AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

FreeSync açıktı. kapatarak denedim ekran titremesi yapmadı. FreeSync açıkken yapıyormuş evet. peki bilginiz varmı nasıl çözebilirim bu sorunu. titreme ile FreeSync'nin bir bağlantısı varmı ?
Bu teknoloji açıkken, özellikle çok yüksek ve değişken FPS'li sahnelerde, örneğin oyun açılışlarında, loading ekranlarında görüntüde titremeler meydana geliyor. Monitör kendi tazeleme hızını yüksek değişken kare hızına senkronize etmeye çalışırken oluşuyor bu durum. Sürekli olmadığı için açıkçası ben kafama takmıyorum. Elimdeki 1000 liralık monitör de yapıyor 3000 liralık 2K monitör de yapıyordu. Sizin sorununuz devamlı olan bir şey ise arıza olabilir.

Bu ayar açıkken, özellikle çok yüksek ve değişken FPS'li sahnelerde, örneğin oyun açılışlarında, loading ekranlarında renklerde ve görüntüde titremeler meydana geliyor. Monitör kendi tazeleme hızını yüksek değişken kare hızına senkronize etmeye çalışırken oluşuyor bu durum. Sürekli olmadığı için açıkçası ben kafama takmıyorum. Elimdeki 1000 liralık monitör de yapıyor 3000 liralık 2K monitör de yapıyordu arada. Ha sizin sorununuz devamlı olan birşey ise arıza olabilir.
anladım. evet devamlı olan birşey. sadece 144Hz alınca titreme oluyor. ama hep oluyor titreme. ara ara değil yani. 120Hz'de olmuyor. FreeSync'yi de kapatıp kullanamam. Kırılmaları önlemek için mecbur açık tutucam. ama titreme de benim gözlerimi çok rahatsız ediyor. bu şekilde de kullanamam. sizce monitörde değişim talebinde bulunmalımıyım ? yeni monitörde de aynı sorun olur mu

Arkadaşlar bu monitör itopya'da 999₺'ye düşmüş. Ben de sipariş verdim. Donanımhaber'de itopya temsilcisine denk geldik ve bu konuyu alakadar edecek sohbetler gelişti. Buyrun:

1574388250858.png

Dün akşam sipariş verdim İtopya'dan. 14 gün içerisinde iade veya değişim talebi edilebiliyor.
Ghosting, Işık sızması, Ölü piksel gibi sorunlardan bir tanesi bile olsa iade edebilirsiniz. İzmir'de oturuyorum ve İzmir'de oturanlar için AOC firmasının şubesi de mevcut. Oradan test edip elden de değişim sağlayabilirsiniz. İnşallah uğraştırmaz.

Dün akşam sipariş verdim İtopya'dan. 14 gün içerisinde iade veya değişim talebi edilebiliyor.
Ghosting, Işık sızması, Ölü piksel gibi sorunlardan bir tanesi bile olsa iade edebilirsiniz. İzmir'de oturuyorum ve İzmir'de oturanlar için AOC firmasının şubesi de mevcut. Oradan test edip elden de değişim sağlayabilirsiniz. İnşallah uğraştırmaz.
Itopya bu aralar müşterileri biraz bezdiriyor. Umarım sorun yaşatmazlar.

İçime kurt düştü şuan :D
Dünden bu yana yaklaşık 60 adet aynı model monitörden satıldı. O kadar monitörün içerisinden sıkıntılısı bana gelirse vay bahtıma derim.
Valla sizinki iyiymiş İzmir'de git değiştir falan. Öyle olsa hiç dert etmezdim. İnşallah sorunsuz cihaz bizim gibi Taşrada yaşayanlara gelir zor oluyo değişim falan işleri. Ups kargo şehir dışında nerdeyse bütün kargocuların yeri güzel o ups in yeri berbat bir yerde.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı