Apotemi problemleri çözülmeli mi?

AxelSeh

Decapat
Katılım
4 Aralık 2021
Mesajlar
73
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar AYT matematiğim iyi durumda, 33-34 civarı yapıyorum. TYT matematiğim kötü ve bu yüzden bir hata yapıp üzerine gitmedim. 25 civarı geliyor. Geometrim iyi biraz problemlerde zorlanıyorum. Apotemi problemler alıp şöyle günde 20 tane çözüp 1 ayda bitirmek mantıklı mı kalan sürede?

Yoksa problemlere denemeler ve video çözümler üzerinden mi yoğunlaşmalıyım? Kafam çok karışık. Bilgi sarmal çözmüştüm daha önce. Temelim var yani 12'de 6-7 yapıyorum.

TYT matematiği de orta düzey bir sınavda 34-35 civarı yapmak istiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Apotemi biraz fantezi işi. En azından 5 sene önce öyleydi. Şahsen ben artık uzman olduğum ve daha ne kadar farklı tarz soru olabilir ki dediğim konular için Apotemi almıştım. Konuda iyiysen çok ufkunu açar, ama iyi değilsen de zorlanıp zaman kaybedersin. Bence farklı farklı yayınların denemelerini çözüp o şekilde farklı soru tipleri görmen daha yararlı olacaktır.
 
TYT matematik için ilk 12 konu, 2-3 soru PKO, 10 soru geometri netleriniz neler?

Bence sıfırdan bir problem kitabı çözmeye gerek yok ama.
 
TYT matematik için ilk 12 konu, 2-3 soru PKO, 10 soru geometri netleriniz neler?

Bence sıfırdan bir problem kitabı çözmeye gerek yok ama.
Pko için 3 soruda 1 veya 2 tane yapıyorum. Geometri çok zor değilse genelde 7-8 net geliyor. İlk 15 soru da genelde 11-12 geliyor. Ortalama 27-28 civarı yapıyorum. Problemler sıkıntı bir de pkob ve geo zor gelirse düşüyoruz haliyle.

Günde 20 tane çözerek apotemiyi 1 ayda bitiririm gibime geliyor. Belki kamp yaparım. Onun dışında deneme de atıyorum zaten. Belki her gün 1 deneme çözmek te faydalı olabilir soru bankasına arada dönmek şartıyla.
 
Sınava benzemezden kastınız ne hocam?
Sınavda o kadar isteseler de kafa yapıcı soru soramazlar bu birincisi ikincisi ise ince yerleri fazla göstertir ki OSYM o kadar uçlardan yapmaz.
Kişisel görüşüm, garantisi yok. Belki kazulet gibi sınav yapmak isterler, geçen sene yıllardan sonra biyolojide boyuna bilgi döşediler, biyolojime güvenerek girdiğim sınavda tarumar oldum, 40.000 falan yapardım biyolojide batırmasam, nasipte 60.000 varmış.
 
@AxelSeh Çözülebilir o zaman ama her gün farklı bir konu çözerek giderseniz daha iyi olur.

Genel bir tavsiye olarak da sınavda şu anki halinizden kötü yaparsanız üzülmeyin, motivasyonunuz düşmesin çünkü herkese zor olacaktır. 2021 AYT mat. için aynısı bana olmuştu, sınavda durup ağlama noktasına gelmiştim sayılır ama sonuç pek değişmedi. Sürelere dikkat edin, evdeki TYT için 10-15 dk kısa süre tutmanızı öneririm.
 
Bu saatten sonra geometriyi yükseltmek çok zor olur, Apotemi de biraz gereksiz çaba olur. Problemler branş denemesi alıp yapamadığın soruların üzerine düşerek gidersen çok daha faydalı olur. 🙂
 
Bu saatten sonra geometriyi yükseltmek çok zor olur, Apotemi de biraz gereksiz çaba olur. Problemler branş denemesi alıp yapamadığın soruların üzerine düşerek gidersen çok daha faydalı olur. 🙂
Niye zor olsun hocam. Belki çok temel isteyen bir ders eyvallah ama çıkmışlar zorlamadı açıkçası. Bu arada apoteminin lti hariç diğer fasiküllerini çözdüm. Bir problemler kaldı işte. :D

Stres basıyor, Kasım da 90'ı geçtim Nisan da 75'e çekildim adamakıllı deneme çözmemekten. Vakit de azalıyor. Toparlarım umarım.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı