API üzerinden sipariş nasıl oluşturulur?

rysvetreni

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, sizlerden bu aşağıda yazdigim gibi bir sistem kurabilir miyim diye soru sormak istiyorum. İtemsatış uzerinden satis yapan bir saticiyim ve artik ugrasmak istemiyorum sistemimi otomatik yapmak istiyorum. Musteri siparisi alacak, kendisine siteden key ve benim sitemin linki teslim edilecek, sitem uzerinden keyi aktiflestirip ardindan gerekli bilgileri girecek. Sonrasinda ise API anahtari ile (tabii inşallah benim satin alimlarimi yaptığım site sahibi arkadasim verirse) benim satin alim yaptığım yerden sipariş otomatik olusturacak. Bu sekilde de otomasyon bir sistem ile benim aktif olmama gerek kalmayacak. Belki basit bir log in sistemi de yapip musteri ileride gorebilir islemlerini o tarz bir şey yapabilir miyim Cloudflare workers, yapay zeka ve bu tarz seylerle.

Son düzenleme:
Bu çok fazla detaya girmemiş hâliniz mi?

Öncelikle şunu söyleyeyim:
Bir sorun belirtirken Warning, Path, Domain vb. önemsiz bilgiler vermeyin çünkü yazı uzuyor ve okudukça insanın uykusu geliyor.

3. kez okudum ve hâlâ bir şey anlamadım. Ama demek istediğin şey şu otomasyonsa:

Token al -> Token Doğrula -> Item Token ver

Kolay.

Bu çok fazla detaya girmemiş hâliniz mi?

Öncelikle şunu söyleyeyim:
Bir sorun belirtirken warning, path, domain vb. önemsiz bilgiler vermeyin çünkü yazı uzuyor ve okudukça insanın uykusu geliyor.

3. kez okudum ve hâlâ bir şey anlamadım. Ama demek istediğin şey şu otomasyonsa:

Token al -> token doğrula -> ıtem token ver.

Kolay.

Bu islerde biraz iyi degilim hocam kusura bakmayin :( ama dediginiz gibi, musteri sisteme keyi girsin ardindan bilgilerini girsin ve sistem diger siteden siparisi olustursun buydu sistem tam olarak. Bu tarz bir sistemi Cloudflare workers gibi bir seyler kullanip cok basit bir UI (susleme pusleme olmadan cok sade bir ekran bilgi girsin yeter) seklinde yapabilmek basit ve olanakli midir? Belki basit bir giris sistemi de olabilir tabii.

Son düzenleme:
Bu islerde biraz iyi degilim hocam kusura bakmayin :( ama dediginiz gibi, musteri sisteme keyi girsin ardindan bilgilerini girsin ve sistem diger siteden siparisi olustursun buydu sistem tam olarak. Bu tarz bir sistemi Cloudflare workers gibi bir seyler kullanip cok basit bir UI (susleme pusleme olmadan cok sade bir ekran bilgi girsin yeter) seklinde yapabilmek basit ve olanakli midir?
  1. Yâni İtemSatış'dan satın alıyor ve eline key geliyor.
  2. Sonra da bu keyi senin sitende giriyor.
  3. İtemSatış'ın API'siyle girilen keyi doğruluyor.
  4. Diğer site? Sipraiş oluşturmak?
Buraya kadar her şeyi doğru anladıysam, 4. işlem için de bir api varsa kolay yoksa orta.

1. Yâni İtemsatış'dan satın alıyor ve eline key geliyor.
  2. Sonra da bu keyi senin sitende giriyor.
  3. İtemsatış'ın API'siyle girilen keyi doğruluyor.
  4. Diğer site? Sipraiş oluşturmak?
Buraya kadar her şeyi doğru anladıysam, 4. işlem için de bir API varsa kolay yoksa orta.

3 ve 4 yanlış hocam, benim siteye key ve bilgileri giriyor, sonrasinda benim tedarik aldigim siteden otomatik olarak urunu olusturuyor, ben manuel olarak musteri bilgilerini tek tek nasıl giriyorsam onu o sitenin apısini kullanip musterinin bilgilerini otomatik dolduruyor ve musterinin islemi de otomatik baslamis oluyor. Sanirsam bu tarz bir şey hem API hem de bot kullanip yapilabiliyor.

3 ve 4 yanlış hocam, benim siteye giriyor, sonrasinda benim tedarik aldigim site xxx.com adli siteden urunu olusturuyor ben manuel olarak nasıl aliyorsam onu o sitenin APIsini kullanip yapiyor ve musterinin islemi de otomatik baslamis oluyor. Sanirsam bu tarz bir şey hem API hem de bot kullanip yapilabiliyor.
API varsa bota gerek yok. Burada İtemSatış'ın görevini anlamadım. Şimdi ordan aldığı şey ne? Bir key ise onu nerede kullanacak? Bunların hepsi birbiriyle bağlantı kurabilecek API'ler varsa bota gerek yok.
Bot yaparsan ileride çalışmama ihtimaliyle birlikte, gerektiğinden daha uzun sürebilir.

API varsa bota gerek yok. Burada İtemsatış'ın görevini anlamadım. Şimdi oradan aldığı şey ne? Bir key ise onu nerede kullanacak? Bunların hepsi birbiriyle bağlantı kurabilecek API'ler varsa bota gerek yok.
Bot yaparsan ileride çalışmama ihtimaliyle birlikte, gerektiğinden daha uzun sürebilir.

İtemsatış satis yaptığım site, sizin dediginiz gibi gereksiz ve uzun bilgiler soylemisim. Musteri aldiginda key ve benim sitemin linki satis yapilan siteden musteriye iletilecek, musteri de bu sekilde kolayca onu benim sitem uzerinden kullanabilecek. İtemsatış'tan degil, kendi tedarikcimin bir sitesi var buna xxx.com diyelim, oraya giris yapip bilgileri girip urunu aliyorum normalde. Kendisinin sitesi de bir giris ekrani, 3 buton balance, create order ve log outdan olusuyor. Oyle cok sade basit bir UI ile birlikte tasarlanmis bir şey.

Konunun aciklamasini da degistim hocam, oraya da elimden geldigince duzgun yazdim 🙏🏻

İtemsatış satis yaptığım site, sizin dediginiz gibi gereksiz ve uzun bilgiler soylemisim. Musteri aldiginda key ve benim sitemin linki satis yapilan siteden musteriye iletilecek, musteri de bu sekilde kolayca onu benim sitem uzerinden kullanabilecek. İtemsatış'tan degil, kendi tedarikcimin bir sitesi var buna xxx.com diyelim, oraya giris yapip bilgileri girip urunu aliyorum normalde. Kendisinin sitesi de bir giris ekrani, 3 buton balance, create order ve log outdan olusuyor. Oyle cok sade basit bir UI ile birlikte tasarlanmis bir şey.
Tamam şimdi her şeyi anladım. Hâlâ xxx.com gibi anlamsız bilginin faydası yok :D
  1. İtemSatış'dan key al
  2. Kendi sitende bu keyi doğrula
  3. Tedarikçi siteye API yardımıyla bilgileri ver
Mantık bu. 3 cümle.

Algoritma da şu şekil:
  1. İtemSatış'dan key al
  2. Kendi sitene yönlendir
  3. Sitene API yardımı ile, girilen keyi; satın alıp almadığını (ItemSatış API varsa onunla) doğrula (güvenlik aşaması)
  4. Diğer bilgileri al, bilgilendirmelerini yap.
  5. Tedarikçi sitenin API'sine bağlan ve girilen bilgileri gönder.
  6. Bu kadar. Sonucu kullancıya bildir.
Basit. Temel programlama bilgisi. Ama dediğim gibi, API varsa basit. Yoksa bot yaparsanız biraz daha karmaşık olur. Bir de bot doğrulamalarını atlamak vs.

Tamam şimdi her şeyi anladım. Hâlâ xxx.com gibi anlamsız bilginin faydası yok :D
  1. İtemsatış'dan key al.
  2. Kendi sitende bu keyi doğrula.
  3. Tedarikçi siteye API yardımıyla bilgileri ver.
Mantık bu. 3 cümle.

Algoritma da şu şekil:
  1. İtemsatış'dan key al.
  2. Kendi sitene yönlendir.
  3. Sitene API yardımı ile, girilen keyi; satın alıp almadığını (İtemsatış API varsa onunla) doğrula (güvenlik aşaması)
  4. Diğer bilgileri al, bilgilendirmelerini yap.
  5. Tedarikçi sitenin API'sine bağlan ve girilen bilgileri gönder.
  6. Bu kadar. Sonucu kullancıya bildir.
Basit. Temel programlama bilgisi. Ama dediğim gibi, API varsa basit. Yoksa bot yaparsanız biraz daha karmaşık olur. Bir de bot doğrulamalarını atlamak vs.

Hocam sitede CAPTCHA falan yok alinan yerde, keyi musteri benden alacak yani İtemsatış dogrulamasina falan da gerek yok, benim siteme girip kullanacak, sitemde key kontrol edilecek (otomatik) kullanilmis mi diye ve aktifse bilgilerini girip formu gonderecek, bu bilgileri de xxx.com sitesinin API si ile gonderip sipariş olusturacak. Ne demek istediginizi anladim ben cok teşekkür ederim yardiminiz icin. Bu tarz bir sistemi ChatGPT5 yardimi ile kursam sizce sorun olur mu? Cloudflare workers vs kullanip islerimi kolaylastirmayi dusunuyorum yapabildikce.

Hocam sitede CAPTCHA falan yok alinan yerde, keyi musteri benden alacak yani İtemsatış dogrulamasina falan da gerek yok, benim siteme girip kullanacak, sitemde key kontrol edilecek (otomatik) kullanilmis mi diye ve aktifse bilgilerini girip formu gonderecek, bu bilgileri de xxx.com sitesinin API si ile gonderip sipariş olusturacak. Ne demek istediginizi anladim ben cok teşekkür ederim yardiminiz icin. Bu tarz bir sistemi ChatGPT5 yardimi ile kursam sizce sorun olur mu? Cloudflare workers vs kullanip islerimi kolaylastirmayi dusunuyorum yapabildikce.
GPT 5 yapamaz. Cloude ile yap. Hangi dilleri biliyorsunuz? API doc'unu incelediniz mi? Sizin dediğiniz gibi captcha ve item satış ile bir bağlantı yoksa daha da kolay. JS ile ilgili çok bir bilgim olmadığından size örnek atamıyorum. Kendinize ait hostunuz olsaydı ASPX ile dakikalar sürerdi. Cloude'da zorlanmadan yapabilir diye düşünüyorum. Sadece anlatmak istediğini doğru anlat, algoritmayı ver. XXX.COM gibi hâlâ önemsiz bilgiler verme :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı