İlk VGA-DVI dönüştürücü ile takmıştım ama hatırlamıyorum ona hiç güvenilmez.Belki de HDMI to HDMI'dan kaynaklıdır sorun daha önceden var mıydı? HDMI to HDMI takmadan önce.
Monitörle alakalı. İlk mesajda paylaşılan bu sorunla ilgili daha önce açılmış konulara bakarsanız kablolarla alakası olmadığını görebilirsiniz.Belki de HDMI to HDMI'dan kaynaklıdır sorun daha önceden var mıydı? HDMI to HDMI takmadan önce.
Bir monitör aldım hevesim kursağımda kaldı. Bende galiba sizin ki kadar dalgalanma yok sadece film izlerken özellikle yüz hatlarında falan karıncalanıyor gibi oluyor.Monitörle alakalı. İlk mesajda paylaşılan bu sorunla ilgili daha önce açılmış konulara bakarsanız kablolarla alakası olmadığını görebilirsiniz.
@B4ybars
Maalesef hayır. Ancak sadece bilgisayarı formatladığımda fark ediyorum bu sorunu. O da sürücüler güncel olmadığı için yani ekran kartı ve monitör 60 Hz çalıştığı zaman. Sürücüleri güncelleyip 144 Hz'e aldığımda sorun kalmıyor. Sanırım 60 Hz'de kullanmak zorunda kalıyorsunuz. Eğer 60 Hz'den yukarı çıkamıyorsanız monitörü iade etmenizi tavsiye edeceğim, bu problemin çözüldüğünü sanmıyorum. Monitör ile alakalı bir sıkıntı maalesef. AOC bu monitörü satışa çıkarmadan önce hiç mi 60 Hz deneyip kalite kontrolden geçirmedi anlamıyorum. Herkes 144 Hz kullanacak değil ya?
144 Hz ve 60 Hz arasındaki dalgalanma farkı dağlar kadar.
2 yıl kadar önce alıp kullandığım kablo: Paugge DP 1.4 VESA Sertifikalı Displayport Kablo - 2m (ENTDP1420) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Bu kabloya rağmen 60 Hz'de hala sizinki gibi dalgalanma mevcut, onaylayabilirim.
Attığınız konularda da aşağı yukarı benzer şeylerden bahsediliyor aslında. Her yerde değil sadece belirli renk tonları ve arkaplanlarda belli oluyor, özellikle gri. Ve bu durum 60 Hz'de oldukça sık, 144 Hz'de ise nadir olarak kendini göstermekte. Mesela Valorant demişsiniz. Aynen öyle, spesifik olarak bazı arkaplanlarda resmen ben buradayım diyor.Bende galiba sizinki kadar dalgalanma yok sadece film izlerken özellikle yüz hatlarında falan karıncalanıyor gibi oluyor.
Elimde bir tane daha ekran kartı var R7 250. Bunda HDMI girişi var, umarım 144 alıp test edebilirim. Şimdi değişmeye gidiyorum sonucu yazarım.Attığınız konularda da aşağı yukarı benzer şeylerden bahsediliyor aslında. Her yerde değil sadece belirli renk tonları ve arkaplanlarda belli oluyor, özellikle gri. Ve bu durum 60 Hz'de oldukça sık, 144 Hz'de ise nadir olarak kendini göstermekte. Mesela Valorant demişsiniz. Aynen öyle, spesifik olarak bazı arkaplanlarda resmen ben buradayım diyor.
Açık konuşayım, zamanında uygun fiyatı ve çok övüldüğü için almıştım. 2 yıldır kullanıyorum, 144 Hz performansı güzel. Ancak ölü piksel sorunları, dalgalanmalar, ve monitör deneyimini zehir eden ufak tefek problem yaşayan kişi sayısı da çok. Şanslıyım ki 144 Hz'de fazla problem yaşamadım. Bütçem el verdiği zaman değiştirmeyi düşünüyorum; kötü olduğu için değil 2K bir monitör istediğim için. E tabii ki biraz daha kaliteli bir monitör de fena olmaz haliyle.
144 Hz performansı iyi dediğim gibi ama siz bir tanıdığınız varsa ona götürüp test edin derim en azından iade süresi dolmadan. Herkesin ürünü aynı olmayabiliyor.