AOC C24G1 vs AOC 24G2U

Yaptığın açıklamanın verdiğin cevapla alakası yok. Kendini iyi ifade edemeyen birisi olman, beni ilgilendirmiyor. 1080P monitör dahi olsa 4K görüntü çok ama çok güzel gelecektir. Bunu az çok tecrübe eden herkes bilir. İnternetim iyi olsa bütün videoları 2K veya 4K oynatırım. Monitörden daha çok internetle alakası var bence...

Yaptığın açıklamanın verdiğin cevapla alakası yok. Kendini iyi ifade edemeyen birisi olman, beni ilgilendirmiyor. 1080P monitör dahi olsa 4K görüntü çok ama çok güzel gelecektir. Bunu az çok tecrübe eden herkes bilir. İnternetim iyi olsa bütün videoları 2K veya 4K oynatırım. Monitörden daha çok internetle alakası var bence...
İnternetle alakası olduğunu belirttim zaten bundan dolayı arkadaşın yaptığı yorumun yanlış olduğunu belirtiyorum.

@denizsevim Konuyu baştan sonra okudum. Konunun internetle alakalı olduğunu belirttiğiniz bir yazı yok. Bence uzatmaya da gerek yok.

İyi forumlar...
@Yasar Ozkan Dostum senin sorunun ne yaptığım yorumların neredeyse hepsine "Kızgın" emojisi koyuyorsun? Konuştuğumuz konuya yorum bile atmamışsın. Koyuyorsan, yaptığım yoruma yorum yaz. Kızdığın durumu öğrenelim...

Evet, belli bir yere kadar haklısınız. Ancak detaylı bir videoda 4K görüntünün 1080P monitörde kırılma yarattığını gözlemleyebilirsiniz. Yani "çok ama çok güzel gelecektir" sözü abartı olmuş. Güzel görünecektir evet, ben de 1080P monitörümde 4K izliyorum kaliteli görüntüler alabiliyorum. Ancak kırılma yaşadığım videolarda da 2K'ya düşürüyorum çözünürlüğü. Yani 1080P Monitörde 4K oynatınca olan güzellik göreceli biraz. Videodan videoya değişir.

Dostum yorumumda 2K ve 4K dedim. Ben de 4K'da dediğin kırılmaları gözlemledim. İkisinde de çok güzel görüntü elde ediyorsun. Fakat internetim olsa bütün videoları 2K izlerim diyorum. Uzun kullanımda sorun çıkarmıyor. 4K için kırılma sorunu yaşanabiliyor doğrudur...

I have a question about the Viewsonic XG2405.
I own this monitor.
If i set the refresh rate at 50hz the video stutter badly (this is evident using the "ghosting Ufo test": TestUFO: Ghosting )
Can someone tell me if he has the same problem with the XG2405?

Viewsonic XG2405 hakkında bir sorum var.
Bu monitöre sahibim.
Yenileme hızını 50hz olarak ayarlarsam videonun çok kötü kekemeliği vardır (bu "ghosting Ufo test" kullanılarak belirgindir: TestUFO: Ghosting)
Birisi bana XG2405 ile aynı problemin olup olmadığını söyleyebilir mi?

@hansen79 Dostum arkadaşın bahsettiği şey bir sorun değil. Bununla ilgili Technopat'ta da videolar mevcut. Yani 144Hz bir monitörü 50-60Hz kullanırsan orada bir sorun var. Fakat 60Hz bir monitörün 60Hz gibi davranmasında (144Hz ile arasındaki en büyük fark masaüstü ve FPS oyunlarında belli oluyor.) bir sorun yok :) . Saniye başına ekrana gelen kare sayısı arttıkça bu -sorun- (Denemez. Oyun deneyimi daha üstü düzey oluyor yalnızca 144Hz ve yukarısında.) azalıyor...

@denizsevim Konuyu baştan sonra okudum. Konunun internetle alakalı olduğunu belirttiğiniz bir yazı yok. Bence uzatmaya da gerek yok.

İyi forumlar...
@Yasar Ozkan Dostum senin sorunun ne yaptığım yorumların neredeyse hepsine "Kızgın" emojisi koyuyorsun? Konuştuğumuz konuya yorum bile atmamışsın. Koyuyorsan, yaptığım yoruma yorum yaz. Kızdığın durumu öğrenelim...
aga sen şaka mısın ? Online kelimesinde ne anlıyorsun .?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı