Aorus RTX 4090 Master LCD panel çalışmıyor

furiousx

Femtopat
Katılım
28 Ocak 2024
Mesajlar
5
Arkadaşlar merhaba, illaki bileniniz vardır. Aorus'un üst model ekran kartlarında sağ alt tarafta sıcaklık, FPS gibi değerleri gösteren küçük bir LCD ekran oluyor. Bu ekran bende 4-5 ay çalıştıktan sonra sadece siyah göstermeye başladı ve Aorus'un kendi uygulamasında hangi bilgileri göreceğimi seçeceğim LCD ayarları kısmı vardı orası da kayboldu. Zaten sormak istediğim kısım bunun çözümü değil. Yurt dışı forumlarda da araştırdığım üzere LCD panel brickleniyor. Türkiye'de ise birkaç arkadaşımızın da sanırım 3000 serisinde bu olay başına gelmiş ve kartı servise gönderip değişim almış. Ben de bu kartı Temmuz ayında Hepsiburada üzerinden Hepsiburada'nın kendi sattığı bu kartı satın aldım. Satıcı da kendisiydi yani. Önce distribütör olan vektron elektroniğe gidip teslim etmeyi düşündüm fakat sonra satıcı zaten Hepsiburada'nın kendisi diye ürünü onlara kutu içeriği tam olacak şekilde iade ettim. Daha üzerindeki jelatinler bile duruyordu. Sıfır durumda teslim ettim. Bunu ürünün aynısını bana göndereceklerini sandığım için yaptım fakat daha sonraki araştırmalarımda ekran kartı olmayan bazı ürünlerde onarım/tamir işlemi yapıldığını gördüm. Şimdi bu işlerden anlayan birisi olarak, sorun LCD paneldeyse zaten herhangi bir onarım/tamir yapılmayacağını biliyorum. Sadece LCD değişimi de olamaz, bu ekran kartına özel küçük bir LCD, yedeği vs bulunması zor bir durum. Kaldı ki bu brickleme paneli yani LCD'yi de ilgilendirmiyor. Bunun onarımla çözüleceğine hiç ama hiç şans vermiyorum hatta böyle bir şeyi de istemem. İkinci endişem burada başlıyor, ürünü tamir edip bana vermeye kalkarsalar buradaki işciliği biliyoruz, o kadar pahalı kartın bana çizik içinde dönmesi beni çok üzer. Ve bana deseler ki ürünü onardık, (nasıl olur bilmiyorum fakat) ürünün arka plakasındaki vidalarındaki garanti etiketini geri yapıştırıp mı verecekler bu konuda da emin değilim. Olur da satmaya çalışırsam yanlış anlaşılmak istemem. Son olarak da eğer olur da bir tamir durumunda bana önceden haber verilecek mi? Mesela, ürünü onarıma alacağız, kart sökülecek gibi. Daha önce böyle bir olay başına gelen arkadaşlarım, abilerim, ablalarım bu konu hakkında fikirlerinizi merak ediyorum. Uzun bir yazı oldu, okuyan ve yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
Hocam uğraşmıyorlar genelde hemen değişim veriyorlar. Sizi bilgilendirirler mutlaka. Değişim, muadili ile değişim, onarım gibi seçenekler sunarlar tahminen.
 
Hocam uğraşmıyorlar genelde hemen değişim veriyorlar. Sizi bilgilendirirler mutlaka. Değişim, muadili ile değişim, onarım gibi seçenekler sunarlar tahminen.
Hocam cevabın için çok teşekkür ederim. Gerçekten kafamı çok meşgul eden bi sorun. Fakat bu kartı hepsiburada artık satmıyor olarak görüyorum. Siparişlerden baktığımda başka satıcılara yönlendiriyor. Hepsiburada'da stok olmaması durumunda neler olabilir hocam? Benim için tedarik edebilir mi yoksa değişim zor mu gözüküyor?
 
Son düzenleme:
@furiousx Hepsiburada nasıl bir tarife uygular hiç bilmiyorum ama firmalar için tekrar tedarik etmek zor oluyor o yüzden ellerinde ki başka bir muadil ürüne yönlendiriyorlar. O da olmaz ise ücret iadesi uygularlar ya da başka firmalardan deneyimlediğim kadarıyla ücret iadesi yapmamak için can çekişirler ve onarıma yönlendirirler(Hepsiburada bu firmaların dışında kalabilir tam olarak emin değilim.).
 
Aslında araştırdığım kadarıyla para iadesi verip işin içinden kurtulmaya çalışıyorlar çünkü ben aldığım zamana göre şuan 30 bin tl den daha fazla zamlanmış ürün. Benzer ürün olarak farklı markaların 4090 modelini de hepsiburada satmıyor. Ne olacak açıkcası merak ediyorum. Fakat bunların yanı sıra, istemezsem onlar ürünü sökmeden önce geri alma şansım var değil mi?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı