Aorus 15P KC deneyimim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet, mesajda belirttiğim şekilde kullanmaya devam ediyorum.
Batarya süresinden beklentiniz nedir bilmiyorum lakin tam şarj ile %30 parlaklık 60Hz ayarda wifi kapalı 7-8 saat vlc üzerinden m1080p film izletiyor.
İnternette gezme ,boşta bekleme, yazı yazma vs derseniz %50 parlaklık ile 4 saat civarı götürüyor. 5 saat olmuyor.

Sizin cihaz 15P KD. Ben 15G KC kullanıyorum. Farklılıklar olması muhtemel.
Windows olup batarya performansı çok iyi olsun diyorsanız AMD sistemlere yönelin. Msi Delta 15 gibi.

@osos11 özür dilerim rahatsız ettiğim için ama aynı sorun bende de var Aorus 15p xd çözüm buldun mu?

Oyun oynarken 45 watt çekerken bir anda 22watt kilitleniyor ve yeniden başlatmadan düzelmiyor cihazım Aorus 15p xd edp falan demişsinizde bir bilgim yok

Son düzenleme:

Basit uygulanabilir net bir çözümü yok maalesef.
Throttlestop uygulamasını indirip "limits" kısmından gözlem yapınız. 22w civarlarına düştüğü sırada o "limits" ekranında sarı ve kırmızı renkli ibareler olacak. Onları paylaşırsanız sorunun neden kaynaklandığını tam olarak anlamış oluruz.

Hocam XTU ile gözlem yaptım 2-3 görsel bırakıyorum hemen.

@osos11 şu an 22watt sabitledi sanırım EDP yakmış oyuna girip sabitlemişmi kontrol ediyorum.

Kırmızı olanlar sürekli yanıp sönüyor diğerleri sarı sürekli sanırım.

17watt geçmiyor.

Yeniden başlattım sabit böyle ve GHz 4leri görüyor.

@osos11 çözümünüz var mı hocam

Son düzenleme:
@Singua
Aslına bakarsanız 11.nesil Intel işlemci kullanan Aorus modellerinde edp sorunu yaşandığına hiç denk gelmemiştim. Bu sorunun sadece 10.nesil işlemcili 15G modellerinde olduğunu sanıyordum. 15P modellerinde de yaşayana denk gelmemişdim. Sizin yaşıyor olmanız biraz garibime gitti açıkcası...
Durum ortada, hadi bir ele alalım.
Bios sürümünüz güncel mi? Güncel ise önceki sürümlerde de bu sıkıntı devam ediyor muydu?
Bu sorun meydana geldiği sırada bataryanın şarjı yüzde kaçdı?

Hocam BIOS en sonu yüklüyorum açıyorum restart atıyor 1-2 kere ve sürüm değişmiyor o yüzden bilmiyorum 1-2 ay önce virüs girmişti bilgisayara format attım gitti mi bilmiyorum formattan önce var mıydı bu sorun tam olarak hatırlamıyorum sorun meydana geldiği sırada %97-95'di oyuna girmeden önce %100'dü düşme söz konusu 10-15 dakika içerisinde.

UV kilidi var mı bilmiyorum ama bence ilk UV deneyelim birlikte değerleri biliyorsanız.

Muhtemelen UV kilidi var. Bunun için şu rehbere bir göz atabilirsiniz. Değerleri bilmiyorum.

Batarya şarjınızı %100 yaptıktan sonra Control Center üzerinden batarya şarjını %60 seviyesene limitleyip bir daha deneyin. Ben bu şekilde 1 saat kadar çözüm getirmiştim. Batarya %80 lere düşene kadar edp sorunu yapmıyordu.
Virüs veya windows ile alakalı olduğunu pek sanmıyorum.

%60'a limitleyip oyuna mı gireyim tam anlayamadım da.

UV kilidi işlemine bakıyorum.

%60'a limitleyip oyuna mı gireyim tam anlayamadım da.

UV kilidi işlemine bakıyorum.
Evet, şarjı %100 yapın ve Contol Center üzerinden maksimum şarj seviyesini %60 olarak ayarlayıp oyuna girin. Bakın bakalım edp sorunu olacak mı?

Evet, şarjı %100 yapın ve contol Center üzerinden maksimum şarj seviyesini %60 olarak ayarlayıp oyuna girin. Bakın bakalım EDP sorunu olacak mı?

Tamamdır hocam 10 dakikaya PC açıp bakacağım bekleteceğim özür dilerim.

Bu arada XTU açıp oyuna girince hiçbir ayara ellemeden arkada açıkken 15 dakika oynadım watt düşmedi ama aşırı drop yiyordum neden öyle oldu acaba.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…