Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam VR Max Voltage değerini tüm birimler için 3600 ayarlar mısın? Bu sonuçta bir limit değil mi? Gerektiği kadar kullanacaktır. Güvenle ayarlayabiliriz.

112W'da 28W normal diyebiliriz diye düşünüyorum . 22W olayı derken aklıma geldi. 22W'a bende eskiden Rocket League'de kitleme oluyordu. Şu an öyle bir sorun yok. Şu an 1 saat oynayıp tekrar döneyim size.
Acaba EDP Throttle, Dynamic Boost'u da mı algılıyor diye düşünüyorum. CPU kullanan Valorant'ta 50+W tüketim var bende. Cihazda Nihai Performans'ı açabilir misiniz? Güç ayarı kaynaklı da olabilir. Aorus'un özel güç ayarı çünkü.

"powercfg -duplicatescheme e9a42b02-d5df-448d-aa00–03f14749eb61"
CMD'ye bu kodu girerek etkinleştirin hocam.

Güç ayarlarını ben ayarladım güzelce.

Dynamic Boost ise maalesef bu sistemde geçerli değil.

Max VR Voltage veya SVID diye gözüküyor problem ama bir türlü halledemedik.
@T129Atak bu arada işlemci kullanılmak isteniyor. Ama kullanılamıyor. Sorunumuz burada başlıyor. Sebebi ise Elektriksel Dizayn ve Akım problemi diye karşımıza çıkıyor detaylı incelediğimizde.

Voltaj regülatörünü yükten kurtarınca akımsal değerler normale döner dedim ama direkt CPU'nun yüküne göre kendini kısıyor. Ring kaynaklı mı dedim ama Cache kısmamıza rağmen yine devam etti. Direkt CPU Core kısmındaki Max VR Voltage sorunu gibime geliyor. SVID olsa dengesiz frekans ve Watt olurdu gibime geliyor.

Güç ayarlarını ben ayarladım güzelce.

Dynamic Boost ise maalesef bu sistemde geçerli değil.

Max VR Voltage veya SVID diye gözüküyor problem ama bir türlü halledemedik.
Sistemden kastınız EDP Throttle mı yoksa cihaz mı? Cihazda var Dynamic Boost var. Cümleyi yanlış anladıysam kusura bakmayın.

Ben de bir test edeyim oyunlarda tekrar. Ben de yaşamıştım bu sorunu ama ben de 10 dakikaya kendi kendine geçiyordu. Lazım olur mu bilmem ama bunu da belirteyim.
@erengore @osos11
Maalesef bende yaşadım sorunu az önce. Kendi kendine geçiyor 10 dakikaya ve bazen tekrar oluyor. Dikkatimi çeken hususlar var. Boost modu kullandığımda sorun olmadı, Normal modu kullandığımda oldu. (Control Center) belki denk gelmiştir bilemiyorum.
ThrottleStop'ta Cache Ratio ayarı 8/43 diye ayarlı. Ben bunu öylesine 42/43 yaptığımda cihaz 62W'dan aşağıya inmedi.

Son düzenleme:
Boost'u ben de seçtim ama sorun devam etti.

Cache Ratio ayarının çözüm getirdiğini sanmıyorum hocam. Ama Konu Sahibi de bir deneyebilir.

Cache Ratio ayarının çözüm getirdiğini sanmıyorum hocam. Ama Konu Sahibi de bir deneyebilir.
Cache Ratio tam anlamıyla neyi ifade ediyor?
Benim aklımda oluşan fikir cihaz otomatik olarak Cache Ratio'yu düşürerek W düşüşüne sebep oluyor. 43/43 yaptığımda CPU ihtiyacı olmamasına rağmen 50W+'lara çıkıyor. Cihaz sorun olmadığında hep 36/43 arası kullandı.
Ben de 34/43 ayarladım şu an için sadece TVB meydana geldi. O da sanırsam 70+ derecede meydana geliyor gibi.
Bir de Sleep Defaults nedir?

Hocam VR Max Voltage değerini tüm birimler için 3600 ayarlar mısın? Bu sonuçta bir limit değil mi? Gerektiği kadar kullanacaktır. Güvenle ayarlayabiliriz.

Deneyeyim hocam...

Komutu girdim ve nihai performans aktif oldu ancak değişen bişey olmadı.

Cihazda Dynamic Boost mevcut. DB'yi devre dışı bırak da denedim. Etkin de denedim. Değişen bir durum yok. Hatta DB etkin değilken cpu+gpu toplamı 15w kadar daha yüksek tüketebiliyor. DB etkinken sürekli tüketimi 145w toplam gördüm en fazla. Anlık 150w da oluyor. DB etkin değilken GPU 100w , işlemci ne tüketirse tüketiyor. 100+65w stresle gördüm. Aynı Stres DB ile 100+45 de kalıyor.

Denedim ancak gene düştü tüketim. Az önce şunu fark ettim. Bence sorunun kaynağını buldum.
Fan ayarlarında QUİET mod var. Bu moda alınca masaüstünde bile EDP Throttle oluyor.
Oyunda CPU tüketimi düşünce QUIET moda geçip geri Normal/Gaming/Deep Control/Full Fan modlarından birine geçince CPU tüketimi 40-50w seviyelerine yükseliyor. FN+ESC kısayolu ile quiet-full fan modu arasında 1 saniye içinde geçince bile düşen cpu tüketimi geri yükseliyor. Bence bizim bu yaşadığımız tamamen yazılımsal bir problem. Bunu control center mı yapıyor bilmiyorum ama birilerinin arkada bi işler çevirdiği kesin.

İşe yaramadı...

Hocam taskkillcontrolcenter yöntemi var. .bat dosya uzantılı internette vardı. Control Center'i komple kapatıyor çalıştırınca. Batarya uzatma yöntemlerinden biri diye geçiyordu ayrıca ama ben bunun yararını görmedim bir deneyin isterseniz. Bulursam atayım.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
@osos11

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…