AOC G2460PF Görüntüde Yırtılma Oluşması

Makaleler
1
Monitörüm Freesync fakat ekran kartım Nvidia yani o özelliği kullanamıyorum. Sorun ise şu oyun 144 FPS ve 144 Hz akıcılığında buraya kadar sorun yok. Tüm ekranı 5 parmak olarak düşünelim (Elimizi yan düşünün bunu düşünürken yani yatay olarak düşünün, serçe parmak sanki 60 Hz'de çalışıyor fakat diğer tüm parmaklar 144 Hz).
Demek istediğim ekranın çok ince bir kısmı 144 Hz'ye yetişemiyor gibi duruyor yani aynı akıcılıkta değil. Sanırım buna yırtılma deniyor ne yapmam lazım Monitör AOC G2460PF, GPU 1070 Tİ

Son düzenleyen: Moderatör:
Amd kart alabilirsin.
İnşallah ciddi değilsindir.
Hangi oyunda, ve sadece bu oyundayken mi oluyor? Mesela video izlerken oluyor mu?
Görüntüyü DisplayPort ile yapıp ekran bağdaştırıcı ayarlarından ekranı 75Hz olarak yarlayın.
Csgo da pubg de farkedebildim. 144hz için aldım sistemi usta. 75hz kullanmak kimse istemez bu sorun nedir, neden olur ?
.

Son düzenleme:
144 Hz AOC G2460PF monitörde ekranın tamamı değil de yatay olarak ince bir kısım 144 Hz değilde 120 Hz veya daha altı gibi yenileniyor. Sanırım yırtılma deniyor buna fakat 144 FPS sabit oynuyorum. GPU Palit GTX 1070 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksel testine bakmıştım ölü piksel yoktu, zaten monitörü yeni aldım yani yeni test etmiştim. Birde diğer linki videoya çekip atalım o zaman. Bu arada şöyle anlatsam daha iyi olur belki. 5 parmak düşünün yatay şekilde. Altlardan bir tanesi 144Hz yerine 60Hzgibi gözüküyor. Testin linki buyur. Oyunda da yakalarsam o görüntüyü yollayacağım. Ses için kusura bakmayın, vantilatörden o titremenin geldiğini farketmedim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not olarak da monitör FREESYNC destekli fakat ekran kartımı 1070Tİ olarak seçtim. G-Sync monitörler bayağı pahalıydı ve ekran kartı olarak AMD almak aklıma bile gelmedi.

Benim ekran kartıda aynı ve aynı şekilde monitörümde free sync. Ekran kartı Nvidia diye free sync almayacak değilsin daha ucuz olduğu için çoğu 144 Hz monitöre koyuyorlar. Gsync olsa güzel olur ama bu kurla verilecek paralar değil yani seçiminde sıkıntı yok. Soruna gelecek olursak tam olarak çıkartamadım videodan da. 60 Hz e çekince aynı sorunu yaşıyor musun yaşamıyorsan 75 çek yine yaşamıyorsan 144 yap yakalamaya çalıştığım sorunun monitörden olup olmadığı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı