AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Kronik olduğunu sanmıyorum bendeki 5 gün sonra meydana geldi birazda şans işi sanırım. Değişimden sonra yenisi gelecek eğer gene olurda kronik derim bu sefer. Monitör harika ama ya bayıldım hem 144Hz hem IPS olması çok güzel. Başka piyasada yok zaten bu özellikde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kronik olduğunu sanmıyorum bendeki 5 gün sonra meydana geldi birazda şans işi sanırım.. değişimden sonra yenisi gelicek eğer gene olurda kronik derim bu sefer. Monitör harika ama ya bayıldım hem 144hz hem IPS olması çok güzel..Başka piyasada yok zaten bu özellikde.
Görüntüsünü bende çok beğendim öncesinde Benq 2270h kullanıyordum değişim için yollayınca ben bunu nasıl kullanıyormuşum dedim. Eski monitörden AOC'a geçince pekte birşey anlamamıştım ama 144Hz'den 60Hz'e düşünce farkını anladım acayip bir fark varmış cidden.
Monitör geldi, bir sorun göremedim ben sonradan ölü pixel çıkması gibi birşey olmazsa şuanlık bir sorun yok.

Dosya Ekleri

• IMG_0040.JPG
    IMG_0040.JPG
    721,2 KB · Görüntüleme: 220
Son düzenleme:
Görüntüsünü bende çok beğendim öncesinde Benq 2270h kullanıyordum değişim için yollayınca ben bunu nasıl kullanıyormuşum dedim. Eski monitörden AOC'a geçince pekte birşey anlamamıştım ama 144Hz'den 60Hz'e düşünce farkını anladım acayip bir fark varmış cidden.
Monitör geldi, bir sorun göremedim ben sonradan ölü pixel çıkması gibi birşey olmazsa şuanlık bir sorun yok.
Hayırlı olsun hocam bende gönderdim dün cuma günü gelir inşallah önemli olan sonradan çıkmaması zaten güle güle kullanın..Cuma geldiğinde bende yorumumu belirtirim.

Bakalım süreç ne gösterecek.
Genel olarak çok beğenilen bir monitör ama panel konusunda pek bilgisi olan yoktu.
Umarım kronik değildir.
Panel'i üreten Panda firması hakkında hiçbir yerde bilgi yok, ne olduğu belli değil. Evet kalitesi belli olmayan (Muhtemelen çok kalitesiz) Çin malı bir panel.
Kronik olduğunu sanmıyorum bendeki 5 gün sonra meydana geldi birazda şans işi sanırım. Değişimden sonra yenisi gelecek eğer gene olurda kronik derim bu sefer. Monitör harika ama ya bayıldım hem 144Hz hem IPS olması çok güzel. Başka piyasada yok zaten bu özellikde.
Aynı paneli kullanan bu monitör var. Bazen 1100 TL'nin altına düşüyor.

Kaliteli panel kullanan (AUO) ASUS var ama biraz pahalı.

Son düzenleme:
Kaliteli panel kullanan (AUO) ASUS var ama biraz pahalı.

Eğer birdaha aynı sorunla karşılaşırsam direk ASUS a geçmeyi düşünüyorum zaten panel felan umrumda olmayacak artık paketlemesi göndermesi gelmesi ayrı sıkıntı oluyor. Fakat yorumlarında ölü piksel çıktı diye bahsediliyor tamamen şans işi bu bence..

Aynı sorun bende de var ilk geldiginde ya fark etmedim ya da yoktu emin değilim ama aldıktan 1 gün sonra bu model monitörde sol tarafta 1 tane ölü piksel oluştu ( kırmızı pixel sıkışmışta olabilir emin değilim). Bütün repair sitelerinde uğraştım ama sonuç yok. İade edip etmemek konusunda kararsızım yeni gelenlerde de sıkıntı oluyor sanırım. Önerilere açığım.

Aynı sorun bende de var ilk geldiginde ya fark etmedim ya da yoktu emin değilim ama aldıktan 1 gün sonra bu model monitörde sol tarafta 1 tane ölü piksel oluştu ( kırmızı pixel sıkışmışta olabilir emin değilim). Bütün repair sitelerinde uğraştım ama sonuç yok. İade edip etmemek konusunda kararsızım yeni gelenlerde de sıkıntı oluyor sanırım. Önerilere açığım.
Sonradan çıkmıştır bende aldığımda 5 gün birşey yoktu sonra bi anda güç verrken oluştu bundan sonra önce ekranı kapatıp sonra prizi kapatacağım yada açarken ekranı sonra açacağım. 1 tane kırmızı ölü pikseldi denedim programlarla benimde olmayınca değişime verdim.Yenisi gelecek bakalım..

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı