R5 1600 AF 5700 XT sistem SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 10
Makaleler
2
Yer
İstanbul/Gaziosmanpaşa
RAM
16G DDR4 3000
SSD veya HDD modeli
Crucial P3 500G
Ekran kartı
XFX Radeon RX 5700 XT Thicc III
Anakart
Gigabyte A320M-S2H 1.1
İşlemci
R5 1600 AF
Selamlar, bilgisayarımı her zamanki gibi kullanırken önce Chrome'da ard arda STATUS_ACCESS_VIOLATION hatasıyla sayfa çöküşleri yaşadım. Ve sonrasında 1 dakika bile olmadan mavi ekran aldım. Analiz bilen biri bakabilirse çok sevinirim, nedenini anlamadım.

Link: 110625-22812-01.dmp

Son düzenleyen: Moderatör:
İhtimal mevcut hocam.
Bu dosya ilginç bir şekilde beklemediğimiz programların da yapısında görünebiliyor.

İsterseniz bir süreliğine kaldıralım.
AI'a merakımdan FxSound programının genel olarak bir BSOD'a sebep olup olmadığını sordum, internette bunun gibi örnekler var, güncellemelerle azaldığını raporladıklarını söyledi. Kullandığım sürümü kontrol ettim de bayağı eski bir sürümmüş, ilk iş onu güncelleyeceğim. Sonrasında portable olmayan, setup ile kurulan sistem donanım izleme (CPU-Z vs.) yazılımlarını kaldıracağım. Başka bir şey var mıdır şu anlık önlem olarak yapmam gereken?

Açıkçası daha önceden de FxSound izine rastladığım BSOD yaşadığım için bana o şüpheli gelmişti fakat başka bir açıdan bakınca başka sebepler de var gibi duruyor, evet. Sık sık alsam direkt olarak kaldırırdım da yanlış hatırlamıyorsam FxSound BSOD en son 4-5 ay önce falan almıştım, hala da aynı sürümü kullanıyorum. Bir de bu sorunun donanım ile alakalı olma olasılığı var mı? Bilgisayarı uzun zamandır RAM ve CPU OC yaparak kullanıyorum, fakat uzun süredir ne voltajlarla oynadım ne zamanlamalarla, ne de frekansla. Yani yakın zamanda yaptığım bir OC değil açıkçası. Şu an her ihtimali değerlendirmek amaçlı söylüyorum bunları.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı