Sanılanın aksine AOC 24G2U çoğu müşterisini memnun etmiştir. 5000 TL'lik bir monitör bile alsanız ölü pixel çıkma olasılığı var. Bu kadar çok satılan bir monitörde sorun yaşayan kişi sayısının da çok olması normal. Ayrıca AOC bir ölü pixelde bile değişim imkanı sunuyor. Ben kendim de kullanıyorum. Ölü pixel, ışık sızması vs. hiçbir problemi yok. IPS panel farkını bütçesine göre çok iyi gösteren bir monitör. Diğer monitörü kullanmadım bir bilgim yok. Ancak şunu söyleyebilirim. 2K monitör tabii ki daha iyi görüntü verecektir. Çözünürlük karşılaştırması yapmaya gerek yok diye düşünüyorum. Fakat iş renklere ve açısal renk bozukluklarına geldiğinde IPS panelin diğer panellere oranla üstün olduğu da bir gerçek. Yahu ben karanlık sahnelerde uzandığım yerden sürekli kalkıp monitör açısı ayarlamak istemiyorum. Siyahı tam siyah, renkleri daha canlı görmek istiyorum diyorsanız IPS panel öneririm. Bütçeniz varsa 2K IPS bir monitör çok daha iyi olur. Ya da monitörü devamlı karşıdan görüyorum açı oluşturmuyorum diyorsanız VA panel ya da TN panel de işinizi görür. Tamamen kullanımınıza ve tercihlerinize kalmış.