AOC C24G1 yerine yeni bir ikinci monitör alınmalı mı?

Makaleler
65
Yer
Sakarya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5700X
MSI B450 Tomahawk MAX
GoodRAM IRDM Pro 2x 16 GB DDR4 3600 MHz CL18
ASUS Dual RTX 4070 OC
Cooler Master ML240L V2
Kingston Renegade 2 TB SSD
Kingston A2000 1 TB SSD
Sandisk Ultra 3D 500 GB SSD
Kioxia Exceria 480 GB SSD
Samsung 850 EVO 120 GB SSD (Harici)
Lian Li Lancool 216
Cooler Master MWE 700W 80+
İşletim Sistemi: Windows 11 Enterprise 25H2 / Arch Linux
Merhaba arkadaşlar. Ana monitör olarak AOC 24G2SPU kullanıyorum. Eskiden (bilgisayar abimin iken) ASUS VG258QR modelini kullanıyordum. Abim sadece ikinci monitör olan AOC C24G1'i verince ben de 24G2SPU aldım. 24G2SPU şu anda sorunsuz bir şekilde çalışıyor ve tek kelimeyle mükemmel.

Fakat ikinci monitörüm olan C24G1 için aynısını söyleyemiyorum. Çünkü monitör 144 Hz'de soğukta açılırken ekranın altından çizgiler çıkıyor. Bazen de çizgiler ekranın tamamını kaplıyor ve monitör kullanılamaz durumda oluyor. O yüzden 120 Hz'de kullanıyorum fakat 120 Hz'de bile eğer oda çok soğukken açarsam yine alttan az da olsa çizgiler çıkıyor, sonra kendiliğinden gidiyor. Araştırdığımda sorunun panel ile anakart arasındaki veri kablosunun gevşemesinden kaynaklı olduğunu öğrendim. Ben de söküp yapmaya çalıştım fakat sökmek hiç kolay olmadı. Sonra monitöre zarar vermeden kapatmak istediğim için sadece paneldeki kabloyu kontrol edip monitörü tekrar topladım. Monitör en nihayetinde çalışıyor (tabii ki hala alttan çizgiler çıkıyor) fakat bir tane ölü piksel olduğunu fark ettim. Daha önceden bu ölü piksel yoktu, yeni ortaya çıktı. Sanırım monitörü sökerken bir tane pikseli öldü. O yüzden daha fazla zarar vermek istemediğim için tekrar sökmedim.

Bu nedenle ikinci monitörümü de değiştirsem mi diye düşünmeye başladım. Yaklaşık 1 ayda 1500-2000 TL civarında para biriktirebiliyorum. Eğer 3 ay biriktirirsem 4500-6000 TL gibi bir param olmuş oluyor. Buna belirli günlerde aldığım ek hediye paraları katmıyorum bu arada.

Sizce AOC C24G1 yerine yeni bir ikinci monitör alınmalı mı? İkinci monitörü kullanma amacım tarayıcı veya YouTube Music/Spotify açmak ve OBS kontrol panelini kullanmak. Yani ikinci monitörü oyun monitörü olarak kullanmıyorum.

Dilersen yine 24G2SPU alabilirsin. Veya 24G2SP'ye de bakabilirsin, ikisi aynı monitör. Böylelikle hem yan yanayken de güzel dururlar. Pahalı dersen G2412 veya 24GN65R-B gibi seçenekler var.
24G2SPU'nun stoğu bitti hocam. Sadece 24G2SP modeli Amazon'da satılıyor 4900 TL'ye. Ancak 24G2SPU'nun yanına 24G2SP koymak ne kadar mantıklı bilmiyorum, zira 24G2SP'de hoparlör ve USB hub bulunmuyor. Ancak yine de düşünebilirim.

MSI G2412'ye pek sıcak bakamıyorum. MSI'ın bu modelleri pek kaliteli panel kullanmıyor çünkü. LG fena değil gibi fakat sadece FreeSync Premium destekliyor. AOC ise G-Sync Compatible desteğine sahip.

Bu nedenle AOC'yi düşünüyorum açıkçası.

MSI G2412'ye pek sıcak bakamıyorum. MSI'ın bu modelleri pek kaliteli panel kullanmıyor çünkü.
G2412 ile 24G2SP aynı paneli kullanıyor. Her ikisinde de LC238-LF4F var. Arka aydınlatmaları farklı.
LG fena değil gibi fakat sadece FreeSync Premium destekliyor. AOC ise G-Sync Compatible desteğine sahip.
Aynı modelin 27" versiyonu G-SYNC uyumlu. 24GN65R-B'nin de vardır. Ki bunun eski versiyonu olan 24GN650-B'nin G-SYNC uyumluluğu vardı yine. Yani bunda da vardır.
Bu nedenle AOC'yi düşünüyorum açıkçası.
2. monitör olarak kullanacağın monitörde hoparlör ve yükseklik ayarı istiyorsan VG249Q alabilirsin en ucuz.

Ama VG249Q alırsan 24G2SPU kadar iyi bir renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklık edinemeyeceğini de belirteyim.

G2412 ile 24G2SP aynı paneli kullanıyor. Her ikisinde de LC238-LF4F var. Arka aydınlatmaları farklı.

Aynı modelin 27" versiyonu G-SYNC uyumlu. 24GN65R-B'nin de vardır. Ki bunun eski versiyonu olan 24GN650-B'nin G-SYNC uyumluluğu vardı yine. Yani bunda da vardır.

2. monitör olarak kullanacağın monitörde hoparlör ve yükseklik ayarı istiyorsan VG249Q alabilirsin en ucuz.

Ama VG249Q alırsan 24G2SPU kadar iyi bir renk gamutu, kontrast ve maksimum parlaklık edinemeyeceğini de belirteyim.
O zaman G2412 veya 24G2SP düşünüyorum hocam. Zaten G-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, kapalı tutuyorum. O yüzden G2412 ile 24G2SP arasından hangisi ucuza denk gelirse onu alacağım. :)

O zaman G2412 veya 24G2SP düşünüyorum hocam. Zaten G-Sync veya FreeSync kullanmıyorum, kapalı tutuyorum. O yüzden G2412 ile 24G2SP arasından hangisi ucuza denk gelirse onu alacağım. :)
Şimdi G2412 önerdim ama ergonomiye önem veriyorsan üzer, çünkü asansör sistemi yok, pivot özelliği yok, hoparlör yok, renk gamutu ve kontrast değeri 24G2SP kadar iyi değil. Bütçen varsa ve direkt yan yana kullanacaksan 24G2SP al geç. Veya 24G2SP'ye en yakın kalitede olan G24F-2 modeline yönelebilirsin, indirimlerde 4200 TL'ye düşüyordu sık sık.

Şimdi G2412 önerdim ama ergonomiye önem veriyorsan üzer, çünkü asansör sistemi yok, pivot özelliği yok, hoparlör yok, renk gamutu ve kontrast değeri 24G2SP kadar iyi değil. Bütçen varsa ve direkt yan yana kullanacaksan 24G2SP al geç. Veya 24G2SP'ye en yakın kalitede olan G24F-2 modeline yönelebilirsin, indirimlerde 4200 TL'ye düşüyordu sık sık.
Zaten 24G2SPU'dan memnun olduğum için doğrudan 24G2SP daha mantıklı. Çünkü yan yana mükemmel uyacak ve 24G2SPU'ya göre tek eksisi hoparlör ve USB hub bulunmaması. Onun dışında diğer tüm özellikleri 24G2SPU ile aynı.

Yani 4900 TL'ye 24G2SP son karar gibi görünüyor.

Zaten 24G2SPU'dan memnun olduğum için doğrudan 24G2SP daha mantıklı. Çünkü yan yana mükemmel uyacak ve 24G2SPU'ya göre tek eksisi hoparlör ve USB hub bulunmaması. Onun dışında diğer tüm özellikleri 24G2SPU ile aynı.

Yani 4900 TL'ye 24G2SP son karar gibi görünüyor.
Hayırlı olsun demek düşer :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı