Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Harici Klavye Yoksa peki?
Cihaz düz zeminde iken klavyede ısı hissetmek zor. Klavyenin orta-sağ bölümü arası bir ısınma oluyor azıcık.
Havaya kaldırırsanız. Bariz miktarda daha fazla ısınma oluyor klavyede. Kullanıma engel olmadı, terletme yapmadı. Ilıktan azıcık daha sıcak gibi.
Yoksa direkt düz kullanabilirsin. Düştüğü 3-5 derece havaya kaldırdığında.

Dediğiniz yapacağım teşekkür ederim iyi günler

@T129Atak
@erengore
EDP/Current Throttling probleminin kaynağını buldum ve tam olmasada işe yarayan bir çözüm getirdim.
Sorunun kaynağı sanırım tamamen yazılımsal.
Ben cihazın batarya şarj oranını %80 olarak limitledim. Batarya ister %80 dolu olsun ister %10 yerli yersiz EDP uyarısı veriyor ve CPU 22w civarına sabitleniyor. Olurda cihazı %80 şarj eder ve şarj limitini %60 gibi bataryanın o anki dolu olduğu seviyeden aşağı çekerseniz şarj tamamen duruyor. EDP uyarısıda vermeyi kesiyor. CPU sürekli 40W+ çalışabiliyor.
Yalnız %80 şarj ile başlayıp limiti %60 yapınca 2 saat aralıksız Farcry 6 oynamanın sonunda bataryanın doluluk oranı %6 düştü. Yani cihaz az da olsa bataryadan da tüketim yapıyor. Eğer limitin altında bir batarya değeriniz varsa HWINFO ile gözlemlediğim kadarıyla anlık olarak cihaz bataryayı şarj etmeye çalışıp sonra şarj etmeyi kesiyor. Bu sırada da EDP Throttling uyarısı veriyor. Şarj işlemini kesmiş olsada EDP uyarısı uzunca bir süre devam ediyor.
Yani gene ilginç olaylar silsilesi...
Gigabyte gigabyte! Kulakların çınlamıştır umarım.

Sorun Loadline'mış galiba öyleyse. Bu arada dediğiniz şey bir çözüm içeriyor. İyi ki paylaştınız. Benzer şey benim sistemde de vardı. Tavsiyem öyleyse bataryayı çıkarma imkanınız varsa hatta çıkarın ki tüm potansiyel sistem kaynaklarına kalsın.

Sorun tam olarak hangi ayar bilmiyorum. Loadline tam olarak ne işe yarıyor?
Normalde batarya çıkarılabilir değil ancak kapağı açıp soketi söktüm. Adaptörü bağlayıp test ettim. Windows %255 dolu gösterdi bataryayı.
DB=Dynamic Boost
Batarya sökük testlerde DB açık 115+30W şeklinde sonuçlandı. Arada sahnelere göre işlemciyide boost ediyor lakin genelde hep 115+30w şeklinde kalıyor. DB kapatınca 100+60w şeklinde sonuçlandı. Ekran kartı 80 dereceyi hiç görmezken CPU 60w tüketimde 93-95 derece takılıyor.
Batarya takılı ve şarj işlemi iptal edilmişken DB aktif 115+30W görüyorum ancak DB kapalı bile olsa işlemci 45-47W üstüne çıkmıyor. Bataryayı sökmek ne hikmetse +12-15W CPU gücü kazandırıyor.

Sorunun kaynağı batarya sanırım ama yazılım mı hatalı yoksa donanım mı emin olamadım.

@osos11
Şöyle bir yazılım var sorun için yardımcı olabilir belki.

AMD işlemciler için gibi...

Hocam selamlar. Benim de gigabyte 15p kc Notebook'um var hızlandırmak için ne ekstra yapmam gerekiyor. Autocad vs Psd ara sıra da oyun için kullanıyorum.

Laptopu bu şekilde mi kullanıyorsunuz ? Kütüphanede ofis işleri üzerinde kullanmayı düşünüyorum. Şuan ki bataryası süresi yetersiz, performansta nasıl etki yapar.
Kullandığım cihaz :AORUS 15P KD-72TR224SH

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…