AOC CQ32G1 vs ASUS VG32VQ

vontafo

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Meslek
Pazarlama Uzmanı
Bu iki monitör arasında kalmış durumdayım. Aralarında olan fiyat farkı 500-1000 arası sitelerde değişmekte lakin özellik açısında karşılaştırmalarına baktığımda çokta bir fark göremiyorum.
Sizce iki mönitör arasından hangisi daha iyidir ve bu özelliklerde aynı fiyat bandında olan önerilerinize açığım.
Karşılaştırmaları
AOC 31,5" CQ32G1
ASUS 31,5" VG32VQ

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu iki monitör arasında kalmış durumdayım. Aralarında olan fiyat farkı 500-1000 arası sitelerde değişmekte lakin özellik açısında karşılaştırmalarına baktığımda çokta bir fark göremiyorum.
Sizce iki mönitör arasından hangisi daha iyidir ve bu özelliklerde aynı fiyat bandında olan önerilerinize açığım.
Karşılaştırmaları
AOC 31,5" CQ32G1
ASUS 31,5" VG32VQ
31.5" 2560x1440p monitörlerde pixel görülebiliyormuş. 2560x1440p için en ideal boyut benim için 27" ama ben bu ikisini alacak olsam AOC'u tercih ederim.

İkisi arasında Asus ama lhttps://www.itopya.com/gigabyte-aorus-27-cv27q-165hz-1ms-2xhdmi-dp-2k-qhd-curved-gaming-monitor/ buna bir göz atın.
Bugün ikinci oluyor neden aynı ürünün ucuzu varken gidip 700TL fazla versin. Burada Asus'u tercih etmenizin sebebini açıklarmısın?

Bugün ikinci oluyor neden aynı ürünün ucuzu varken gidip 700TL fazla versin. Burada Asus'u tercih etmenizin sebebini açıklarmısın?

Aralarında olan farklardan ötürü danışmak istedim. Örneğin Asus'un monitörü adaptive sync olarak geçiyor, benim ekran kartım Nvidia. Onun dışında brightnessı daha yüksek gözüküyor ve HDR10 var lakin Aoc'nin de renk gösterim oranları daha yüksek olduğu çıkmakta, karşılaştırmada.
İkisi arasında Asus ama lhttps://www.itopya.com/gigabyte-aorus-27-cv27q-165hz-1ms-2xhdmi-dp-2k-qhd-curved-gaming-monitor/ buna bir göz atın.
Fiyat olarak bütçemi en fazla 3500' e çekebilmiş durumdayım. Birde uzun zamandan beri büyük ekran tv de kullandığım için bilgisayarı büyük ekrana çok alıştım. 31-32 inchden aşağısına bakmak istemiyorum.

Aralarında olan farklardan ötürü danışmak istedim. Örneğin Asus'un monitörü adaptive sync olarak geçiyor, benim ekran kartım Nvidia. Onun dışında brightnessı daha yüksek gözüküyor ve HDR10 var lakin Aoc'nin de renk gösterim oranları daha yüksek olduğu çıkmakta, karşılaştırmada.

Fiyat olarak bütçemi en fazla 3500' e çekebilmiş durumdayım. Birde uzun zamandan beri büyük ekran tv de kullandığım için bilgisayarı büyük ekrana çok alıştım. 31-32 inchden aşağısına bakmak istemiyorum.
HDR ve parlaklık için sizce 700TL vermeye değer mi bunu belirlemelisiniz. Benim size tavsiyem AOC olanı alın yada bu monitöre bakabilirsiniz.

Son düzenleme:
Bugün ikinci oluyor neden aynı ürünün ucuzu varken gidip 700TL fazla versin. Burada Asus'u tercih etmenizin sebebini açıklar mısın?
Tabii ki sebebimi açıklarım ayrıca benim 700TL fazlayı önermeme çok takılmayın belki asus bana güven veriyorda da öneriyorumdur zevkler ve renkler tartışılmaz bunları kafaya takmayı bırakın ayrıca saymanız da hoş olmuş sizin adınızı bile ilk kez görüyorum sonra farkettim kulaklık konusunuda da yorum yapmıştınız, keşke bir de yazım hatası yapmamaya dikkat etseydiniz neyse konumuza dönelim.

Ufak bir araştırma yaparak Asus'un niye daha iyi olduğu anlayabilirsiniz ama sizin için ufak bir özet geçeyim.

1. Monitör çok yeni.
  2. Zowie'deki Black Equalizer benzeri bir sistem var.
  3. Değişik HDR modları var.
Yani AOC önermeyi lütfen bırakın.
HDR ve parlaklık için sizce 700TL vermeye değer mi bunu belirlemelisiniz. Benim size tavsiyem AOC olanı alın yada bu monitöre bakabilirsiniz.
Az önceye kadar benim saçmaladığımı varsaymışsın. Şu an sen saçmalıyorsun 4ms 144Hz monitöre para verilir mi bunu alacağına AOC alırsın.

Ufak bir araştırma yaparak Asus'un niye daha iyi olduğu anlayabilirsiniz ama sizin için ufak bir özet geçeyim.

1. Monitör çok yeni.

Bu ufak özet olarak bahsini ettiğiniz linkini yazdığınız Asus mu, benim sormuş olduğum mu? Kafam karıştı.

Tabii ki sebebimi açıklarım ayrıca benim 700TL fazlayı önermeme çok takılmayın belki asus bana güven veriyorda da öneriyorumdur zevkler ve renkler tartışılmaz bunları kafaya takmayı bırakın ayrıca saymanız da hoş olmuş sizin adınızı bile ilk kez görüyorum sonra farkettim kulaklık konusunuda da yorum yapmıştınız, keşke bir de yazım hatası yapmamaya dikkat etseydiniz neyse konumuza dönelim.

1. Monitör çok yeni.
Yani AOC önermeyi lütfen bırakın.
Peki HDR desteği olan oyun sayısının bir elin parmaklarını geçmediği gerçeğini fark etseniz.
Equalizer konusunda size katılıyorum.
Fakat bunların hiçbiri 700TL için verelecek özellikler değil ülkemizde herkesin durumu belli burada ki amaç az para verip en iyi performansı almaktır.
Keşke yazım yanlışı yaptığım yeri belirtseydiniz de bir daha yazarken dikkat ederdim. Pahalı olan şey her zaman iyi değildir.
Zevkler ve renklerin tartışılmadığına katılıyorum fakat bunu kafaya taktığımı nereden çıkardığınızı anlamış değilim yorum yapan kişilerin isimlerine dikkat etmem evet katılıyorum hoş bir şey. Yorumunuz için teşekkürler iyi forumlar diliyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı