AOC 24G2U Ölü piksel

canchad

Hectopat
AOC 24g2U 24" monitörüm bugün geldi. Ekranın en sağ kısmında 2 tane ölü piksel var. Çok yaklaşınca görünüyor beyaz ekranda ama normal uzaklıktan bakıldığında görünmüyor bile. Bu konu hakkında biraz araştırma yaptım ölü pikselin çoğalmasıyla ilgi modele göre değişiyormuş. AOC'nin bu modelinde durum nasıl bilgili tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Ölü piksel tamamen şans işi arkadaşlar. Panel kalitesinin de illa etkisi vardır fakat en kaliteli panellerde bile çıkabiliyor. Aorus AD27QD aldım bu monitörden önce, bir arkadaşım da aldı aynısından. Bende çıkmadı, onda çıktı ölü piksel. 4000 liralık monitör. Bu tamamen şans işi.

Ölü piksel çıktıysa iade edip yenisini alacaksın, bu kadar basit.

8 gündür kullanıyorum hiçbir sorun yok ölü piksel olayı tamamen şans işi arkadaşlar hangi monitörü araştırırsanız araştırın size sıfır ölü piksel garantisi veremez zaten garanti kapsamı içerisinde değerlendiriyor ölü piksel neden bu kadar problem etmiş herkes bu mevzuyu anlamadım bende çıkmadı 2 yıl garantisi var çıkarsa veririm değişirler çıkmazsa ne ala.

Ölü piksel tamamen şans işi arkadaşlar. Panel kalitesinin de illa etkisi vardır fakat en kaliteli panellerde bile çıkabiliyor. Aorus AD27QD aldım bu monitörden önce, bir arkadaşım da aldı aynısından. Bende çıkmadı, onda çıktı ölü piksel. 4000 liralık monitör. Bu tamamen şans işi.

Ölü piksel çıktıysa iade edip yenisini alacaksın, bu kadar basit.
Ölü piksel şans işi ama bir yere kadar. Yabancı forumlarda da bu modelle ilgili sonradan oluşan ölü pikseller konuları açılmaya başlandı. Elektronik şans işidir ama panel kalitesinden dolayı kiminde hemen, kiminde 5 gün sonra, kiminde 2 ay sonra sorun olacaksa biraz şans işini aşıyor konu.

3-5 gün kullanımdan sonra oluşan ölü piksel eğer bir darbe vs yoksa bence pek de normal bir şey değil.
[/QUOTE]
Katılıyorum benimki 5. Günün sonunda çıkmıştı çok küçük olsa bile gözüm sürekli onu arıyor nerdeydi acaba diye bakıyorum moralimi bozuyordu değişime vermek en iyisi.Firmaya yeni gelecek ürünü test ettirip bana yollamalarınıda rica ettim sizde böyle yapabilirsiniz iyi firmalardan.

Sonradan çıkmıştır bende aldığımda 5 gün birşey yoktu sonra bi anda güç verrken oluştu bundan sonra önce ekranı kapatıp sonra prizi kapatacağım yada açarken ekranı sonra açacağım. 1 tane kırmızı ölü pikseldi denedim programlarla benimde olmayınca değişime verdim.Yenisi gelecek bakalım..
Ne kadar süredir onlarda teslimat süresi ne kadar olacak acaba diye düşünüyorum. Ben güç kablosunu çıkarmıyorum bile sadece kapatıyorum düğmeden

Ne kadar süredir onlarda teslimat süresi ne kadar olacak acaba diye düşünüyorum. Ben güç kablosunu çıkarmıyorum bile sadece kapatıyorum düğmeden
Pzt verdim cuma bana dönecek. Şöyle yapın garanti olsun pcyi kapattınız diyelim sonra ekranı kapatın sonra priz varsa onu çekin.. tersi durumda da önce monitörün kapalı olduguna dikkat edin sonra prizi takıp kasayı çalıştırın sonra monitörün düğmesinden açın en azından tedbirlirli oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı