdan ses gelmesi durumları yaşanmış. Cihazı 3 saati bile geçirmeden iadeye gönderdiğimde satıcı lenovoya göndermiş, lenovo da ölü pixelde iade veya değişim yapılmadığını, ayrıca ürünün kullanıcı yüzünden çizik ve lekeler ile gönderildiğini yazmış servis notuna, ki bunlar anlayacağın üzere yalan. Monitör her ne kadar f/p olsa da başına bu gelirse yapabilecek hiçbir şeyi yok müşterinin, başka markalara yönelsin.
4 haftadır başıma gelmedi ama gelirse bu konuyu tekrardan bulup söylerim neler olduğunu. Bize laptop hakkında çok yardımcı olmuşlardı.

Açıkçası bende AOC almayı düşünüyorum. Epeyden karşılaştırdığımızda üstün geliyor. Önemli olan Hertz değeri değil bana güzel bir görüntü vermesi. Yoksa televizyondan da oyun oynanır :)

Açıkçası bende AOC almayı düşünüyorum. Epeyden karşılaştırdığımızda üstün geliyor. Önemli olan Hertz değeri değil bana güzel bir görüntü vermesi. Yoksa televizyondan da oyun oynanır :)
Öyle demeyin 165 Hz den sonra bir de 60 Hz ye geçeyim bi farkını göreyim dedim ve gerçekten samimi söylüyorum 60 Hz artık bana kasıyormuş gibi geliyor. Ama dediğiniz gibi en önemlisi görüntü kalitesi. Aoc a baktım biraz renk değerleri falan daha iyi gözüküyor.

Öyle demeyin 165 Hz'den sonra bir de 60 Hz'ye geçeyim bir farkını göreyim dedim ve gerçekten samimi söylüyorum 60 Hz artık bana kasıyormuş gibi geliyor. Ama dediğiniz gibi en önemlisi görüntü kalitesi. AOC'a baktım biraz renk değerleri falan daha iyi gözüküyor.

Hz değerinin sadece rekabetçi oyunlar için önemi var. Elbette hızlı bir görüntü almak da iyi ancak 144 Hz yeterli de olacaktır. İyi bir bilgisayara sahip olanların 240 veya 270 gibi yüksek düzeyde Hz değerine sahip monitörlere yönelmesi gerekiyor. Masaüstünde 240 FPS alıp da oyunda 150 160 FPS alan birine oyun kasıyormuş gibi gözükecek. Monitörü yeni sistemim ile birlikte alacağım. RTX 3070 ve R5 5600 ile 165 Hz'in yeteceğini düşünüyorum.

Hala düşünüyorum :D

Merhaba bu monitörün sanırım eski modeli(2021) 120hz ile satılıyor. 2 ay önce technopatın da inceleme videosu yayınladığı 2023 modeli 165hz ile geliyormuş fakat hiç bir yerde satılmıyor. Neden satılmıyor acaba ? Satılırsa aynı fiyatla mı gelir beklemek mantıklı mı ? G24-20'den daha üstün bir monitör ve coil whine sorunu var g24-20'de. 120Hz dışında AOC daha iyi bir seçenek gibi duruyor ne dersiniz ?

Merhaba bu monitörün sanırım eski modeli(2021) 120hz ile satılıyor. 2 ay önce technopatın da inceleme videosu yayınladığı 2023 modeli 165hz ile geliyormuş fakat hiç bir yerde satılmıyor. Neden satılmıyor acaba ? Satılırsa aynı fiyatla mı gelir beklemek mantıklı mı ? G24-20'den daha üstün bir monitör ve coil whine sorunu var g24-20'de. 120Hz dışında AOC daha iyi bir seçenek gibi duruyor ne dersiniz ?
G24-20 23.8 kullanıyorum coil whine sorunuyla karşılaşmadım. Kaynak nedir?

G24-20 23.8 kullanıyorum coil whine sorunuyla karşılaşmadım. Kaynak nedir?
Forumu araştırabilirsiniz bir çok kişi rahatsız edici bir ses duyduklarını söyledi. MPRT modunu kapatınca, 120hz'ye alınca azaldığını söylediler. Fakat 120hz de kullanmak istemiyorum. Bu sorun yüzünden alternatif araştırmaya başlayıp AOC 24g2spu'yu buldum. Yorumunuzu merak ettim. Bir araştırıp yazarsanız sevinirim.

Forumu araştırabilirsiniz bir çok kişi rahatsız edici bir ses duyduklarını söyledi. MPRT modunu kapatınca, 120hz'ye alınca azaldığını söylediler. Fakat 120hz de kullanmak istemiyorum. Bu sorun yüzünden alternatif araştırmaya başlayıp AOC 24g2spu'yu buldum. Yorumunuzu merak ettim. Bir araştırıp yazarsanız sevinirim.
Ben 165 Hz de kullanıyorum lenovo monitörümü hiç bir ses duymuyorum. AOC monitör konusunda herkes çok fazla tercih ediyor hatta lenovodan daha iyi olduğunu söylüyorlar renkler vb. 165 Hz ve 120 Hz arasında elbette ki fark var bana sorarsanız lenovo alın derim 165 Hz'den dolayı. Ancak renk değerleri siyahları nasıl gösterdiği sizin için önemliyse AOC diyorum. Lenovo monitörümde Ghosting ve Ölü piksel testi yaptım Ghosting çıkmadı Ölü piksel de yok.

Ben 165 Hz de kullanıyorum lenovo monitörümü hiç bir ses duymuyorum. AOC monitör konusunda herkes çok fazla tercih ediyor hatta lenovodan daha iyi olduğunu söylüyorlar renkler vb. 165 Hz ve 120 Hz arasında elbette ki fark var bana sorarsanız lenovo alın derim 165 Hz'den dolayı. Ancak renk değerleri siyahları nasıl gösterdiği sizin için önemliyse AOC diyorum. Lenovo monitörümde Ghosting ve Ölü piksel testi yaptım Ghosting çıkmadı Ölü piksel de yok.
Tek çekincem coil whine sesi uzun kullanımda sinir bozucu hale gelir mi o. Yoksa diğer özellik olarak fiyat olarak çok iyi bir seçenek gibi duruyor. Sizin böyle bir sorun yaşamadığınıza sevindim. AOC stoklarda yok yakın zamanda gelirse onu tercih ederim. Lenovonun alternatifini bulamazsam şansımı deneyeceğim. Çok teşekkürler yorumun için.

Tek çekincem coil whine sesi uzun kullanımda sinir bozucu hale gelir mi o. Yoksa diğer özellik olarak fiyat olarak çok iyi bir seçenek gibi duruyor. Sizin böyle bir sorun yaşamadığınıza sevindim. AOC stoklarda yok yakın zamanda gelirse onu tercih ederim. Lenovonun alternatifini bulamazsam şansımı deneyeceğim. Çok teşekkürler yorumun için.
Ne demek rica ederim hayırlı olsun şimdiden size.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı