APK uygulamalar zararlı olur mu?

APK dosyaları, Android sisteminin bölünmez bir bütünüdür. Play Store üzerinde yayınlanan uygulamalar da, aslında APK olarak kurulur. Bazen OBB dosyaları da vardır, onu da otomatik kurar.
Örnek olarak, .EXE dosyaları sistemin çoğu yerinde kulllanılmakta. Fakat aynı şekilde .EXE dosyası olan virüsler de var. Bu tüm APK dosyalarının virüslü olduğunu belirtmez.
APK dosyalarının kurulumunda, Play Protect de uygulamayı tarar ve tehlikeli işlevler bulunan uygulamaları kurarken sizi "bu uygulama virüslü olabilir, iptal etmek ister misiniz?" gibi bir uyarı sunar. Zorla geçmek istersen seni tutan yok.
Ayrıca, uygulamalara verdiğin izinler de önemlidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu da örnek bir video olsun sana.
 
APK demek, Android uygulaması demek. Yani Google Play'deki bütün uygulamalar APK'dir. APK uygulama uzantısıdır. Telefondaki her şey APK'dir. APK'yi Windows'daki exe gibi düşünebilirsin.

Aslında bunu biliyorum fakat cümlede yanlış ifade etmişim. Google Play Store dışından yüklüyorum. Moddroid gibi sitelerden yüklüyorum. Mesela CCleaner'ı normal olarak kurduğumda çoğu özelliğine erişimim yok aylık ücret istiyor fakat diğer sitelerden Premium'lu olarak indiriyorum.
 

Geri
Yukarı