AOC monitör DOA formu ile değişim ve iade nasıl yapılıyor?

Techpro eğer ithalatçı ise teklif ettikleri monitörün hangi özellikleri daha düşükse bunu özellikle belirterek bunun muadili olmadığını muadili bir teklif yapmakla yükümlü olduklarını aksi durumda THH süreci ile bu muadili değişimini sağlatmak zorunda kalacağınızı, bununla da kalmayıp gerekirse icra ile kararın uygulanmasında avukat dahil edeceğinizi ve tüm bunların kendilerine monitörün fiyatından misliyle ek masraf yaratabileceğini belirtebilirsin.

Eğer ithalatçı değillerse hiçbir sorumlulukları yok. Satıcı İtopya'da yine biz bir şey yapamayız diyorsa THH süreci ile ilerlemen gerekiyor.

Tecprodaki adam sadece yok diyor başka kelime bilmiyor ithalatçılar evet ama doa formu veriyoruz diyor başka bir şey demiyor benim monitörüm AOC 24g2spu/bk onların önerdiği AOC 24G4XE. İtopya'yı aradım formu bize gönderin aynı ürün varsa değişim yoksa iade yapıyoruz dedi.

Tecprodaki adam sadece yok diyor başka kelime bilmiyor ithalatçılar evet ama doa formu veriyoruz diyor başka bir şey demiyor benim monitörüm AOC 24g2spu/bk onların önerdiği AOC 24G4XE. İtopya'yı aradım formu bize gönderin aynı ürün varsa değişim yoksa iade yapıyoruz dedi.
Konuştuğun her iki kişi de yeterli bilgiye sahip değiller. Söylediğim gibi işlemlerini yazılı yapman gerekiyor telefondan değil. Yazılı belgelemeleri toplayarak özellikle aynısı yoksa iade yaparız ifadesini sana yazılı göndermeleri bunun ekran görüntüsü ile kesin haklı çıkabileceğin bir THH süreci demek olur (ürününün 3 yıl garantiye sahip olduğunu ispat edecek belgeler ve savunma da eklemen gerekiyor). Ayrıca yine aynı şekilde yazılı olarak iade yapılması için rıza vermediğini kendilerine göndermelisin.

Konuştuğun her iki kişi de yeterli bilgiye sahip değiller. Söylediğim gibi işlemlerini yazılı yapman gerekiyor telefondan değil. Yazılı belgelemeleri toplayarak özellikle aynısı yoksa iade yaparız ifadesini sana yazılı göndermeleri bunun ekran görüntüsü ile kesin haklı çıkabileceğin bir THH süreci demek olur (ürününün 3 yıl garantiye sahip olduğunu ispat edecek belgeler ve savunma da eklemen gerekiyor). Ayrıca yine aynı şekilde yazılı olarak iade yapılması için rıza vermediğini kendilerine göndermelisin.

Değişim formu istenmiş diyor adam yani ne diyebilirim ki adama adamlar vermiyor başka monitör şaka gibiler. Değişim formunu almaya gittiğim zaman konuşacağım. Ama önerdikleri monitör benim monitörümün aynısı adı farklı öyle diyebilirim.

Değişim formu istenmiş diyor adam yani ne diyebilirim ki adama adamlar vermiyor başka monitör şaka gibiler. Değişim formunu almaya gittiğim zaman konuşacağım. Ama önerdikleri monitör benim monitörümün aynısı adı farklı öyle diyebilirim.
Hızlıca inceleme + ChatGPT ile baktıktan sonra genel olarak önerdikleri monitörün daha iyi olduğu izlenimini aldım. Sadece yükseklik ayarlayabilme özelliğini kaybediyorsun. Açıkçası fazla stres olmasın diye ben kabul ederdim yine de atladığım düşük özellikler veya şikayetler olabilir bunları araştırmak isteyebilirsin.

1762429936483.png

Burada da karşılaştırmaları var, AOC 24G2SPU/BK - AOC 24G4XE Karşılaştırması - Epey

Hızlıca inceleme + ChatGPT ile baktıktan sonra genel olarak önerdikleri monitörün daha iyi olduğu izlenimini aldım. Sadece yükseklik ayarlayabilme özelliğini kaybediyorsun. Açıkçası fazla stres olmasın diye ben kabul ederdim yine de atladığım düşük özellikler veya şikayetler olabilir bunları araştırmak isteyebilirsin.

Eki Görüntüle 2599298

Burada da karşılaştırmaları var, AOC 24G2SPU/BK - AOC 24G4XE Karşılaştırması - Epey

Şöyle monitöre kronik sorunlu dediler o yüzden kabul etmek istemedim.

Şöyle monitöre kronik sorunlu dediler o yüzden kabul etmek istemedim.
Kronik sorunlar çoğu zaman belirli üretim zincirlerindeki belirli tarihte üretilmiş ürünleri kapsayabiliyor. Yani sana verilecek olan bu soruna sahip olmayabilir. Her şekilde 3 yıllık garantin devam ediyor olacak + sana teslim edilen değişim ürününün teslim anından sonra 6 ay ayrı bir garantisi oluyor. Bu süre içerisinde kronik soruna rastlarsan 3 yıllık garanti bitse bile bu hakkın ile tekrar değişim yaptırabiliyorsun. Son olarak da kronik sorun olduğunu ispat edebilirsen, bu aynı ürüne sahip birden fazla kişide benzer sorunların yaşandığını belgeleyerek (forum şikayetleri vb.) oluyor, garanti süresi sınırlaması olmaksızın iade/değişim hakkın oluyor.

Kronik sorunlar çoğu zaman belirli üretim zincirlerindeki belirli tarihte üretilmiş ürünleri kapsayabiliyor. Yani sana verilecek olan bu soruna sahip olmayabilir. Her şekilde 3 yıllık garantin devam ediyor olacak + sana teslim edilen değişim ürününün teslim anından sonra 6 ay ayrı bir garantisi oluyor. Bu süre içerisinde kronik soruna rastlarsan 3 yıllık garanti bitse bile bu hakkın ile tekrar değişim yaptırabiliyorsun. Son olarak da kronik sorun olduğunu ispat edebilirsen, bu aynı ürüne sahip birden fazla kişide benzer sorunların yaşandığını belgeleyerek (forum şikayetleri vb.) Oluyor, garanti süresi sınırlaması olmaksızın iade/değişim hakkın oluyor.

Direkt panel arızası varmış o modelde o yüzden reddetmiştim bilemedim şimdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı