AOC Gaming 27G2SP/BK alınır mı?

Menüden renk ayarı yaptınız mı? Ben öyle bir şeyle karşılaşmadım, sadece başlat ikonun orada 2-3cm boyutunda ışık sızması mevcut. Neye bakarken koyu/soluk hissettiniz bende bakıp bilgi verebilirim.

Özel renk ayarı yapmadım. Hazır şablonlardan warmı seçtim. Önerdiğiniz ayar varsa deneyebilirim.

Koyu/soluk hissetme konusuna gelirsek, ölü piksel testi yaparken beyaz ekranda alt kısımları o şekilde görünce fark ettim. Denemek için kafamı oynattığımda göz hizam normalken diğer yerlerin öyle gözüktüğünü fark ettim. Örneğin şu an kafamı monitörün sol kısmına doğru götürürsem sağ alttaki saat kısmının renklerini düzgün göremiyorum.

Özel renk ayarı yapmadım. Hazır şablonlardan warmı seçtim. Önerdiğiniz ayar varsa deneyebilirim.

Koyu/soluk hissetme konusuna gelirsek, ölü piksel testi yaparken beyaz ekranda alt kısımları o şekilde görünce fark ettim. Denemek için kafamı oynattığımda göz hizam normalken diğer yerlerin öyle gözüktüğünü fark ettim. Örneğin şu an kafamı monitörün sol kısmına doğru götürürsem sağ alttaki saat kısmının renklerini düzgün göremiyorum.
Hocam renk ayarı kısmından *Renk Sıcaklığını Normal'e* çekip tekrar denermisin. Eğer baktığınız yerdeki renk sarımsı gibiyse ve farklı açılardan baktığınızda kayboluyorsa IPS Glow diye biliyorum.

Hocam renk ayarı kısmından *Renk Sıcaklığını Normal'e* çekip tekrar dener misin? Eğer baktığınız yerdeki renk sarımsı gibiyse ve farklı açılardan baktığınızda kayboluyorsa IPS Glow diye biliyorum.

Normale çekip denedim yine aynı. Sarımsı değil de kararma şeklinde.

IPS Glow demek istiyorsun. Arka aydınlatma parlama yaptığı kısım siyahı tam siyah göstermez. Açık tona kayan siyah görünür. Normaldir. IPS panellerin çoğu bu şekildedir.

Sadece siyahta değil diğer renklerde de oluyor. IPS Glow her renkte böyle bir etki yapar mı?

Bir de yeni fark ettim beyaz ekranda ekranın sol tarafı ile ortasında ton farkı var. Sol taraf daha gri gibi duruyor. Normal kullanımda daha önce fark etmediğim için pek sorun etmedim ama bu durum ilerleme yapmaz ya da farklı sorunlara sebep olmaz değil mi?

Sadece siyahta değil diğer renklerde de oluyor. IPS Glow her renkte böyle bir etki yapar mı?

Bir de yeni fark ettim beyaz ekranda ekranın sol tarafı ile ortasında ton farkı var. Sol taraf daha gri gibi duruyor. Normal kullanımda daha önce fark etmediğim için pek sorun etmedim ama bu durum ilerleme yapmaz ya da farklı sorunlara sebep olmaz değil mi?

Bir görsel sunarsan daha iyi olur. Kafamda canlandırıp sorunu uydurmak istemiyorum.

Bir görsel sunarsan daha iyi olur. Kafamda canlandırıp sorunu uydurmak istemiyorum.

Fotoğraflarda pek belli olmuyor gibi ama solda 8-10cm kadarlık kısımda ton farkı var.

Daha önce bahsettiğim soluk/koyu gözükme olayı da beyaz ekranda sağ tarafın gözüktüğü gibi bir durum. Tabii fotoğrafta göründüğü kadar çok değil. Gerçi bu fotoğrafa göre yorumlama durumu da biraz sıkıntı. Bu aldığım yeni monitör ve eski va panel monitörümde farklı şekilde görüyorum. 😄

20240118_200411.jpg 20240118_201011.jpg

Fotoğraflarda pek belli olmuyor gibi ama solda 8-10cm kadarlık kısımda ton farkı var.

Daha önce bahsettiğim soluk/koyu gözükme olayı da beyaz ekranda sağ tarafın gözüktüğü gibi bir durum. Tabii fotoğrafta göründüğü kadar çok değil. Gerçi bu fotoğrafa göre yorumlama durumu da biraz sıkıntı. Bu aldığım yeni monitör ve eski VA panel monitörümde farklı şekilde görüyorum. 😄

Eki Görüntüle 2089061Eki Görüntüle 2089062

Kenarlarda oluşan beyaz üstündeki karalanmadan mı bahsediyorsun?
Eğer ondan bahsediyorsanız normal. Gray uniformaty dediğimiz panelin gri homojenliğinin %100 olmamasından kaynaklı. Çok normal bir şey o monitör için.

Kenarlarda oluşan beyaz üstündeki karalanmadan mı bahsediyorsun?
Eğer ondan bahsediyorsanız normal. Gray uniformaty dediğimiz panelin gri homojenliğinin %100 olmamasından kaynaklı. Çok normal bir şey o monitör için.

Göz hizasına Göre oluşan kararmalar o dediğiniz olaydan mı kaynaklı yani. Yoksa ekranın solundaki 10cm lik kısımdaki renk tonu farkı için mi geçerli o dediğiniz?

Göz hizasına Göre oluşan kararmalar o dediğiniz olaydan mı kaynaklı yani. Yoksa ekranın solundaki 10Cm'lik kısımdaki renk tonu farkı için mi geçerli o dediğiniz?

Evet. Aynı şeyi konuşuyoruz şu an.
Panellerin her renk performansı farklı olur. Her renk %100 doğru olmaz. OLED ve MiniLed paneller bu konuda daha başarılı. TN-VA-IPS panellerin homojenliğinin zayıf olduğu noktada beyaz üstünde kararma olur. Normal durumdur. Bütün gün beyaz ve gri sayfada işiniz yoksa görmezden gelin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı