Apple, ARM Tabanlı MacBook’ları 2021’de Duyuracak

Ali Güngör

Technopat'ın Kurucusu ve Genel Müdürü
Yönetici
Makaleler
2
Yer
İstanbul Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Technopat
Profil Kapağı
1523300036
Apple, ARM Tabanlı MacBook’ları 2021’de Duyuracak
Apple-Arm.jpg

Apple, cihazlarında Intel yerine ARM mimarili kendi işlemcilerini kullanarak performans, pil süresi ve maliyet anlamında iyileştirmeler sağlayabilir. Analist Ming-Chi Kuo’nun yeni raporuna göre Apple, önümüzdeki yılın başlarında kendi özel ARM ...

Devamı: Apple, ARM Tabanlı MacBook’ları 2021’de Duyuracak
Kaynak Technopat

Devamı için yukarıdaki bağlantıya tıklayın...

Bu cihazlar ayrı olacak deniyor fakat ben AMD64 ile devam ederler diye düşünüyorum uzun vadede, ARM platformuna göre uygulamaların ayarlanması da gerekecek ve kullanıcıların bütün özelliklerinden yararlanamadığı bir bilgiayar alacağını düşünmüyorum, fiyat olarak ucuz olursa belki.

Bu cihazlar ayrı olacak deniyor fakat ben AMD64 ile devam ederler diye düşünüyorum uzun vadede, ARM platformuna göre uygulamaların ayarlanması da gerekecek ve kullanıcıların bütün özelliklerinden yararlanamadığı bir bilgiayar alacağını düşünmüyorum, fiyat olarak ucuz olursa belki.
Onda bir şey yokki. ARM yıllardır kullanılan popüler bir mimari. Konu Apple olunca platformlar arası uyum yüksek olacaktır. Port edilmesi kolay olacaktır.

ARM yıllardır kullanılan popüler bir mimari. Konu Apple olunca platformlar arası uyum yüksek olacaktır. Port edilmesi kolay olacaktır.
ARM uzun zamandır kullanılan ve mobil platformun ana hatları olmuş bir mimari haline gelmiş durumda fakat bunu az kullanıcıya sahip bir bilgisayar işletim sisteminde entegre etmek bana kısa vadede hemen mümkün gibi gelmiyor, belki şimdi başlanıp 1-2 yıl sonra oturaklı bir hale getirilebilir.

ARM uzun zamandır kullanılan ve mobil platformun ana hatları olmuş bir mimari haline gelmiş durumda fakat bunu az kullanıcıya sahip bir bilgisayar işletim sisteminde entegre etmek bana kısa vadede hemen mümkün gibi gelmiyor, belki şimdi başlanıp 1-2 yıl sonra oturaklı bir hale getirilebilir.

Malum iOS ve macOS, XNU adında hibrid bir kernel kullanıyor. iOS, ARM optimize iken macOS değil. macOS'u dad ARM optimize yapmak çok zor olmayacaktır.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı