AOC 24G2U alınır mı?

Dostum bu parayı hak etmeyen bir mönitör. AOC bu monitör ilk çıkardığı zaman İtopya sitesinde bayağı reklamını yaptı; "IPS panel 1 MS" diye. Sitesine girip kontrol edersen 1 ms vs 4 ms karşılaştırmasını resimli olarak ve yazılı şekilde belirtmiş. Kısacası 4 ms kötü demek istemiş. Modelin tüm özelliklere girdiğin zaman ise GtG ms değerin 4 ms olduğu yazıyor. Yani aldanmayın bu monitör 1 ms değil. Ghoosting durumu kötü. Şahsen yıllar önce 2 farklı aynı modeli kullandım ve hiç memnun kalmadım. Yerinde olsam GtG, yani tipik 1 ms değerine sahip başka IPS panel monitörlere bakarım. Bu modele bu parayı vermek bence hiç mantıklı değil.


1.jpg
2.jpg
 
Kullanıyorum çok tatlı bi monitör, fakat bu fiyata daha iyisi bulunur mu bilemem. Ben öneririm ama f/p olarak daha iyisi bulunursa tercih edilebilir çünkü çok artmış fiyatları.
 

144Hz daha ucuz ve GtG 1ms. Kendim 27 inç olanını kullanıyorum ve 144Hz olmasına rağmen UFOtest sitesinde Ghoosting süper. Renkler çok iyi. Bir önce ki arkadaşın önerdiği monitörde güzel.
 

144Hz daha ucuz ve GtG 1ms. Kendim 27 inç olanını kullanıyorum ve 144Hz olmasına rağmen ufotest sitesinde ghoosting süper. Renkler çok iyi. Bir önce ki arkadaşın önerdiği monitörde güzel.

Hangisi daha iyidir? Bir üstteki mi bu mu ve 27 inç mi 24 inç mi olanını almalıyım?

Alternatif olarak bu monitör alınabilir:
Hem yenileme hızı hem de parlaklık (cd/m2) değeri fazla.

Aynı monitörün 24 ve 27 inç olanı var 27 olursa piksel görme durumu olur mu?
 
Son düzenleme:
Hangisi daha iyidir? Bir üstteki mi bu mu ve 27 inç mi 24 inç mi olanını almalıyım?



Aynı monitörün 24 ve 27 inç olanı var 27 olursa piksel görme durumu olur mu?

Bu iki monitör için YouTube incelemelerine bakın istersen. Ama her türlü AOC'dan iki monitörde iyi. Ben şahsen 27inç olan GN600-B kullanıyorum. Daha önce ki monitörlerim üst seviye idi. 3 tane uzun süreli 240Hz kullandım. Ama LG'de ki renk gerçekten çok iyi. Fakat ergonomik yapısı iğrenç. Ne aşağı iniyor ne yukarı ne sağa ne sola dönüyor :) Tamamen sabit. Sadece yatay olarak eğebiliyorsunuz.
 
Biraz inceledim fakat cızırtı sorunu var diyorlar.
Almayacaksanız LG'yi tercih ediniz. Aldığınız monitörde ghosting, ışık sızması, ölü piksel gibi sorunların çıkıp çıkmaması biraz şans işidir. Siz en pahalı monitörü alsanız dahi bu sorunların çıkma ihtimali en az %1'dir.
 

Geri
Yukarı