Apple isimden mi satıyor?

Kesinlikle isimden satıyor. Bizim ülkedekiler, "Abi, iPhone yeanii." diyor.
Bu mesajımdan yanlış bir çıkarım yapmayın lütfen. Ama her ne kadar sizin söylediğiniz tipte insanlar olduğu gibi alamadığı için çamur atanlar da çok (Bu alamadığından çamur atanların çoğuna o telefonu versen seve seve kullanır.) . Sonuçta herkesin bir telefondan bekledikleri başkadır. Mesela ben stabilitesini ve kullanımını sevdiğimden kullanıyorum.
 
Açıkçası isminden sattığını düşünmüyorum ama sırf hava atmak için alan var mı? Var.

Apple, uzun süredir teknoloji sektöründe ve kendini kanıtlamış bir firma bilgisayar olsun cep telefonu olsun akla gelebilecek en iyi firmalardan. Benim tercih etme sebebimin ilk başında satış sonrası desteği geliyor bazı teknik servisleri iyi olmasa da gayet bilgili ve ilgili olanları hayliyle fazla. 2. olarak ise Apple'ın bütün cihazlarını üst segment için tasarlıyor bu da bizim ülkemizde hava aracı olarak algılanıyor ama bana kalırsa pek havası yok bu konuda.
 
Türkiye'de Apple'ın bu kadar satmasının nedeni marka algısı ve özentilik mi?
Daha önce Apple ürünü kullanmadım fakat çevremdeki iPhone kullanıcıları hiç memnun değil. Benzer durum iPad ve MacBook için de geçerli. Ayrıca yakınımdaki insanlar harici gördüğüm Apple kullanıcılarının çoğunluğu cahil ve teknolojiyle arası iyi olmayan kişiler bu durum tesadüf mü?

Değerlendirirken Türkiye'deki maddi imkanları göz önünde bulunduralım.

Bence bu çevrenizle alakalı. Yani, eğer dedikleriniz doğruysa tabii, atmadıysanız.

Çevremde iPhone, iPad ve MacBook kullanan birçok tanıdığım var. Hatta bir tanıdığımda sırf React Native geliştiriciliği için i7 Mac Mini aldı. Ben de iPad kullanıyorum. OSX deneyimim de oldu.

Malzeme kalitesi olarak gerçekten kaliteli cihazlar. Bunun yanında verimlilerde. Üzerlerindeki donanımı, işletim sistemleri sayesinde oldukça verimli kullanabiliyorlar. Aslında birkaç iPhone'daki batarya sorunları olmasa, bu daha da iyi olabilirdi. Android'in de, Windows'un da Apple'a kaybetmeye başladığı ilk yer işletim sisteminde başlıyor.

Ancak her şeyin yanında, kullanıcıya fazla özgürlük sağlayan sistemler değiller. Yani birkaç ayar sonrasında, işi kullandığınız cihaza bırakmanız gerekiyor. Bu, kimilerinin hoşuna gider, kimilerinin gitmez.

Apple kullanıcılarının çoğunluğu cahil ve teknolojiyle arası iyi olmayan kişiler bu durum tesadüf mü?

Buna da katılmıyorum. Yani elindeki telefonu ya da MacBook Air'i baba parasıyla almış Lise/Üniversite öğrencilerini bir kenara koyayım, tanıdığım çoğu Apple kullanıcısı düzenli maaşı olan ve aldıkları cihazları aktif olarak işlerinde kullanan insanlar.

Apple'ın bir algısı var, elmanın bir ağırlığı var. Zaten Apple şirketinin ilk ortaya çıktığından beri oluşturduğu bir şey de bu: Marka.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece isimden olsa ;
Çok fazla hayatta kalamazdı.
Kaliteli ürünler üretiyor, yenilikleri genelde o başlatıyor.
Ona laf atan markalar bile, bir süre sonra onun çizdiği yoldan yürüyor.
Genelde kullanıcıya kendi ürettiği ürünler üstünde yapacağı birşey bırakmıyor.
Zenginin tercihi ve Zengin görünmeye çalışan züğürtlerin borçlanarak aldığı marka.
 
Bence tesadüf değil ama Adidas Nike giyme hastalığı gibi düşün onlarda isimden satıyor neden çünkü ünlü çakması olsun gerçeği olsun Apple da öyle ve fark çok Samsung algısı çoğu telefondan anlamayan Samsung kullanır çünkü marka algısı var ama Xiaomi ne kadar iyi bilemezler.

Hocam şuda var kaçak telefon alırsan kârdasın ben almıştım zamanında A50 1500TL'ye geldi ve telefon kendiliğinden zaten her sene 6 ay kullanılabilir daha sonra IMEI kapanıyor. Ocak 5 de geri açılıyor. Xiamoilerde iyi fakat bazı yerlerde Note 8 diye Redmi 8 kakalamaya çalışanlar var.
 
... önce Apple ürünü kullanmadım fakat çevremdeki iPhone kullanıcıları hiç memnun değil. Benzer durum iPad ve MacBook için de geçerli. Ayrıca yakınımdaki insanlar harici gördüğüm Apple kullanıcılarının çoğunluğu cahil ve teknolojiyle arası iyi olmayan kişiler bu durum tesadüf mü?
Çevremde iPad ve MacBook alıp kötü yorumda bulunan kimse olmadı. Tam tersi keşke önceden alsaydık diye söylenir hale geldiler.

Özellikle para kazanmak amaçlı kullanan kişiler aşırı övüyor. Sorun neredeyse yok ve ekosistemin getirdiği kolaylığı kimse sağlamıyor. Vakit, satın alınamayacak kadar değerli olduğundan bu kişiler asla vazgeçmez.

Bu kişilerin teknolojiden yoksun olduğunu sanmıyorum, aynı özellikleri daha uygun fiyata satın alabilecek olsa Apple'ın yüzüne bakmayacak çok kişi vardır.

Gelelim hava atma konusuna. Eskiden bir kitle vardı, masaya iPhone koymadan rahat edemiyordu, o kişilerin çoğu 2-3 yıl önce çıkan modelde takılı kaldı, bir kısmı 2. el ürün tercih ediyor. Büyük kısmı ise Xiaomi gibi markalara yöneldi. Fiyatlar el yakıyor.

Apple benim giydirmekten zevk aldığım bir marka, özellikle fanboyları çok saçma sapan oluyor. Keyifle giydiriyorum. Giydirme derken kinaye yapma, eleştirme.

Şahsen kendime yeni telefon alacak olsa ve maddi imkanım el verse iPhone alırım, - yönlerini bilmeme rağmen alırım çünkü Samsung olsun diğer markalar olsun Apple kadar satış sonrası hizmet veremiyor. Yıllar geçmesine rağmen malın arkasında duran ve garanti bitmesine rağmen ücretsiz değişim/onarım yapan firma yok.

Koyuncu elektronik dibimde olmasına karşı batarya ve şarj yuvası değişimi yaptırmak için 40 takla attım. Parayı ben veriyorum diye olaya bakmıyorum ama sorunlu cihazın tamirini sırf eski diye yapmamaya kalmak ayrı rezillik. İlla sözlü kavga edip zorla ürünü tamir ettiren başka kurum var mı?

Reklam gösteren Xiaomi ayrı rezillik. O kısım daha güzel...

Bütün gün kasada sinir küpü oldum, eve geldim bu sefer servis olayını hatırlayıp sinirledim. Forum bu aralar bana yaramıyor...
 
Güzel telefon hocam zaten.
Bu mesajımdan yanlış bir çıkarım yapmayın lütfen. Ama her ne kadar sizin söylediğiniz tipte insanlar olduğu gibi alamadığı için çamur atanlar da çok (Bu alamadığından çamur atanların çoğuna o telefonu versen seve seve kullanır.) . Sonuçta herkesin bir telefondan bekledikleri başkadır. Mesela ben stabilitesini ve kullanımını sevdiğimden kullanıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı