Apartmana takılan kutu

  • Konuyu başlatan Rk3553
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 14
  • Görüntüleme 914

Rk3553

Femtopat
Katılım
20 Şubat 2021
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, böyle bir konu açmıştım. Bu kutuyu taktılar diye falan gruptan arkadaşlar TurkNet fiber falan dediler. Fakat bugün Turkcell ile müşteri hiz. Konuştuğumda fiber değil fazladan port takmışlar dedi bunun ne olduğunu bir şeyn var mı dedikleri gibi port içinmi taktılar yoksa fiber içinmi Ethernet çıkışı var port olsa VDSL de Ethernet ile mi çıkıyor kablo bilgim yok.
 

Dosya Ekleri

  • BEE4B92B-D5DC-4BC6-BF00-8ABAF7EAD61F.jpeg
    BEE4B92B-D5DC-4BC6-BF00-8ABAF7EAD61F.jpeg
    109,1 KB · Görüntüleme: 111
Son düzenleyen: Moderatör:
Fiber kutusu hocam. Çıkışı RJ45 gibi duruyor. Daireye Cat kablo ile gelir. Sonuçta fiber hızında olur.
 
Fiber kutusu hocam. Çıkışı RJ45 gibi duruyor. Daireye CAT kablo ile gelir. Sonuçta fiber hızında olur.

Banada öyle söylendi fakat spueronlinedaki kadın bana port dedi fiber yok 4 dairelik yere fiber gelmez falan dedi o yüzden anlam veremedim 1 ay oluyor takılalı fiber gözükmüyor hiç ondan karamsar kaldım ne yapmam gerekiyor bundan sonraki aşamada.
 
Hocam, evet ilave port. Fiber ile getirmişler. Siz VDSL olarak alacaksanız.
 
Hocam, evet ilave port. Fiber ile getirmişler. Siz VDSL olarak alacaksanız.
Nasıl yani vdsl olarak nasıl alıcam ? Ftth diyorlar bazılarıda buna
Fiber gibi duruyor önceki konularda yazdığım gibi. İlginç.
Fiber olsa bilgileri olmazmı internet sağlayıcılarının
Hocam, evet ilave port. Fiber ile getirmişler. Siz VDSL olarak alacaksanız.
İlave port gerektircek durum yoktu halbuki 4 dairede vdsl kullanıyoruz zaten
 
@SypeR hocam, daha iyi yardımcı olabilir. Bu konularda bilgili bir arkadaşım.
 
Binaya fiber çıkış çoğaltıcı takmışlar diye düşünmekteyim. FTTH (Fiber-to-the-Home) kurulumu için sanırım. Zira o soketler RJ45'e değil de Fiber uç girişine daha yatkın.


RJ45Fiber Uç (SC/APC)
1615143121033.png1615143526342.png


Tam olarak kırmızı ile daire içine aldığım ve Turuncu ile belirgin hale getirdiğim üçgenin üzerinde ne tür bir uyarı simgesi var? Lazer işareti olduğunu tahmin ediyorum ama daha net bir fotoğrafını çekebilirsen veyahut gözünle emin olup dönüş yaparsan daha iyi olur.

1615143033640.png


Ekleme, Google üzerinde Fiber uç için arama yaparken sonuçlarda şu şekil bir ürün buldum. Sizin elinizdeki ürüne ise oldukça benziyor. Adı "Fiber Optik Sonlandırma Kutusu (ODB)" Yani daire sayısına kadar fiber çekmek için hazırlanmış bir ürün olabilir.

1615143246311.png

... kadın bana port dedi. Fiber yok, 4 dairelik yere fiber gelmez dedi...
Kimi zaman 1 kişilik yere bile fiber geliyor. Eğer aktif altyapının döşeneceği yerdeyseniz binadan birisinin bile istemesi binaya fiber çekmelerine yeterli geliyor.
 
Binaya fiber çıkış çoğaltıcı takmışlar diye düşünmekteyim. FTTH (fiber-to-the-Home) kurulumu için sanırım. Zira o soketler RJ45'e değil de fiber uç girişine daha yatkın.


Tam olarak kırmızı ile daire içine aldığım ve turuncu ile belirgin hale getirdiğim üçgenin üzerinde ne tür bir uyarı simgesi var? Lazer işareti olduğunu tahmin ediyorum ama daha net bir fotoğrafını çekebilirsen veyahut gözünle emin olup dönüş yaparsan daha iyi olur.

Eki Görüntüle 911320

Ekleme, Google üzerinde fiber uç için arama yaparken sonuçlarda şu şekil bir ürün buldum. Sizin elinizdeki ürüne ise oldukça benziyor. Adı "fiber optik sonlandırma kutusu (odb)" yani daire sayısına kadar fiber çekmek için hazırlanmış bir ürün olabilir.

Eki Görüntüle 911333

Kimi zaman 1 kişilik yere bile fiber geliyor. Eğer aktif altyapının döşeneceği yerdeyseniz binadan birisinin bile istemesi binaya fiber çekmelerine yeterli geliyor.

Yarın bakıp daha net bir fotoğraf atarım.
Şu an benim yapmam gereken nedir internet firmalarını arıyorum fakat fiber yok deniyor ne demem gerekiyor söylediğiniz gibi bu fiber için o zaman bağlatmam için adımlarım nasıl olmalı
Teşekkürler bu arada detaylı bilginiz için.
 
Rica ederim. Fiber kablolar çekilmiş olabilir ama daha çalışmalar tamamlanmadığı için aydınlatılmamış olabilir. Eğer böyle bir durum varsa firmaların fiber yok demeleri mantıklı zira aydınlatılmamış olan fiber altyapıları sistemlerinde göremiyorlar. En azından aktif altyapı çalışma bölgesinde olup olmadığınızı öğrenmeye çalışın derim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı