Apex150 vs Logitech G213 vs Corsair K55

Mekanikliğe önem vermiyorum. Hatta istemiyorum. Bu üçünden birini almayı düşünüyorum. Bu üç klavyeden hangisi daha ağır basıyor. Oyunları düşünerek almadığım için fonksiyonellik önemli değil. Önem verdiğim şeyler kalite, kullanışlılık, sessizlik, görüntü gibi özellikler.

Niye mekanik klavye almak istemiyorsunuz? Sesli diye mi?

Bu kadar para verdikten sonra mekanik klavye almamazlık kötü olur ve red switchler sessizler.

Işık önemli değil ise kesinlikle Gigabyte Force K83 almalısnız. Cherry MX switchleri kullanıyor vetüm mekanik klavyler içerisinde alabileceğeniz en iyi switchler.

Bütçeyi artırabiliseniz Corsair K68 RED alınabilir.

Mekanik klavyelerin sesli olduğunu, red switchlerin diğerlerine nazaran daha sessiz olduğunu da biliyorum. Mekanik hissiyatlı olabilir ama mekanik klavye istemiyorum. Benim için o kadar para verilmişken kesinlikle ışıklı olmalı. İkinci önerdiğin K68'de güzel duruyor. Detaylıca onu da araştırırım. Peki dediklerim arasından tercih etmek istersen sen hangisini tercih ederdin?

Ben olsam hiçbirini almazdım. Ya para biriktirip Corsair K68 RED veya Gigabyte Force K83 alırdım.

2 yıl önce Trust Gxt 880 alırken o bütçede tek alternatif Cooler Master Masterkeys Lite L Combo vardı. Aslında param vardı o zaman 360 TL civarına Hyperx Alloy FPS alabiliyordum fakat başka şeyler almam gerekiyordu ve mekanik ve sessiz olsun diye Trust tercih ettim James Donkey alabilirdim ama sonunda iyi bir tercih yaptığımı Gamepower sıkıntılarını gördükçe ve Trust ne kadar ekmek o kadar köfte olduğunu anladığım an önyargılarımı kırdım bilinmedik ama Çin markası olmayan markalara karşı. Trust Hollanda markası.

Tabii ben aldıktan sonra çıktı Gamepower ve Everest benim bütçeme göre klavyeleri belki ışıklarına kanıp alıp üzülecektim.

Az bütçem ile kulaklık alıcaktım bu sefer Sharkoon keşfettim hiç bilinmiyordu şimdi kasaları çok konuşuluyor ve ben Sharkoon RUSH ER2 kulaklığını aldım fiyatına göre çok iyi bir ses performansı var ve kullanıcı hatası hariç hiç bir sıkıntısını görmedim. Sharkoon köklü bir Alman markası.

Hocam merhabalar, yaklaşık 5 aydır Corsair K55 kullanıyordum. Ben de klavye almadan önce bu klavyeler arasında gidip gelmiştim diyebilirim. O zamanlar bütçeden dolayı Corsair K55'i tercih etmiştim. Ve gayet memnun kaldım. Şuan klavyemi değiştirdim tabiiki, 5 aylık ürün kapalı kutusunda duruyor. Alıcı arıyorum 😄

Sadece mekanik değil ama hissiyatı çok iyi. Sesli değil fakat tuşa bastığını hissediyorsun. Bilek desteği çok rahat. Tüm tuşların ışıklandırması var. Bazı klavyelerde bazı tuşlarında ışıklandırma yok. O bölgeler akşamları göze batıyor. Tuşların arasındaki mesefa iyi ayarlanmış. Çok memnunum ve tavsiye ederim. Sorun varsa sorabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı