AOC C24G2u almaktan korkuyorum

Darth.Vader

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Mustafar
Monitör çok hoşuma gitti. Fakat VA panel olması beni korkutuyor. Çünkü VA panellerde ghosting sorunu oluyormuş. Bu monitörü alırsam ghosting sorunu yaşar mıyım? Başka alternatif monitörler var mı?

O monitör hakkında olumsuz yorumlar ve videolar mevcut.Bende monitör arayışı içerisindeyim ve bunu eledim.(ghosting flicker sorunu çok görünüyormuş.)

Şuan aklımda Lg gn650b ve viewsonix xg2405 var ikisi de ips panel 144hz ve 1ms GtG (gtg 1 olması oyunlarda TN panel kıvamında demek)

Ben de IPS panellerdeki ışık sızmasından korktuğum için VA panel VG24VQ aldım. Renk kalitesinden memnun değilim bazen düşünüyorum neden IPS almadım diye.

IPS glow olmayan IPS çok nadir sanırım. Ancak az orandaysa hiç üzmez. Zaten normal kullanımda görmen imkansız. Sadece film izlerken karanlık sahnelerde görebilirsin ya da hikayeli oyunlarda gece ise. ASUS TUF 165Hz VQ1r IPS modelini denedim. Ve aman Allah'ım dedim. Bu renklerde ne ben nereye geldim moduna girdim. Ancak oyunlarda akıcılığı 0 gibiydi. 140 165 FPS arası oynadığım oyunu 30 40FPS gibi sundu ve ghosting vardı. İade ettim. Şu an tekrar IPS bakıyorum o tecrübeden sonra.
Ghostingli bir monitörüm var. Ben bir çözemedim şu olayı. Testte monitör ghostingli olarak gözüküyor kullanımda hiçbir sorun yok.

Zaten her monitörde belli bir oranda var diye biliyorum. Sana belli olmuyorsa ne mutlu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı