AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

aynı monitörün 27g2U olan modelini satın aldım, 1 haftadır sorunsuz kullanmaktaydım. Dün gece 1 tane kırmızı ölü piksel oluştuğunu fark ettim. Beyaz ekranda belli oluyor, siyah olanda belli olmuyor.
İncehesap üzerinden satın almıştım, 1 hafta olduğu için iade talebi oluşturdum. Bakalım ne kadar yardımcı olacaklar: )
Kardeşim netlik sorunu yaşıyorum. Ben bir de Game modları çok kötü görüntüyü bozuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, AOC 24G2U aldım QP bilişim'den almadan önce chatten yazmıştım ölü pixel sorunu için test edip yollarız sıkıntı olmaz demişti chatteki arkadaş bende tamam dedim aldım ama gelen monitörde ölü pixel vardı. Ya gözlerinden kaçtı yada kötü düşünmek istemiyorum ama görmeyeceğimi düşündüler. Umarım değişim için uğraştırmazlar şimdi.
Gözlerinden kaçmıştır diye düşünmek istiyorum
Evet, AOC 24G2U aldım QP bilişim'den almadan önce chatten yazmıştım ölü pixel sorunu için test edip yollarız sıkıntı olmaz demişti chatteki arkadaş bende tamam dedim aldım ama gelen monitörde ölü pixel vardı. Ya gözlerinden kaçtı yada kötü düşünmek istemiyorum ama görmeyeceğimi düşündüler. Umarım değişim için uğraştırmazlar şimdi.
Monitör geldi değişimden ölü pixel yok bu seferde ışık sızması var yeni test ettim Tekrardan qp ye mail attım. Bütün sorunlu ürünler bana denk geliyor yoruldum açıkçası.Sizin durumunuz nedir?

Dosya Ekleri

• 350f39ea-d70b-4fe0-b53c-bf262f4f75cf.jpg
    350f39ea-d70b-4fe0-b53c-bf262f4f75cf.jpg
    16,3 KB · Görüntüleme: 439
Gözlerinden kaçmıştır diye düşünmek istiyorum.

Monitör geldi değişimden ölü pixel yok bu seferde ışık sızması var yeni test ettim tekrardan QP ye mail attım. Bütün sorunlu ürünler bana denk geliyor yoruldum açıkçası. Sizin durumunuz nedir?
Kardo bu ışık sızması testini nasıl yapacağız bir anlatsana.

Kardo bu ışık sızması testini nasıl yapacağız bir anlatsana.
24 dakika sonra geri dönüş yaptılar tekrar değişim için yollayacağım.
Monitörlerde Işık Sızması Nedir? karanlık bir ortamda özetle akşam siyah bir arkaplan açıp sızma olup olmadığını teyit ediyorsun ama IPS glow ile ışık sızmasını karıştırmamak lazım farklı şeyler linkte paylaştım bunada dikkat etmelisin.

Gözlerinden kaçmıştır diye düşünmek istiyorum

Monitör geldi değişimden ölü pixel yok bu seferde ışık sızması var yeni test ettim Tekrardan qp ye mail attım. Bütün sorunlu ürünler bana denk geliyor yoruldum açıkçası.Sizin durumunuz nedir?
Malesef benim kargo teslim edilmedi pazartesiye kaldı. Umarım böyle bişey olmaz cidden çok can sıkıcı bir durum test edip yolluyolar böyle sıkıntılar oluyor birdaha sorun olursa iade'ye gönderirim direk muhtemelen. 5'inde sipariş verdim 16'sı oldu hayla sağlam bir şekilde teslim alamadım monitörümü.

Çok rahatsız ediyor mu bu ışık sızması?

Son düzenleme:
Benimde 5 gündür kullandıgım monitörümde akşam bi açıyım derken bi anda kırmızı ölü piksek oluştu bende QP Bilişimden almıştım zamanla büyüyecektir bu muhtemelen geri iade edeceğim veya değişim için...

Dosya Ekleri

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    949 KB · Görüntüleme: 400
Acayip moralimi bozdu bu olay ya hayatımda ilkkez 24'' 144hz monitör aldım başıma gelene bak ya... Böyle şeyler neden oluyor ki ? Oyuncu monitörü güya oyun oynadık diyemi veya güç verince mi oldu anlamadım ki yazık cidden.

Son düzenleme:
Benimde 5 gündür kullandıgım monitörümde akşam bi açıyım derken bi anda kırmızı ölü piksek oluştu bende QP Bilişimden almıştım zamanla büyüyecektir bu muhtemelen geri iade edeceğim veya değişim için...
Vardı da sonradan mı fark ettiniz ölü pixel olduğunu? Sonradan mı oluştu? Nedense sorunlu ürünlerin hepsi QP bilişim'den çıkmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı