AOC C24G1 kırmızı renklerde siyahlık sorunu

ustumegelme

Kilopat
Daha fazla  
strr.jpg

Herkese selam dizi yada film izlerken kırmızı renklerin üzerinde bir siyahlık oluyor.. Birde örneğin witcher izlerken karanlık sahnelerde siyah tonları oluyordu sanki siyah renk yelpazesi şeklinde tabiri caiz ise gölgeleniyor gibi oluyordu. Acaba sorun panelden mi yoksa monitorün ayarlarından mı ? Ben gibi buna benzer sorunu yaşayan birileri aranızda var mı ? Ekran kartım asus dual rx 580 4gb. Aoc c24g1 içinden çıkan displayport kablosunu kullanıyorum.

Eki Görüntüle 492892

Herkese selam dizi yada film izlerken kırmızı renklerin üzerinde bir siyahlık oluyor.. Birde örneğin witcher izlerken karanlık sahnelerde siyah tonları oluyordu sanki siyah renk yelpazesi şeklinde tabiri caiz ise gölgeleniyor gibi oluyordu. Acaba sorun panelden mi yoksa monitorün ayarlarından mı ? Ben gibi buna benzer sorunu yaşayan birileri aranızda var mı ? Ekran kartım asus dual rx 580 4gb. Aoc c24g1 içinden çıkan displayport kablosunu kullanıyorum.
Aynı monitörü kullanıyorum. Güç tuşunun solundaki düğmeye bas ve game modu Racing yap. Sonrada sonucu geri dönüş sağla.

Aynı monitörü kullanıyorum. Güç tuşunun solundaki düğmeye bas ve game modu Racing yap. Sonrada sonucu geri dönüş sağla.

Racing yaptıktan sonra tekrar aynı sahneden bir ss aldım Netflix'ten izliyorum uhd modunda. Bu arada denemek istersen stranger things 1.sezon 4.bölüm 42. dakika'dan sonra bulabilirsin. :)
Birde olayı farkettiğim technopat hyperx cloud 2 inceleme videosu. Biraz düzeldi gibi dediğinizi
yaptıktan sonra ama dizi izlerken gene aynı oluyor

Adsız.jpg

tcj.jpg

Radeon ayarlarından video kısmını kurcaladınız mı? Genelde oradan kaynaklanabiliyor. Ayarlarını değiştirip deneyin.
Denedim gene aynı oluyor.
düzeldi.jpg

Renk sıcaklığı ayarını Serin seçeneğine alınca ve oyun modunu kapalı yapınca düzeldi. Sanırım film izlerken oyun modunu kapatmak gerekiyor. Ben 1 aydır pek kurcalamamıştım ayarları çok fazla bilmediğim için. Hepinize çok teşekkür ediyorum vakit ayırdığınız için.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı