AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ölü piksel olmasında panelin arkasındaki hiç bir şey çalışmasada olur. Power girişiyle DP hariç tabi :D AOC yi ben iyi bir şey sanırdım şükür bana sorunsuz olanı denk gelmesine rağmen okuduklarım çok şaşırtıyor power girişinde bozukluk gidip gelme cızırdama gibi sorunu bile olan var. Kablosunu tedarik edeyim bende bakayım ne durumda portlar. Kullanacağımı sanmam ama gereksiz bana göre.

Ölü piksel olmasında panelin arkasındaki hiç bir şey çalışmasada olur. Power girişiyle DP hariç tabi :D AOC yi ben iyi bir şey sanırdım şükür bana sorunsuz olanı denk gelmesine rağmen okuduklarım çok şaşırtıyor power girişinde bozukluk gidip gelme cızırdama gibi sorunu bile olan var. Kablosunu tedarik edeyim bende bakayım ne durumda portlar. Kullanacağımı sanmam ama gereksiz bana göre.
Hocam bütçem kısıtlı AOC c24g1 mi,Viewsonic xg2401 mi alsam bilemedim. 100 TL var aralarında anlıyorsan yardımcı olur musun?

Hocam bütçem kısıtlı AOC c24g1 mi,Viewsonic xg2401 mi alsam bilemedim. 100 TL var aralarında anlıyorsan yardımcı olur musun?
İtopya mağazasına gidebilirseniz eğer bu hakkında konuştuğumuz monitörü teknik serviste deneyip alabilirsiniz ölü piksel testi yaparsınız ışık sızması zaten hepsinde var biraz bilgi sahibi olun o testler hakkında. Monitör güzel IPS panel ama kronik sorunlu mudur nedir çeşit çeşit problem yaşayanlar oldu. Monitör konusu çok geniş biraz neye ihtiyacınız var ona bakmanız lazım TN,VA,IPS paneller hakkında biraz bilgi edinin bana IPS güzeldir sizin ihtiyacınız olan TN dir yani oyun performans rekabetçi oyunlar ön plandadır mesela TN istersiniz. Fakat TN alırsınız bu oyunlarda renkler neden canlı değil dersiniz IPS panele ihtiyacınız olur bunun gibi. Zaten bütçeniz XG2401 e falan yetiyorsa 1000-1500 TL arasıdır diye düşünüyorum güzel bir monitör alabilirsiniz bu fiyata. Konu açın sisteminizi yazın ona göre de tavsiye veren olur 1080p mi 1440p mi mesela. İlla ikisinden birisini alayım diyorsan AOC çok uyguna geliyor hediye mouse veriyor itopya onuda satarsın letgodan ama XG2401 daha iyidir düşünüyorum ondan. Sadece XG2401 çıkalı çok oldu 3-4 yıllık monitör şimdi çıkan Viewsonic modellerine bakmak lazım bence.

İtopya mağazasına gidebilirseniz eğer bu hakkında konuştuğumuz monitörü teknik serviste deneyip alabilirsiniz ölü piksel testi yaparsınız ışık sızması zaten hepsinde var biraz bilgi sahibi olun o testler hakkında. Monitör güzel IPS panel ama kronik sorunlu mudur nedir çeşit çeşit problem yaşayanlar oldu. Monitör konusu çok geniş biraz neye ihtiyacınız var ona bakmanız lazım TN,VA,IPS paneller hakkında biraz bilgi edinin bana IPS güzeldir sizin ihtiyacınız olan TN dir yani oyun performans rekabetçi oyunlar ön plandadır mesela TN istersiniz. Fakat TN alırsınız bu oyunlarda renkler neden canlı değil dersiniz IPS panele ihtiyacınız olur bunun gibi. Zaten bütçeniz XG2401 e falan yetiyorsa 1000-1500 TL arasıdır diye düşünüyorum güzel bir monitör alabilirsiniz bu fiyata. Konu açın sisteminizi yazın ona göre de tavsiye veren olur 1080p mi 1440p mi mesela. İlla ikisinden birisini alayım diyorsan AOC çok uyguna geliyor hediye mouse veriyor itopya onuda satarsın letgodan ama XG2401 daha iyidir düşünüyorum ondan. Sadece XG2401 çıkalı çok oldu 3-4 yıllık monitör şimdi çıkan Viewsonic modellerine bakmak lazım bence.
Teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi 3-4 yıllık monitör. İstanbul’da ikamet etmiyorum. Bu yüzden sıkıntı olasılığı yüksek olduğu için Vatan Bilgisayar’dan AOC c24g1 almayı düşünüyorum. 1199 ₺ bandında + taksit olayıda cazip geldiği için yarın alacağım galiba.

Telegram grubu'nda anket yapmıştık sonuç bu:

1575161957251.png

Önceki sayfada bahsettiğim gibi, benim monitörümde de ölü piksel çıktı, değişim oluyorsa değişim yaptıracağım. Ölü piksel sık görülebilen bir şey. En pahalı modellerde dahi rastlanıyor. IPS ve VA panellerde oldukça yaygın bir durum diye biliyorum. Teknoloji şans işi diye boşuna dememişler.

Panel oldukça güzel, renkler canlı ve keskin. 1000 liraya gerçekten çok iyi bir monitör. Curved ekrandan geçince flat ekran hiç hoş gelmedi, alışamadım. Tek sorunum bu şu an.

Eki Görüntüle 467054

Önceki sayfada bahsettiğim gibi, benim monitörümde de ölü piksel çıktı, değişim oluyorsa değişim yaptıracağım. Ölü piksel sık görülebilen bir şey. En pahalı modellerde dahi rastlanıyor. IPS ve VA panellerde oldukça yaygın bir durum diye biliyorum. Teknoloji şans işi diye boşuna dememişler.

Panel oldukça güzel, renkler canlı ve keskin. 1000 liraya gerçekten çok iyi bir monitör. Curved ekrandan geçince flat ekran hiç hoş gelmedi, alışamadım. Tek sorunum bu şu an.
Hocam Samsung CRG50 hakkında bilgi sahibi misiniz? Fiyatı oldukça uygun.

Eki Görüntüle 467054

Bu çok yüksek risk. Bütün markaların IPS panelleri için de anket sonuçlarına bakabilsek somut bilgiye ulaşırdık. Ama genellikle diğer markalarda da sorun çıkıyor.

1.000 adet AOC 24G2U satılmış olsa bunun 500’ü ölü piksel gibi sorunlu olacak. Bunun 250’si hemen iade edilecek. Peki geri kalan 250’si ne yapacak?

Ben söyleyeyim. 3 yıllık garanti süresini kullanıp 2,5 yıl sonra paneli değişime yollayacak. Yani bu olay çok ilginç bir hal aldı. Daha çok konuşacağız bunları..

Ben yaklaşık iki hafta önce aldım monitörü ölü piksel ve ışık sızması çıkmadı ama benim monitör kulaklık portunu kulladığımda boşta parazit sesi veriyor, önceden kullandıp iade ettiğim aoc c24g1 monitöründe de aynı sorunla karşılaşmıştım. Sanırım bu AOC' ler böyle bir soruna sahip çoğu kişi fark etmiyor. Benim gibi monitörün kulaklık portunu kullanan varsa fark eder bence.
Arkadaşlar bu mesajı yazalı daha 1 gün bile olmadı. Az önce bilgisayarı bir açtım monitörün sağ üstünde 1 adet ölü piksel oluşmuş. Aldığından beri vardır diyebilirsiniz ama çok titiz biriyim bu konularda fark etmemem mümkün değil. Ben şimdi napıcam 2 haftalık değişim hakkım bitti. Yeni konu açtım burdan da sizlere danışıyım dedim. Konu da resim mevcut.

Son düzenleme:
Aynı monitör bugün ölü piksel olduğunu fark ettim daha önce bir aoc monitör almıştım ölü piksel çıkmıştı bu markaya bir daha da güvenmem şimdi ise bu monitörü satıp ViewSonic XG2405 modelini alacağım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı