AOC 24G2U alındıktan sonra yapılması gerekenler

Agarwaen3

Decapat
Çok tercih edilen bir monitör olduğu için ve kendim de ilk kurduğumda ufak da olsa sorunlarla karşılaştığım için böyle bir konu açmak istedim.
Kutunun içinden çıkan Display Port kablosunu kullanın. Eğer yanlış bilmiyorsam adaptive Sync'i HDMI ile kullanamıyorsunuz.

1) ilk adımınız monitörünüze ölü piksel testi yapmak olmalı.
Örneğin: Ölü Piksel ve Bulutlanma Testi Yapın! (testleri F11 tuşuna basıp tam ekran modunda yaptığınızdan emin olun. İlk birkaç hafta ara sıra girip ölü piksel testi yapabilirsiniz iyice kafam rahat olsun derseniz.

2) 144Hz çalışması için masaüstüne sağ tıklayıp 'görüntü ayarları'nı açalım. Ardından, gelişmiş görüntü ayarları > görüntü bağdaştırıcısı özellikleri > monitör > ekran yenileme sıklığı ayarından 144Hz'i seçelim.

1.jpg

2.jpg

3.png

5.jpg

3) Bunları yaptıktan sonra da monitörümüzün sürücülerini kurmamız gerekiyor. Bu adresten driver ve AOC G-Menu indirin.
(G-Menu monitörünüzün ayarlarını, tuşlarını kullanmadan değiştirmenizi sağlayan bir uygulama.)

4.jpg

G-menu programını kendiniz setup ile kurabilirsiniz fakat sürücünüzü kurmak için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri > monitör > özellikler > sürücü > sürücüyü güncelleştir > bilgisayarımdaki sürücülere göz at yolundan, (24G2_24G2u drivers adındaki) indirdiğimiz sürücü dosyasını seçerek güncelleme işlemini yapmanız gerekmekte.

Eğer sürücünüzü doğru bir şekilde güncelleştirdiyseniz böyle bir değişiklik de görebilirsiniz:

Sürücü 1.jpg

Sürücü 2.jpg

Not: monitörünüzün OverDrive ayarını normal kullanımda 'medium', Tom Clancy's Rainbow Six: Siege veya CS:GO gibi FPS oyunları oynarken de 'strong' ayarında kullanmanızı tavsiye ediyorum.

G-Menu 1.jpg

G-Menu 2.jpg

Settings.jpg

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Parlaklığın rahatsız ettiği veya uzun süre bir şey okumak/izlemek istediğinizde de şu ayarları kullanabilirsiniz. Özellikle sabah erken saatlerde çok faydası oluyor.
Low Blue Mode.png
Eco Mode.png

Son düzenleme:
Hocam sizde bu monitörden mi var ? Ölü piksel sorunu yada ghosting yaşıyor musunuz? Ben de display port girişi yok leptopta HDMI ile de aynı performansı alabilir miyim?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı