AOC G2460PF vs ASUS VG248QE 144Hz 1MS

Hangisi?

• AOC G2460PF - 850₺

Oy: 26 66,7%
  • ASUS VG248QE - 999₺

Oy: 9 23,1%
  • BENQ XL2411Z - 999₺

Oy: 4 10,3%

• Oy verenlerin toplamı
    39
Bilgisayar yazılımlarindan da kısaca bahsedip sadede gelmek istiyorum.

I-menu uygulaması bu şekilde. Birebir tuşlarla yapabildiğiniz herşey.

E-saver da bu şekilde. Kullanmıyorum.

Screen+ ise bildirim panelinde ikona sağ tıklanarak ayarlaniyor.

Yardımlarınız için teşekkürler.
Benim asla ürünü kötülemek gibi bir amacım yok. İngilizce öğretmeni olduğumdan dolayı yorumsuz olumlar beni üzmüştü.
Sizde hak verirsiniz ki bir insan her konuda uzman olamaz. Benim özellikle monitörler konusunda pek fazla bilgim yok ve dolayısıyla araştırma yaparak ürün almaya çalışıyorum. Ürün yorumlarını tekrar gözden geçireceğim.

Bu arada garantiye takmamın sebebi şu:
Bir arkadaşım zamanında oldukça pahalı bir monitör almıştı. 2 sene garantisi vardı ve garanti bitimine 1 hafta kala arızalanan ürün tamir olamadığında dolayı yenisi ile değiştirildi. Garantinin önemini bu yüzden savunuyorum. Ülkemizde ürünler çok pahalı ama garanti konusu önemli. Misal BenQ bazı ürünlerde 3 sene garanti veriyor. 2.5 sene bozulmayan ekranda 3. sene ölü pixeller çıktığını varsayalım. Bunlar olamayacak sorunlar değil. Bu yüzden dikkat çekmiştim.

Bu arada tekrar teşekkür ediyorum.
Monitörün görüntü kalitesi konusunda bilgi paylaşırsanız sevinirim. Oyunlar ve filmlerde performansı nasıl?

Teşekkürler

İncelemenin son kısmına ve Amazon'daki yorumlara değiniyorum şuan. Telefondan yazdığım için bildirim gelince buradan cevap vermek istedim

Monitörü buradan alırsan 3 yıl garantisi var zaten. Bizim önceliğimiz fiyat olduğu için bu şekilde aldık.
Bir diğer kısım monitörde sonradan ölü pixel çıkmıyor. Eğer başta 1 tane bile varsa sonra artabilir ama daha sonra çıkmaz.
Bu zamana kadar kullandığımız tüm monitörler ilk 1-2 ay sorun çıkarmazsa 5-6 sene aynı şekilde sorunsuz devam etti.

Hocam Amazon olsun NewEgg olsun buradaki yorumları dikkate alırken şu yok 1 yıldız diyip geçeni dikkate almayınız. Bakın o kadar incelemiş ve uzun uzun yazmış adamlar 5 yıldız vermiş ama hangi 1 yıldız veren açıklama yapmış? Veya yaptığı açıklama doğru mu? Birazdan yeniden cevap gelecek. Size de teşekkür ederim.

Evet artık sonuca gelecek olursak öncelikle eksik ya da başkalarının eksik diye belirttiği özellikle yabancı sitelerdeki kısımlara değinmek istiyorum.

-Hoparlör için çok çok kötü deniyor ancak o kadar da kötü değil. Tamam müzik dinlenmez ama o kadar kaliteli değil ama çıkan ses seviyesi, ses tonu vs gerçekten yeterli. Kendi hoparlör olmadığı zaman veya sorun olduğu zaman gayet kullanılabilir.

-Monitörün OSD menüsü yani arayüzü çok zor, çok karışık deniyor. Hayır anlattığım gibi aşırı derecede basit ayrıca bilgisayardan kontrol edilebilir.

-Monitör çerçevesi kalın. Bu da hayır gayet ince. Tamam tamamen yok, çok çok ince sayılmaz ama bu şekilde gayet iyi. Belki çoklu ekran için o kadar iyi olmayabilir bilemem.

-Yükseklik ayarı yok ve parlaklık en az konumda bile çok fazla. Bu ikisi de yalan. Yükseklik ayarı nasıl olmaz yani bunu yok demek için kör olmak lazım. Parlaklık en düşükte gece kullandım hiç ama hiç rahatsız olmadım.

-USB girişi 2.0 demişler ancak bir tanesi 3.0 veya 3.1 olabilir. Bu ne kadar eksi bir yan olabilir? Monitör bu...

Evet bunları amazondan okudum. İncelemelere bakarken '' verified purschase'' ve "sort by" kısmını ''top'' seçin. Gerçekten doğru olanlar orada. Ancak arada yalan yanlış eksi yön yazan da olmuş. Ama verdiği puan 5 nedense...

Bu monitörü bir forum aracılığı ile 50-60 dan fazla kişi satın aldı. Bunların hepsi memnun.
Servisi ile de aşırı memnun. Amazon incelemelerinde;
%65 - 5 yıldız
%15 - 4 yıldız (bunlar zaten kafasına göre vermiş yoksa memnun olmadığı yer yok)
%7 olarak 3 ve 4 yıldız var.
Sadece %6 lık bir kısım 1 yıldız vermiş.
Bunlara örnek(1 yıldızlar): Display Port çalışmıyor yalanı, hoparlör kötü bahanesi vs vs diye sıralanır gider.

Şimdi gelelim pozitif yani iyi yanlarına.

-144 Hz deneyimi mükemmel. Kusursuz bir his var bu özellik için illa 144 Fps almak gerekmiyor daha düşük 30 Fps de bile işe yarıyor. Dün akşam eski 60 Hz monitöre baktığımda resmen gözlerime ağrı girdi. Her şey takıla takıla ilerliyor. Cidden fark var.

-Titreme, Ghosting, parlama cart curt hiç biri yok. 5-6 saat ekrana baksanız dahi gözleriniz yorulmuyor. FlickerFree özelliği sayesinde.

-Görüntü kalitesi muazzam. Diğer 1080P monitörler gibi değil. Mesela benim diğer Samsung Full Hd monitörde yazılar bulanık değilde mesela yazı siyah ama kenarları renkli renkli gibi geliyor. Bunda öyle bir durum yok çok net.

-Renkler ilk açıldığında çok acayip gelecek. Tüm ayarları açmışlar çok parlıyor. Doğallık yok yani ama ayarları yaptığınızda mükemmel oluyor. Diğer monitörlerden çok çok daha iyi.

Mesela BenQ XL2411Z veya diğerlerinde film izlenmez, Fps ya da turnuva oyunları dışında oynanan oyunlarda zevk vermez. Çünkü görüntü resmen soluk. Ekranda beyazımsı ve grimsi bir ton hakim o monitörde. Ancak burada öyle bir durum yok. Bildiğin IPS monitör kadar canlı renkler var. Oyuna girerken de Fps moduna alırsınız aynı BenQ gibi soluk olur. Ne işe yarıyor derseniz karanlık yerleri gündüz gibi gösteriyor, rakibi iyice görmenizi sağlar. Ayrıca parlak çerçeve adında bir ayar var. Ufak ya da boyutu ayarlanabilir bir çerçeveyi çok daha parlak ve aydınlık gösteriyor. Bu çerçeveyi nişangah kısmına koyup çeşitli sonuçlar alınabilir

-Monitör zaten oyun monitörü olduğu için adı gibi oyunlarda çok iyi. Ben bu zamana kadar ne oynamışım diyebilirsiniz eğer daha önce 144 Hz monitör kullanmadıysanız. Renkler de iyi olduğu için her tür oyunda en iyi performansı yakalarsınız.

-Ürün kalitesine gelecek olursak. Malzemesi aşırı kaliteli. Gıcırtı falan gelmiyor bir yerlere bastırınca. Ekranı çevirirken bir kaç kere duvara çarptı mesela hiç bir şey olmadı. Her açıdan kaliteli.

Bu fiyata rakibi yok. İsterse 1 yıl garantisi olsun ki bazı kullanıcılar Türkiye'de dahi 3 yıl garantisi var dendiğini söyledi TecPro tarafından. Bu arada TecPro yetkili servisimiz.

Game Ekstra'dan BenQ ya da Asus aldınız diyelim fiyatlar şuan için 999 TL ama hemen artacak.

BenQ'da Display Port yok, oyun harici kullanılacaksa hatta diğer oyunlar için berbat bir renk kalitesi var.

Soldaki BenQ XL2411Z sağdaki ise Asus VG248QE.

Renk kalitesi buradan bile belli. Şöyle bir durum var burada Asus daha iyi ama inceleme yapan siteler bizim Aoc monitör için güzel renkler vs derken aynı site Asus için dememiş

Ayrıca Asus alırsanız çok büyük ihtimalle ölü pixel veya ışık sızması yaşayacaksınız.
Asus 1300 lira iken mağazadaki adam bana resmen Asus alma sonra uğraşırsın dedi. Daha ucuz modelleri gösterdi. Herkes elinde ne varsa onu tavsiye eder falan diyor ama hayır gerçekten araştırdığınızda Asus monitörlerden gelen sorunları görürsünüz.

Diyeceklerim bu kadar. Üründen tamamen memnunum. Daha iyi olur muydu derseniz şu dönen ayak kısmının Asus Rog Swift modelleri gibi taban sabit ama sadece dik ayak içinde dönüyor yani öyle olmasını isterdim. İşlev olarak aynı ama o daha güzel geliyor. Ancak Rakiplerinde bile böyle bir özellik yok zaten benimki sadece heves

Başka da şu olsa dediğim bir özellik yok. Tüm isteklerimi karşıladı.. Kesinlikle tavsiye ederim.

Ürün link: https://www.amazon.com/gp/product/B01BV1XBEI/ref=s9_acsd_hps_bw_c_x_2

Ürün bu şekildedir. 927 lira tuttuğu halde nasıl 850 liraya kargo vs dahil satabiliyor diyeceksiniz. İşte her mesleğin bir sırrı vardır derler ya o şekilde. Herhangi bir sorun yok sadece yöntemini bulmuşlar. Aynısını siz yapar mısınız bilmem sürekli ilgilenmeniz lazım

Tekrardan yabancı kaynaktan ürün incelemesi :AOC G2460PQU 24-inch 144 Hz Gaming Monitor Review

Çok güzel bir inceleme yazısı olmuş.

En detaylı yurt dışı kaynaklı inceleme;

AOC G2460PF Review - PC Monitors

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim monitörde elime ulaştı, çok memnun kaldım.

Ben de bayadir kullanıyorum çok şükür hiç bir sıkıntısı yok. Renkler parlaklık vs her şeyinden memnunum hatta kendi hoparlorunu kullanıyorum gayet yeterli ıdareten.

Tek bir merakım var. Ekrana yukarıdan 160-170 derece açıyla bakarken yani tam tepeden neredeyse ve tamamen siyah ekranda örneğin siyah bir duvar kağıdı. Ekranin aşağıya yakın bir kismi simsiyah yani normal olan yukarıdan bakarken tn panelde renkler açıklasir ama ora daha koyu kalın şerit halinde.

Düz bakarken vs yok. Üstten bakarken başka renkte yok sadece siyah ve tonları. Bu nedir acaba? Bulutlanma da değil düz bakınca her yer aynı renk ne tam siyah. Renklerde vs sorun yok fıstık gibi ama yukarıdan bakınca öyle

Hadi ya neyini beğenmediniz? hayırlısı olsun...

Parlaklığı çok fazla ne yaptıysam düşüremedim, akşam odada inanılmaz derece'de gözümü aldı. Bir de renkler acayip tuhaf geldi, İPS ekrandan geçtiğim içinmidir nedir, baya bir bocaladım tüm ayarları renk profillerini yaptım ama nafile bir de bunların üstüne kendi kendine ölü piksel çıktı. elime ulaştığı ilk gün böyle bir sıkıntı yoktu, ikinci gün kendi kendine monitörün orta kısmında ölü piksel oluşuverdi. bütün bunlar üst üste gelince değişim falan uğraşamam deyip satıcıya iade ettim, para iadesi alacağım. Alırsam buradan bir yerden alırım farklı bir şey.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…