Apandisit ameliyatı tecrübesi

Eminim kimse benim gibi geçirmemiştir. Yaklaşık 10-12 yaşlarında şiddetli bir karın ağrısı başladı. Sabaha kadar uyuyamadım ağrıdan, sabah ilk iş hastaneye gittik ancak hiçbir şey bulamadılar. Ne yersem yiyim hemen kusuyordum, hatta bir süre sonra mide boş kalınca yeşil safra sıvısı çıkmaya başlamıştı ağzımdan. Gel zaman git zaman hastaneye gittim, artık ağrı dayanılamayacak noktaya gelince çok detaylı bir röntgen işlemi yapıldı yatışım verilerek. Apandisit ameliyatına alındım acilen. Ameliyat 2 buçuk saat sürdü. Doktor "Hayatımda ilk defa böyle bir ameliyat yaptım, apandisit kalın bağırsak duvarının arkasına saklanmış." demiş bizimkilere. Daha sonra hastanede enfeksiyon kaptım, 15 gün de onun yüzünden yattım. Ayrıca, ameliyattan 4-5 gün sonra zehir tam akmamıştı, doktor dikişli yerin ucunu açıp parmağını sokup zehiri akıtmıştı ameliyatlı yerimden. Çok zor zamanlardı. Hastaneden sonra da 5 gün iğneli pansuman olmuştum enfeksiyon yüzünden.
 
Arkadaşlar özel bir hastane de Ultrason çekildim ve neredeyse tüm iç organlara bakıldı her şey normal çıktı sanırım spor salonunda yanlış hareket yaptım çünkü belde de ağrı oluyor ara sıra böbreklerde temiz çıktı, yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkürler.
 
Bende apandisit oldum ama benimki kapalıydı. Ne kadar küçük biroperasyon olsa bile insanın canı çok acıyor. Sonuç olarak benim ameliyatı 1 saat 15 dk sürdü ve de odaya geldiğimi hatırlıyorum. Çok kötü anlardı odaya geldim hemşire aldolan verdik dedi ona rağmen karnım aşırı yanıyordu yani hafife almamak lazım. Eğer ki kusma ve halsizlik varsa bir de ağrı sağ alta doğruysa doktora gidin derim. Zaten el muaynesi ile anladı doktor 2 bastırdı bu apandisit dedi. Ameliyat olacak arkadaşlar varsa onlara ameliyat sonrasını anlatayım. İlk gün acılı geçiyor o yüzden yatakta yatıp duruyorsun ama 2.yürümeye başlamalısın yoksa ameliyat sırasında karnını şişirdiklerinden dolayı gaz sıkışıyor ve sancı yapıyor. Her gün en azından 20 dk yürümelisiniz. Bana 7 ilaç verdiler bir tanesi antibiyotik diğerleri gaz alıcı ağrı kesici vs. eğer imkanınız varsa kapalı ameliyat yaptırın ben öyle yaptırdım hem iz kalmıyor hem de daha az gaz problemi yaşanıyor. Korkulacak bir şey yok aslında ilk 3 gün zaten sana krallar gibi bakıyorlar o yüzden problem yok zaten ondan sonra da ağrın kalmıyor. Ben 16 Aralık 2020'de ameliyat oldum bu gün 3.dikişim attı normal şartlarda 15 günde atarmış diyorlar ama ben duş almayıp su içmediğim için geç attı. İlk 4 gün sıvı gıda sonra da gaz yapmayan gıdalar tüketiliyor başka sorusu olan ameliyat olacak arkadaşlar yazabilir.
Merhaba, ben de perşembe günü ameliyata girmiştim, şuan hastanede dinleniyorum. İlk iki gün kendi başıma oturup kalkamıyordum bile. Şimdi bir şeyim kalmadı, hafif yürüyüşler yapıyorum. Ameliyattan çıktığım gün herhangi bir şey yiyip içmem yasaktı. Ertesi günden itibaren sıvı tüketimine başladım. Ama dikişler konusunda bir bilgim yok, doktorum da yarın gelecek ve taburcu olucam. Taburcu olduktan sonra tekrar hastaneye gelip dikişleri aldırmam gerekiyor mu yoksa dikişler kendiliğinden dökülüyor mu ?
 
Merhaba, ben de perşembe günü ameliyata girmiştim, şu an hastanede dinleniyorum. İlk iki gün kendi başıma oturup kalkamıyordum bile. Şimdi bir şeyim kalmadı, hafif yürüyüşler yapıyorum. Ameliyattan çıktığım gün herhangi bir şey yiyip içmem yasaktı. Ertesi günden itibaren sıvı tüketimine başladım. Ama dikişler konusunda bir bilgim yok, doktorum da yarın gelecek ve taburcu olacağım. Taburcu olduktan sonra tekrar hastaneye gelip dikişleri aldırmam gerekiyor mu yoksa dikişler kendiliğinden dökülüyor mu?

Benimki kendiliğinden düşen dikişlerdi ancak düşmediler. Doktor süreyi uzattı merak etmeyin belli süre sonra ben dikişlerle oynarken elime geldiler. Terayağından kıl çeker gibi hissettim o kadar. Canımı acıtmadı kısacası ama erkenden ve fazlaca zorlarsanız sıkıntı olabilir ufak hareketlerle 15 20 gün içinde deneyin bol bol su iç duş alın merak etmeyin çıkar kendiliğinden. Başka bir operasyonda da dikişler alındı o da acısız bir işlemmiş sonrasında dedim ben niye apandistte aldırmadım diye. Atlatmışsınız geriye en kolay kısım kalmış acil şifalar dilerim.
 

Geri
Yukarı