AOC G2460PF vs ASUS VG248QE 144Hz 1MS

Hangisi?

• AOC G2460PF - 850₺

Oy: 26 66,7%
  • ASUS VG248QE - 999₺

Oy: 9 23,1%
  • BENQ XL2411Z - 999₺

Oy: 4 10,3%

• Oy verenlerin toplamı
    39
Merhaba, iki monitörden birini alacağım. Ekran kartım Nvidia GTX 1070.

İkisi de 24" 144 Hz 1Ms
İnput lag olarak; AOC ile BENQ'nun XL2411Z modeli aynı deniyor, ASUS ise çok daha az input lag seviyesi varmış.

Aoc G2460PF, tanıdığım bir satıcı Amazon'dan getiriyor. 1-3 yıl TR garantisi de var. 850 TL.
Asus VG248QE, Game Ekstra'da indirimde yoksa kıyaslamam bile. 999 TL.

Bütçem böyledir. Hatta BenQ XL2411Z bile ekleyebiliriz ama Display Port çıkışı olmaması bir eksi yön benim için.

İki monitör için de yabancı kaynaklarda incelemeleri var;

-AOC: AOC G2460PF Review - PC Monitors
-ASUS: ASUS VG248QE Review - PC Monitors

Bir sitede ikinci el ilanlarında ASUS modeli satanların çok olduğunu gördüm ve nedenini söylemediler. Sadece bir kişi istediğim özellikte olan modeller ile takas ederim yazmış. Ve orada "ips panel, düşük mavi ışık ve titreşimsiz ekran" diye belirtmiş...

Fikirlerinizi bekliyorum. Bilgisayara çok masraf yaptım daha sıvı soğutma da alacağım için monitöre fazla bütçe ayıramıyorum. Yıllardır kullandığım Full Hd - 60Hz - 5Ms monitör bile bana çok güzel ve çok yeterli geliyordu. Ancak yeni monitörlerde o gölgelenme ya da karanlık bir köşede titreme sorununu gördüm. Sadece sorun olmasın yeter.

Bence AOC G2460PF neden mi?

Daha yeni piyasaya çıkmış bir model,
Amd ekran kartı olanlar için FreeSync Desteği
Diğer markalara göre 150 tl daha ucuz ve Yurtdışından alınmasına rağmen 1 yıl garanti desteği
İ-care, Flicker Free gibi göz sağlığı için önemli özellikler

Onun dışında iki model de aynı panel'i kullanıyor. Hatta Viewsonic XG2401 modelinde de aynı paneli kullanıyor. (AU Optronics M240HW01 V80 TN) herhalde, 144 hz için bu panel vazgeçilmez.

Pc Monitörs info sitesine göre 2460 PF daha iyi puan almış. Ben olsam 2460 PF'yi tercih ederim, tek kullanamayacağın özellik Nvidia kartın olduğu için Freesync özelliği olur.

Onun Dışında benimde almayı düşündüğüm Monitörlerden bir tanesi AOC G2460 PF modeli,tasarımı, ergonomisi ve kalitesinin diğer markalara daha iyi olduğunu düşünüyorum üstüne fiyatıda iyi ve yine üstüne 1 yıl da garanti desteği var. zaten 1 yıl kullanıpta bir sorunla karşılaşmadıysan, sonrasında arızayla karşılaşman 1000'de 1 olur galiba (y)

Öncelikle yardımlarınız için teşekkürler.
Ancak bu monitörü incelediğim kadarıyla pek iyi yorumlar duymadım.
Amazon'da satın alanların yarısından fazlası bu monitöre kötü demiş. Hatta eline hasarlı ürün geçenlerde var. 144 hz'den 144 hz'ye fark var sanırım. Freesync özelliğinin doğru işlemediğinden bahsedilmiş. Çok detaylı bakamadım ama 900 tl bir ücretle almayı düşünüyordum ve vazgeçtim. En kötü yanı ise garanti politikası 1 sene. Garanti çok önemli bir konu. Almak isteyen arkadaşlar biraz araştırma yapıp karar versinler. İçlerine sinerse alsınlar.

Amazon yorumlarını okuyun derim. Bir ara zamanım olursa çeviri yapıp paylaşırım.

Amazon'da satın alanların yarısından fazlası bu monitöre kötü demiş. Hatta eline hasarlı ürün geçenlerde var. 144 hz'den 144 hz'ye fark var sanırım. Freesync özelliğinin doğru işlemediğinden bahsedilmiş. Çok detaylı bakamadım ama 900 tl bir ücretle almayı düşünüyordum ve vazgeçtim. En kötü yanı ise garanti politikası 1 sene. Garanti çok önemli bir konu. Almak isteyen arkadaşlar biraz araştırma yapıp karar versinler. İçlerine sinerse alsınlar.

Amazon yorumlarını okuyun derim. Bir ara zamanım olursa çeviri yapıp paylaşırım.

Dostum Amazon'dan daha önce sipariş vermediğin çok belli çünkü daha önce sipariş versen şunu bilirsin Türkiye'ye gönderilen ürünlerin % 99'un da garanti yok. Yani Sen Asus Monitörde alsan burada garanti olmayacak. Herhangi bir arıza'da teknik servis'e gönderip cebinden karşılayacaksın. AOC en azından 1 yıl garanti sağlıyor almış olduğun ürünü diğer firmalara göre banane aldığın ülkede tamir ettir demiyor Uluslararası Garanti kapsamına alıyor, zaten 1 yıl boyuncu monitörde sıkıntı olmazsa 1 yıldan sonra arıza olması 1000'de 1 olur herhalde. Öbür türlü ben garantiye önem veriyorum diyorsan paşa paşa Tr'den 1000 tl küsür para verip alacaksın.

144 Hz'den 144 Hz'e fark var gibi saçma bir cümle ilk defa duydum. Neden mi çünkü piyasada bulunan tüm 144 hz gaming monitörler AU Optronics M240HW01 V80 TN panel'i kullanıyor (Asus, Viewsonic) buna AOC'nin G2460PF (FreeSync) ve G2460PG (G-Sync)modeli de dahil.

Amazon Yorumlarını bende inceledim, genellikle tüm alışverişlerimi amazondan yaparım ve yorumlara çok dikkat ederim, Yorumlarda genel sorunlardan bahsedilmiş ölü piksel, taşıma sırasında oluşabilecek arızalar. Bu sorunlara diğer monitörlerde de karşılaşabilirsin elektronik şans işi, zaten panel'de, board'da veya portlar'da sıkıntı olursa Gönderirsin Tecpro'ya ücretsiz tamir edip MNG ile adresine yine ücretsiz yolluyor.

FreeSync durumu Yazılımsal bir sorun, Nvidia G-SYNC özelliğini Monitöre 200 dolar değerinde parça takarak sağlıyor AMD ise bu olayı yazılım ile çözmüş, Yani bu da monitörle alakalı değil çıkacak driver, fix'ler le düzeltilebilir. Ayrıca Her AMD ekran kartı FreeSync Desteklemiyor.

Onun dışında bu monitörü F/P yapan fiyatı, Şu an 930 TL civarına alabiliyorsun ama diğer forumlarda 850 TL'ye monitörü getiren arkadaşlar var, Bu Monitörün TR Satış Fiyatı 1250-1350 TL arası. ve diğer modellere göre daha yeni bir üretim. ve en önemlisi Göz Sağlığına iyi gelebilecek teknolojiler var İ-Care, Flicker free gibi mesela Asus VG248QE monitöründe bu teknolojiler yok.

Ve Sen Şimdi Diyorsun ki Bu Monitör Çok Kötü, Açıkcası yanlış anlamayın ama yorumunuz çok saçma geldi. Kullanıcıların bu monitörden şu an tek yakındığı Parlaklığın fazla olması onuda gama'yı ayarlayarak ideal seviyeye getirebiliyorsun.

Son düzenleme:

Hocam amazonda satın alanların yarısı kötü yorum yaptı ise neden %70i 5 yıldız vermiş?

Ürün hasarlı çıkarsa değişim var. Ölü pixel çıkarsa değişim var. Ayrıca kimse sana silah dayamiyor alman için :)

Aldığım tüm ürünlerde kötü yorum da vardi. Evga 1070, Intel 6700k. Ne oldu sorun mu çıktı? Ne oldu kötü mü bunlar şimdi?

Detaylı fotoğrafları, renk ayarlarını vs atacağım birazdan kusura bakmayın geç kaldım. İşlemci soğutucu aldım :)
20160920_193005.jpeg

Ürünün kutu içeriğine bakmak gerekirse;

-Display Port kablosu
-Hdmi kablosu
-Monitörde bulunan 4 usb girişinin çalışmasını sağlayan ve bilgisayara bağlanan usb kablosu
-Güç kablosu ancak bu amerikan tip 3 fazlı bir kablo. Güç kaynağı kablosundan bulup onu kullanmanız lazım.

Ayrıca yazmayı ve fotoğrafta çekmeyi unutmuşum. Kablo toparlamak için monitör ayağına takılan bir aparat var, bu da kutudan çıkıyor.

-Aoc Cd'si.
**CD içinde
-Kullanım kılavuzu
-Monitör sürücüsü (Elle seçip güncelleniyor)
-i-Menu yazılımı ( monitör tuşuna basılarak yapılan her şey bilgisayardan mouse ile yapılıyor)
-E-Saver yazılımı (güç tasarrufu için monitör kapanma süreleri veya ne zaman kapansın vs)
-Screen+ yazılımı ( ekranı 3e 5e hatta12ye bölme, pencereyi tutunca ekranda bölmeler çıkıyor ve oraya otomatik boyutlandiriyor)

Hdmi 1080p 60Hz verebiliyor.
DVI-D ve Display Port ise 1080p 144 Hz veriyor.
Display Port kablosunu ilk defa kullanıyorum ve hdmi kablosunu benzese de daha farklı. Özellikle monitöre takarken parlak metal kısmı gozukmeyene kadar itmek gerekiyor. Yani kırılma vs durumu yok sadece zor giriyor birazcık.

20160921_075435.jpeg

Monitörün alt kısmına bakarsak resimdeki gibi;
-En üstte 2 kanal? 3.5mm jak girişi
-Hemen altında VGA görüntü girişi
-Display Port görüntü girişi
-HDMİ görüntü girişi
-DVI-D görüntü girişi

Diger bölüme geçersek alt kısmın;
-Güç beslemesi için giriş bulunuyor. Buraya güç kaynaklarına takılan kablo ile bağlantı yapacağız.
-Altında açma kapama şalterimiz. (yedek)
-Hemen altında yan yana 2 adet USB 2.0 girişi
-Ve altında adını unuttuğum USB girişi var. Buraya bilgisayara bağlanan kablo takılıyor. Monitör üzerindeki USB girişleri bu sayede çalışıyor.

Monitörün sağ kısmında ise 2 adet USB girişi var. Bunlardan kırmızı olan hızlı şarj destekliyor ancak USB 3.0-3.1 özelliği var mı bilmiyorum.

20160921_080527.jpeg

20160921_081052.jpeg

Tuşlara bakacak olursak bunların işlevi 2 türlü;
- Monitöre görüntü geliyorsa eğer, 4. Butona basıldığında menü açılır.
- Monitöre görüntü gelmiyor ise aşağıda anlatacağım şeyler yapılabilir.

Eger görüntü gelmemiş ise;
1. tuş giriş türünü seçmeye yarar. Diğer girişler arasında gidip gelmek için aynı tuşa bakmalısınız. Seçmek için ise 4. tuşa basıyoruz kare şeklinde içi çizgili olan şekil yani.
En sağdaki 5. Tuş ise güç tuşu yani monitöru açmaya yarar. Eğer görüntü gelmiyorsa zaten diğer tuşlar işinize yaramaz. Ancak görüntü geliyorsa OSD ekranı gelir ki zaten buranın işlevi çok fazladır onu daha sonra anlatacağım.

20160921_081314.jpeg

Monitörün ayak kısmındaki yuvarlak parça ile monitöru masada oynatmadan sağa sola dondurebiliyorsunuz. Eğer alt kısımdaki yuvarlak delik ile vida aynı anda görülür şekilde masaya koyulur ise toplamda sağa ve sola 160 derece dönebilir. Aksi halde bir tarafa daha çok dönecektir.

Yukarı aşağı yükseklik ve bakış açısını resimlerle göstermeye çalıştım.

Sadece sola doğru dönerek pivot denilen ekran konumu halini alıyor. Ayrıca çevirdiğinizde otomatik olarak ekran dönüyor ancak ayarı açtığınızda.

20160921_081816.jpeg
20160921_081824.jpeg
20160921_081841.jpeg
20160921_081857.jpeg
20160921_081907.jpeg
20160921_081926.jpeg

Display Port kablosu bu şekilde metal kısım tamamen içe girene kadar itilmelidir.

Biraz zor gibi geliyor ama kolay yolu şu;
Kabloyu taktığımızda yarıda kalıyor ve takılmış hissi verip daha ileri gitmiyor. Böyle olunca kablonun uç kısmı değil de korumanın bittiği yere monitöre doğru iterek bastırın ve içeri girip tam oturacaktir.

Display Port ile taksaniz bile sistem 60Hz de açılıyor. Tek seferlik 144 Hz seçmeniz lazım görüntü ayarlarından.

20160921_082544.jpeg

Tekrardan buton kullanımına gelelim çünkü diğer monitörlerden az bir şey farklı. Öğrenilmesi kolay ama...
20160921_081314.jpeg

1. Tuş dediğim gibi yine girişi seçmeye yarıyor. Girişi seçip 4. Tuş ile onaylayabiliriz.
20160921_083606.jpeg

2. Tuş ise modlar arasında geçiş yapmaya yarıyor. Off/ gamer1/ gamer2/ racing/ rts/ fps gibi seçeneklerin yani sıra 2 adette ayarlanabilir mod bulunuyor.
20160921_083615.jpeg

3. Tuş ses ayarı. Bu görüntü gelince yine 2. Ve 3. Tuşlar kullanılarak ses kişilik yukseltilebilir. Zaten tuşlar ok şeklinde. Burda sorun yok.
20160921_083623.jpeg

4. Tuş ise OSD menüsünü açan tuş.
Burada gezinirken;
Yine 4. Tuş üzerinde olduğumuz şeyi seçmeyi
2. Ve 3. Tuşlar aşağı yukarı gitmeyi
1. Tuş ise geri gelmeyi sağlıyor.
20160921_083638.jpeg

Monitörü kullandığım ayarlara gelecek olursak aynı resimdeki gibi yaparsanız çok çok güzel oluyor gerçekten. Nvidia kontrol panelinden sadece resimdeki yerden gammayi 0.90 yapmanız yeterli. Bütün hepsini kendinize göre de ayarlayabilirsiniz.

20160921_083638.jpeg
20160921_084234.jpeg
20160921_084245.jpeg
20160921_084250.jpeg
20160921_084257.jpeg
20160921_084324.jpeg

Ayrıca çeşitli forumlarda ICC Windows renk profilleri var. Bunları indirip, inen dosyaya sağ tıklayıp yükle dersiniz. Daha sonra görüntü ayarları - gelişmiş - renk yönetimine gelirsiniz.
20160921_084827.jpeg

Buradan '' Bu aygıt için benim ayarlarimi kullan'' a tık koyar ve alttan ekle ile o profili seçerseniz görüntü renkleri de değişebilir ama monitör kadar bir değişiklik olmaz tabii ki hepsini denemeniz lazım. Bunlar bir seferlik yapılan şeyler. İlk geldiği zaman renkler çok parlaktı. Ben bu şekilde doğallık kazandırdım. Oyun için ayarlari tabii ki kendiniz yapacaksiniz ama internette dolaşırken bu şekilde çok iyi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı