AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Arkadaşlar şu monitörü fikrimde değişime yollamayın iade edin direk pişman olursunuz 1 yıl da verilen hatayı anlarım da 1-10 gün arasında piksel hatası vb hatalar kabul edilemez kesinlikle tek kişi olsak neyse kesnlikle bu monitör bana güven vermedi. Başka modellere yöneleceğim IPS den vazgeçeceğim yapacak birşey yok. Biraz şansı geçti bu konu kronik soruna gidiyor banada hatasız geldi ama 5 güne ölü piksel verdi ayrıca sol tarafında da test ederken sol tarafı beyaz sağı daha koyu renkdeydi eşit değildi bile.

Sağ altta ışık sızması benimkinde de var ama rahatsız edici değil bence, bunun için iade etmem ben kullanırım. Ama kronik sorun sanırım evet.
bende iade edip etmemekte çok kararsızım. siyah ekranda rahatsız ediyor. örneğin film izlerken karanlık bir sahne gelince gözün otomatikmen sağ alttaki ışık sızması yapan yere kayıyor. bu monitörü kullanıpta hiçbir şekilde ölü piksel yada ışık sızması yaşamayan varmı acaba merak ettim. varsa bilgilendirsin.

yeni gelen üründe de ya ölü piksel yada ışık sızması çıkar muhtemelen. bu monitörün hatasız olanını bulmak zor sanırsam. monitör çok kullanımdan sonra göz yormaya başlıyor. görüntüde tam istediğim netliği de bulamadım. daha önce LG ips monitör kullanmıştım. netlik konusunda aoc'dan daha kaliteliydi.
eğer kronik bir sorunsa yapacak birşey yok açıkçası 2 güne yenisi elimde olur yine aynı sorun varsa iade talep ederim umarım olmaz.

Tam qp bilişimden alıyordum sonradan vazgeçip anakartı ve işlemciyi aldığım yerden alma kararı aldım yani sinerjiden. Şuan için bir problem yok monitörde . Oyunlarda falanda beğendim açıkçası. Bir önceki monitörüm olan msi 241c den daha iyi geldi bana. Ölü piksel işi şans işi bencede.

Bence bu monitörü bu kadar gömmenin alemi yok. Monitör her açıdan oyun hissiyatı olsun film dizi izlerken olsun bu fiyata alınabilecek en iyi monitör. Evet bende de bir sıkışmış piksel söz konusu ama değiştireceklerini söylüyorlar. Yarın elden gidip vereceğim ve kontrol edip alacağım.

monitörde sorun üstüne sorun. şimdi de 144hz alınca ekranda titreme yapıyor. HDMI Kablo ile sıkıntı yok DP portla bağlayınca titreme oluyor. internetten araştırdım monitörü direk toprak hatta bağlayın. monitörün bağlı olduğu prizde başka birşey takılı olmasın yazıyordu. onuda denedim genede titreme gitmedi. monitörden kaynaklı sanırsam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı