AOC C24G1 vs MSI MAG241CR

jestor

Hectopat
Yer
İzmir / Türkiye
Daha fazla  
Beyler şu 2 monitör'den hangisini almalıyım, farklarını yazar mısınız? Ayrıca MSI'daki kulaklık standı, arka aydınlatma ve özelleştirme programı çok hoşuma gitti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende ikisi arasında kalmıştım. 1 ay önce MSI tercih ettim. Memnunum.

LED’leri ilk geldiğinde kapattım hiç açmadım. Ama özellikle ekolayzır ayarıyla aydınlatınca hem müzik hem oyunla birlikte güzel atmosfer oluyor. Aydınlatmayı çok umursamıyorum ama MSI’da OSD isimli bağlantı programı var, çok güzel ayarlar ve özellikleri var. Son sürüm HDMI ve Display kabloları kutuyla birlikte geldi. Ürünü MSI’ın resmi sitesine kaydettim garanti 1 yıl uzadı. Kulaklık standını kullanmıyorum. Beni en çok cezbeden vesa desteği ve pivot ayarıydı. 2 USB ve 3.5mm ses çıkışı var. Malzemenin rengi şık, dokusu çok güzel. Arka taraf piano black gibi. Ama arkayı kullandığın sürece kaç kere görürsün bişey diyemem 😅 Vatan’dan aldım, ölü piksel çıkmadı. Bunlar MSI için sevdiğim özelliklerdi.

AOC için internetten kullanıcı yorumlarına baktım ve videolarını izledim. Kötü yorum yoktu ama güvendiğim bir markayı almak istedim. AOC markasını hiç kullanmadığım için MSI tercih ettim.

Dizi-film keyfim 2 katına, oyun keyfim 3 katına çıktı. Özellikle FPS bağımlısı ben, PC başında keyiften kudurdum ilk 1 hafta.

Ben araştırırken fiyat farkları yine böyleydi ama ikiside 250-300₺ daha ucuzdu. Birde TUF ve Viewsonic modellerine bakmıştım hoparlörvar diye.

Son olarak tavsiyem şudur; bunlar iyi paralar, en az 8-10 kişinin yorumunu dinle. İki ürün içinde.

Son düzenleme:
Dinamik kontrast oranı ve her şeyden öte parlaklık seviyesi daha iyi. Oyun oynarken sıkıntı olmaz ama film izlerken fark ediliyor. AOC görüntüsü renk olarak biraz daha mat MSI göre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyden önce şunu söyleyeyim panel konusunda en yeni inovasyonlara sahip ve en kaliteli panelleri üreten firmalardan biri. Tamir ettiğim bir kaç cihazdan hangi paneli kullandığını biliyorum fakat MSI hangi marka kullanıyor bilmiyorum. Arkadaşın saydığı özelliklerin içinde sadece 1 yıl fazla garanti ve önde ki RGB LEDler bulunmuyor diğer modellerde. Yani diğer modellerden kavisli olması dışında bir farkı yok. Ben de 12 yıldır çalışan bir LG monitör var (kendi panelini kullanıyor). 2008'den, 2020 Ocak ayına kadar her gün yaklaşık 12-15 saat çalıştı bu monitör ve şuanda da gerektiği zaman açıyorum. Kesinlikle ne renk ne de başka bir konuda sıkıntı çıkarttı bana. Aynı şekilde bir tane de 4:3 Samsung monitör var ve o da 2006'da alınmış olmalı. Şimdi size şunu sormak istiyorum, Yıllardır kendini kanıtlamış iyi panel üreticisi olan bir firmadan mı alırsınız monitörünüzü, yoksa kronik bir sorunu olup olmadığı bilinmeyen monitörleri olan bir firmadan mı? Bu attığım 144 Hz monitörü 5-6 ay civarı kullanmış biri olarak ben yine olsa yine Samsung veya LG alırım. Tercih sizin benim fikrim bu ürünü alıp kullanacak olan sizsiniz.

Fiyat farkına değer mi?
Trendyolda 1600₺ Msi olan
Bende ikisi arasında kalmıştım. 1 ay önce MSI tercih ettim. Memnunum.

LED’leri ilk geldiğinde kapattım hiç açmadım. Ama özellikle ekolayzır ayarıyla aydınlatınca hem müzik hem oyunla birlikte güzel atmosfer oluyor. Aydınlatmayı çok umursamıyorum ama MSI’da OSD isimli bağlantı programı var, çok güzel ayarlar ve özellikleri var. Son sürüm HDMI ve Display kabloları kutuyla birlikte geldi. Ürünü MSI’ın resmi sitesine kaydettim garanti 1 yıl uzadı. Kulaklık standını kullanmıyorum. Beni en çok cezbeden vesa desteği ve pivot ayarıydı. 2 USB ve 3.5mm ses çıkışı var. Malzemenin rengi şık, dokusu çok güzel. Arka taraf piano black gibi. Ama arkayı kullandığın sürece kaç kere görürsün bişey diyemem 😅 Vatan’dan aldım, ölü piksel çıkmadı. Bunlar MSI için sevdiğim özelliklerdi.

AOC için internetten kullanıcı yorumlarına baktım ve videolarını izledim. Kötü yorum yoktu ama güvendiğim bir markayı almak istedim. AOC markasını hiç kullanmadığım için MSI tercih ettim.

Dizi-film keyfim 2 katına, oyun keyfim 3 katına çıktı. Özellikle FPS bağımlısı ben, PC başında keyiften kudurdum ilk 1 hafta.

Ben araştırırken fiyat farkları yine böyleydi ama ikiside 250-300₺ daha ucuzdu. Birde TUF ve Viewsonic modellerine bakmıştım hoparlörvar diye.

Son olarak tavsiyem şudur; bunlar iyi paralar, en az 8-10 kişinin yorumunu dinle. İki ürün içinde.
Display kablosu ile gelmesi mucize benim için

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı