AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Ekran bugün geldi sinerjiden aldım tertemiz ne ışık süzmesi ne ölü piksel. Hayatımda aldığım en doğru kararlardan birini almışım onu fark ettim. 3 saattir oyun oynuyorum bir sürü test oyun denedim gerçekten memnun etti.

bende aynı monitörden almak istiyorum ama bu ölü piksel olayı acaba aldıktan atıyorum 6 ay sonra da çıkabilen bişeymi ? Sonuçta alıp uzun yıllar kullanmak var.

bende aynı monitörden almak istiyorum ama bu ölü piksel olayı acaba aldıktan atıyorum 6 ay sonra da çıkabilen bişeymi ? Sonuçta alıp uzun yıllar kullanmak var.
Şansa kalmış, 2 sene sonra da çıkabilir. İlk defa prize takıp güç verdikten sonra anında da çıkabilir.
AOC 24V2Q Kullanıyorum tıkır tıkır çalışıyor, bir sorun yok mesela.

qp bilişimden satın aldım bende ölü piksel vardı firmaya bildirip bugün geri yolladım.Satın almadan öncede sormuştum firmaya tavrınız nasıl olur diye değiştiririz demişlerdi.Değiştireceklerini söylediler monitörü yenisinide ölü piksel varmı diye bakıp yollarmısınız dedim onu da kabul ettiler beklemedeyim.
Ben de QP bilişim'den aldım alırken kontrol edilip yollanmasını istemiştim ölü pixel için ama sol üstte ölü pixel vardı bende dün geri yolladım bakalım tavırları ne olacak merak ediyorum. Kontrol edip yollanmasına ragmen yinede ölü pixel vardı malesef umarım uğraştırmazlar şimdi.

nedir bu ölü pixel olayı arkadaş korku filmi gibi ya.monitör alcaz alamıyoruz korkudan hepsinde varsa bu risk çok sıkıntı
Ölü piksel olayını çok büyütmeyin kafanıza takmanıza gerek yok garantili ürün aldığınız sürece. 5 bin liralık ekran alsanız da ölü piksel çıkabilir 500 liralık ekranda da çıkabilir, garanti kapsamı içerisinde değerlendiriliyor ölü piksel öyle kabusunuz filan olmasın siz mümkün oldukça bilindik markaları tercih edin.

Ben de QP bilişim'den aldım alırken kontrol edilip yollanmasını istemiştim ölü pixel için ama sol üstte ölü pixel vardı bende dün geri yolladım bakalım tavırları ne olacak merak ediyorum. Kontrol edip yollanmasına ragmen yinede ölü pixel vardı malesef umarım uğraştırmazlar şimdi.
Kontrol edip yollanan üründe nasıl ölü pixel olabiliyor sizdemi aynı marka model almıştınız

Kontrol edip yollanan üründe nasıl ölü pixel olabiliyor sizdemi aynı marka model almıştınız
Evet, AOC 24G2U aldım QP bilişim'den almadan önce chatten yazmıştım ölü pixel sorunu için test edip yollarız sıkıntı olmaz demişti chatteki arkadaş bende tamam dedim aldım ama gelen monitörde ölü pixel vardı. Ya gözlerinden kaçtı yada kötü düşünmek istemiyorum ama görmeyeceğimi düşündüler. Umarım değişim için uğraştırmazlar şimdi.

Dosya Ekleri

• IMG_0001.JPG
    IMG_0001.JPG
    740,6 KB · Görüntüleme: 506
Evet, AOC 24G2U aldım QP bilişim'den almadan önce chatten yazmıştım ölü pixel sorunu için test edip yollarız sıkıntı olmaz demişti chatteki arkadaş bende tamam dedim aldım ama gelen monitörde ölü pixel vardı. Ya gözlerinden kaçtı yada kötü düşünmek istemiyorum ama görmeyeceğimi düşündüler. Umarım değişim için uğraştırmazlar şimdi.
Gözlerinden kaçmıştır büyük ihtimalle bu tarz kontrolleri çaylaklara yaptırıyorlar bazen.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı