AOC 24G2U IPS glow miktarı ne kadar?

Alp Demir

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Henüz doğru monitörü bulabilmiş değilim fakat aklımda 2 güzel monitör var.
Birincisi başlıkta da gördüğünüz AOC 24GU2, diğeri ise ViewSonic XG2405. Forumda bol bol tartışılmış ama iki ürünün de IPS glow miktarından fazla bahsedilmemiş. Konuyu kullanan arkadaşların deneyimlerini almak için açıyorum, belki satın almak isteyenlere de bilgi sağlar.
İki ürün de aynı paneli kullanıyor ama AOC 24G2U modelde IPS glow yaşayan daha fazla. Sebebi ise daha fazla tercih edildiğinden kaynaklı olabilir.
Bu modellerde gece bir film izlerken/ oyun oynarken, karanlık sahnelerde göze çarpacak kadar bir parlama var mı?
Pek doğruyu yansıtmaz ama bir fotoğraf paylaşabilirseniz aklımızda bir şeyler oluşabilir.

Hocam dediğiniz modeli kullanıyorum AOC yani, sadece sol alt tarafında ufak IPS glow oldu, ama sadece siyah tonda iken belli ediyor ama ışık sızması gibi sarımsı bir tonu yok, ve karanlık ortamda değil, siyah ton üzerinde belli ediyor. Emin olun ışık sızması gibi göze batmıyor ve rahatsız etmiyor. Zaten bütün IPS panellerde olan bir durum. Sadece bu modelde yaşamıyorsunuz fotoğraf düzenleme işi için aldığım özel monitörümde bile var. Yani uzun lafın kısası şu anda kullanıyorum ve sadece sol alt kısımlarda IPS glow var göze hiç batmıyor emin olun ışık sızması gibi iğrenç değil haberiniz olsun.

Hocam dediğiniz modeli kullanıyorum AOC yani, sadece sol alt tarafında ufak IPS glow oldu, ama sadece siyah tonda iken belli ediyor ama ışık sızması gibi sarımsı bir tonu yok, ve karanlık ortamda değil, siyah ton üzerinde belli ediyor. Emin olun ışık sızması gibi göze batmıyor ve rahatsız etmiyor. Zaten bütün IPS panellerde olan bir durum. Sadece bu modelde yaşamıyorsunuz fotoğraf düzenleme işi için aldığım özel monitörümde bile var. Yani uzun lafın kısası şu anda kullanıyorum ve sadece sol alt kısımlarda IPS glow var göze hiç batmıyor emin olun ışık sızması gibi iğrenç değil haberiniz olsun.
Simsiyah bir ekranda görebilirsiniz fakat film, dizi, oyun anlarında görünmüyor. IPS monitörler kaçınılmaz bir durum bu da.
Teşekkürler fakat daha önce alıp iade ettiğim monitörde (ASUS TUF VG249Q1R)
karanlık ortamda direkt gözüme çarpacak kadardı. O çok sorunluymuş o zaman. Yarın sipariş vereceğim sağ olun her modeli böyle sanıyordum.

Teşekkürler fakat daha önce alıp iade ettiğim monitörde (ASUS TUF VG249Q1R)
Karanlık ortamda direkt gözüme çarpacak kadardı. O çok sorunluymuş o zaman. Yarın sipariş vereceğim sağ olun her modeli böyle sanıyordum.

Hayırlı olsun. Dediğim gibi uzun zamandır kullanıyorum sadece sol altta çıktı. Sorun olarak algılamamak lazım, teknolojik olarak böyle kaçınılamaz. Şimdiden tekrar hayırlı olsun.

Ürün şuanda Amazon' da indirimde, birkaç stok kalmış. Hem iyi fiyat hem de iyi firma güvencesi var. Almak isterseniz diye linki buraya bırakayım.

AOC'u kullanıyorum şöyle fotoğraf atayım anlarsın (2 ay önce İtopya'da 1100₺'ye aldım), ama ben bir sorun görmiyorum tavsiye ederim.

IMG_20201208_200955.jpg

IMG_20201208_200948.jpg

AOC'u kullanıyorum şöyle fotoğraf atayım anlarsın (2 ay önce İtopya'da 1100₺'ye aldım), ama ben bir sorun görmiyorum tavsiye ederim.

Eki Görüntüle 820502

Eki Görüntüle 820500
Çok uyguna almışsınız :)
Ürün şuanda Amazon' da indirimde, birkaç stok kalmış. Hem iyi fiyat hem de iyi firma güvencesi var. Almak isterseniz diye linki buraya bırakayım.
Kartıma yükleme yapana kadar tükenmezse alırım teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı