Apphire RX 470 Nitro ısınma problemi

Deadly_Lnyx

Hectopat
Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Bir konu hakkında sizden yardım istiyorum. Elimde kendim toplamış olduğum oyuncu kasası mevcut. Bu oyuncu kasamdaki ekran kartım çok ısınmaya başladı. Sıcaklık değerleri 84-85-86. PUBG Lite'da özellikle. Far Cry 4'te ort. 72 derecelerde. GTA 5'te de aynı şekilde. Yardım edebilirseniz sevinirim.

Sistem özellikleri:
MSI Z270-A PRO.
Intel Pentium G4600.
Sapphire RX 470 Nitro+4 GB.
12 GB 2400 MHz Crucial RAM( 4+8 şeklinde)
600Watt Xigmatek güç kaynağı.
320GB HDD.

Şuan yaz geldi ısınması normal fakat kasanın modeli, kasanın hava akışı da sıcaklık değerlerine etki eder. Ayrıca undervolt yaparak kartın sıcaklık değerlerini biraz daha düşürebilirsiniz.
Birde radeon programından fan ayarı yapabilirsiniz. Fanları açarsanız biraz sesli çalışır fakat sıcaklığı düşürür

Şu an yaz geldi ısınması normal fakat kasanın modeli, kasanın hava akışı da sıcaklık değerlerine etki eder. Ayrıca undervolt yaparak kartın sıcaklık değerlerini biraz daha düşürebilirsiniz.
Bir de Radeon programından fan ayarı yapabilirsiniz. Fanları açarsanız biraz sesli çalışır fakat sıcaklığı düşürür

Fanları açıyorum fakat cok fazla etkisi olmuyor 80 küsürlere cekiyor
Undervolt dediğiniz olay nedir msi afterburner den yapabilir miyim ve bu kartı kullandıysanız yorumunuz nedir?
GPU fanları dönüyor mu bu sıcaklıkta çalışırken?
Evet dönüyor hem de 60 70 80 civarı

Fanları açıyorum fakat cok fazla etkisi olmuyor 80 küsürlere cekiyor
Undervolt dediğiniz olay nedir msi afterburner den yapabilir miyim ve bu kartı kullandıysanız yorumunuz nedir?

Evet dönüyor hem de 60 70 80 civarı
Undervolt kartın voltaj değerini düşürmek. Voltaj değeri düşen kartın sıcaklığı biraz daha düşer. Msi afterburner veya radeon programından yapabilirsiniz. İnternette bakarsanız birçok rehber anlatım bulabilirsiniz undervolt ile ilgili.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı