AOC 24G2U incelemesi

Herkese merhaba! Bugün ilk incelememle karşınızdayım. Eğer hatalarım varsa yazarsanız sevinirim.

Bugün sizlere AOC 24G2U'nun teknik özelliklerini ve hakkındaki kişisel görüşlerimi belirteceğim. İlk önce teknik özelliklerden bahsedelim:

İçinde bir OSD menüsü bulunmasına rağmen bir tane de fare ile ayar yapmak isteyenler için masaüstü sürücüsü bulunduruyor. Link en aşağıda var. Kutunun içinden 1 HDMI, 1 DP kablosu çıkıyor.

Monitör Ekran Özellikleri
Panel tipi: IPS
Boyut: 23.8" (24 inç olarak geçiyor)
Parlaklık: 250cd
Çözünürlük: 1920 x 1080
Tazeleme Hızı: 144 Hz (FPS oyuncuları bunu beğendi)
HDR: Yok (Olmaması bence çok büyük bir eksi değil)
Tepkime Süresi: 1ms (FPS oyuncuları bunu da beğendi)
Renk: 16.7 Milyon
Görüş Açısı: 178° (H) / 178° (V)
Vesa Uyumluluğu: Var (Duvara asılabiliyor)
Sync Teknolojisi: FreeSync (AMD ama Nvidia'da da kullanılabiliyor)
Monitör Bağlantılar
DisplayPort: 1
HDMI: 2
DVI: Yok

1611144409798.png

(İçinden robot çıkıyor sandım, çıkmadı☹)

Teknik özellikler bu şekildeydi, kişisel görüşümü belirteyim:

Bütün oyunlarda, gerek boyutu ve gerek tazeleme, tepkime özellikleriyle avantaj sağladığı söylenebilir. TN panele göre biraz daha yavaş ancak çok daha kaliteli bir görüntüsü var. Özellikle 144Hz tazeleme hızı ve 1ms tepkime oyunları ile FPS oyunlarında büyük bir avantaj sağlıyor.

Film ve video izledim görüntü kalitesi yeterince net. Oyun oynarken, Photoshop yaparken ve video kurgularken de kullandım. Gayet rahattı ve büyük olması sayesinde ödev yaparken bir taraftan da Google'ı etkilemeden Word kullandım.

Evet, benden bu kadar. Alırken içinden robot gelmiyor haberiniz olsun, görüşürüz!



1611144859694.png



Driver:
AOC 24G2U/BK 23.8 inch monitor | AOC Monitors
Ürün:
 
Son düzenleme:
Teknik bilgi ve hazır görsel yerine kendi resimleriniz, kutu içeriği ve monitör ayarlarını resimli bir şekilde gösterseniz daha güzel bir inceleme olabilirdi bence.

Eline sağlık.
 
Teknik bilgi ve hazır görsel yerine kendi resimleriniz, kutu içeriği ve monitör ayarlarını resimli bir şekilde gösterseniz daha güzel bir inceleme olabilirdi bence.

Eline sağlık.
Güzel bir inceleme fakat @BerkayZ87hocamın da dediği gibi kendi resimleriniz de olsaymış tadından yenmezmiş.
Telefondan aktaramayacağım için yaptım. Yoksa tabii ki kendi fotoğraflarımı koyardım. Ayrıca olduğu yer pek uygun değil.
 
Hocam AAA oyun oynarken 144 fps altında değerler alınca oyun kasıyor mu? Mesela cs go veya valorantta fps hz değerinin altına düşünce kasma hissediliyor.
 
Hocam hiç AAA oyun oynayan birisi değilim. Hep rekabetçi oyunlar oynadım. Artık AAA oyunlar da oynamak istiyorum. Sosyalde 40 fpsde de akıcı oluyor denmişti. 60 fps altında bariz bir kasma oluyor mu 30 fpsye kadar? 144hz alırsam valorant için alacağım çünkü. AAA hakkında net bir bilgim yok, teşekkür ederim.
 
Hocam hiç AAA oyun oynayan birisi değilim. Hep rekabetçi oyunlar oynadım. Artık AAA oyunlar da oynamak istiyorum. Sosyalde 40 FPS'de de akıcı oluyor denmişti. 60 FPS altında bariz bir kasma oluyor mu 30 FPS'ye kadar? 144Hz alırsam Valorant için alacağım çünkü. AAA hakkında net bir bilgim yok, teşekkür ederim.

Çok bir kasma olmuyor ancak biraz fark oluyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı